Суперконцертният октомври приключи със SKYCLAD навръх Halloween

31 окт 2009, 22:58 ч. 975 / 14 27
пред./следв.
В 19:00 ч. на 31 октомври 2009 г. пред столичния клуб "The Box" се бяха събрали стотина души с преобладаващо черно облекло и дълги коси. Случайните минувачи се оглеждаха с недоумение, но за редовно следящите "Metal Katehizis" беше ясно, че тълпата се е събрала за първото гостуване на британските фолк-метъли SKYCLAD у нас. Едва ли едночасовото закъснение на отварянето на клуба би направило впечатление на някой, ако не беше студеното време. За щастие съседният магазин бе добре зареден с покачващи градуса напитки.
   И така, малко след 20:00 ч. пред около 150 души, началото на концерта бе дадено от добре познатите ни VOYVODA, които често гледаме по събитията организирани от "Gorgon". Всъщност колкото и пъти да ги гледаме, всеки път ще видим различна тяхна страна. След като само преди три седмици бяхме свидетели на може би най-метълското им шоу, днес VOYVODA бяха заложили на по-пънкарски изразни средства, което очевидно не се понрави особено на посетителите тази вечер. Напълно незаслужено, аплодисментите бяха доста вяли, а пространството непосредствено пред сцената все още беше незапълнено. Така или иначе VOYVODA, както винаги, дадоха максимума от себе си и направиха страхотно изпълнение.
   След много кратка пауза дойде ред на VRANI VOLOSA. Квинтетът от Бургас, от който очакваме да издаде втория си албум в съвсем близко бъдеще, започна шоуто си с кратък, страшно прогресарски инструментал, по време на който броят на хората отпред значително се увеличи. Обаятелният фронтмен Ицо изскочи на сцената за началото на "Heresy", а публиката избухна в скандирания. Очевидно е, че момчетата се радват на голяма подкрепа от феновете, които дори знаех текстовете на някои от все още неизлязлите им песни, а по време на надъхващата "Rivalry" се заформи доста прилично пого. Последваха още цели пет нови парчета, а по традиция за финал VRANI изсвириха любимата на феновете "Крушение". След първото парче на бургазлии китаристът и цигуларката на хедлайнърите се появиха в публиката, видимо заинтересувани от VRANI VOLOSA. Те аплодираха родната банда и със сигурност останаха впечатлени от творчеството й.
   SKYCLAD на живо са страшно готини! Още с излизането им на сцената англичаните заразиха всички присъстващи с позитивното си настроение. Сетлистът беше своеобразен "Best Of", чухме песни почти всичките им албуми, но съвсем естествено, преобладаваха тези от 2001 г. насам, когато зад микрофона застава сегашният певец на групата - Kevin Ridley. Широко усмихнат през цялото време, Kevin с типичното британско чувство за хумор пускаше убийствени лафове между песните и нееднократно заяви, че българската публика е най-готината от цялото им турне. Да, досадна заучена фраза, но от неговата уста звучеше повече от убедително. От време на време сред присъстващите можеше да се чуе носталгичното: "Абе готин е, ама Martin беше къде-къде по-добър певец..." Чаровната Georgina Biddle спечели сърцата на публиката с 24-каратовата си усмивка и страхотното свирене на цигулка - нещото, което е запазена марка за SKYCLAD. Останалите музиканти също бяха на изключително ниво. Както по време на подгряващите групи, така и по време на изпълнението на хедлайнърите звукът и осветлението в "The Box" бяха супер, което още повече допринесе за качеството на купона. Особено отчетлива на живо е тънката пънк нишка в музиката на фолк-метъл иконите SKYCLAD, както като звучене, така и като поведение. След около час и половина убийствено шоу, гарнирано с два биса, музикантите призоваха феновете си да не бързат да си тръгват след концерта, тъй като всеки, който иска ще може да се снима и да си побъбри с тях на мърч-щанда. Разбира се, желаещи не липсваха.

   Ето и пълен сетлист от концерта на SKYCLAD в София, а тук може да разгледате фотогалерия със снимки на трите банди:
01. Earth Mother, The Sun And The Furious Host
02. Spinning Jenny
03. Words Upon The Street
04. Modern Minds
05. Mr. Malaprope & Co.
06. The Song of No-Involvement
07. The Parlament Of Fools
08. The Antibody Politic
09. A Well-Travelled Man
10. The Widdershins Jig
11. Hit List
12. Superculture
13. Great Blow For A Day Job
14. Anotherdrinkingsong
15. Another Fine Mess
16. Jig-a-Gig
17. Inequality Street
18. Penny Dreadful
19. Still Small Beer
20. Swords Of A Thousand Men
Яни

skyclad

още за:

Skyclad


Коментари   (27)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


LL 2.11.2009 19:13:35 отговори + 0 0
не знам, на мен ми хареса,като цяло.верно,че можеше да има и повече хора,ама то и мястото не е много профи тъй че..абе хората се постараха.за voyvodite нищо не мога да кажа,нещо не ме изкефиха. vrani -нямах впечатления досега от тях, обаче мисля,че наитстина много се раздадоха и наитсина са добри пичовете. а skyclad са си skyclad . абе, аз се изкефих, пък т'ва в крайна сметка е най-важното! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Силвър 2.11.2009 14:04:20 отговори + 0 0
Войвода - очевидно повлияни от Нова Генерация, Врани Волоса - много ентусиазъм и желание, Skyclad - на външен вид приличаха на група чичета (плюс една лелка) от някой краен столичен квартал. Но като хъс, мощ и професионализъм - размазаха. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Йонас 2.11.2009 11:14:24 отговори + 2 0
Врани Волоса и Skyclad (нищо че вече са без Мартин) бяха единствената нормална причина да прекарам няколко часа в The Box. Струваше си, абсолютно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MadHamsih 2.11.2009 11:05:53 отговори + 1 0
Сетлиста беше залят последователно от минерална вода и Jagermeister, но това само пред Кевин (и двата пъти той си го поля, като бутна чашата и бутилката с кабела), на останалите места по сцената листовете останаха непокътнати. Не че има значение, концерта беше страхотен! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.11.2009 09:26:35 отговори + 0 0
За розоберачката и локума, VOYVODA имат обложка на албум с тоя изглед "локум РОЗА"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Kalandor 2.11.2009 01:52:54 отговори + 1 0
Концерта беше съвсем на ниво (изключая гадния клуб), Skyclad, страхотни, весели, изобщо 6. Хората наистина бяха малко, но пък и доста концерти имаше този месец, тъй че не всеки е имал пари за всички събития, на които е искал да отиде. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

vixxx 2.11.2009 00:29:55 отговори + 0 0
Точно това и аз се загледах
Хахахахаххаахахахахааааа
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Arcturus 2.11.2009 00:21:57 отговори + 0 0
защо ли ми се стува ,че на първата снимка на китарата има залепена опаковка от кутия с локум дето кръшна девойка бЕре рози? ))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.11.2009 00:19:35 отговори + 0 0
металика не са зле, те са метълисти Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Случаен минувач 1.11.2009 18:53:33 отговори + 0 0
Концерта беше на ниво един от особено качествените напоследък. Скайклад си струваха и билетчето и гадната бира в ДЪ Бокс Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Талиесин 1.11.2009 18:19:05 отговори + 0 0
Добре бе, и тази ли новина ще я обърнете на поредния въргал на тема Металика?! Направете си форум и се псувайте там!

Концертът беше уникален!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Funcrow 1.11.2009 18:10:17 отговори + 0 0
Зле са, спор няма Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.11.2009 17:14:22 отговори + 0 0
кво ще кажеш че металика са зле ли? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.11.2009 15:38:44 отговори + 0 0
"но тия явно не ги бива много и за това се навиват на всичко"

Като ходят много хора на Metallica и на Преслава да не са много добри?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

v3x 1.11.2009 15:30:00 отговори + 0 0
"но тия явно не ги бива много и за това се навиват на всичко"

Айде без малоумни изказвания, ок? Т'ва че са събрали малко хора не означава, че не са качестена група.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


същия анонимен ;) 1.11.2009 14:05:20 отговори + 0 0
това за 170те продадени билета не го вярвам много много... освен ако всеки човек влязъл не се брои като два билета - един за концерта и един за хелоуин партито Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.11.2009 14:04:21 отговори + 0 0
абе като гледам снимки доста зле ми изглежда... и най-вече рехаво от към булика... а това мазе кутийка глам не ме кефи с тая колона по средата на сцената, въобще не става за уважаващи себе си групи от чужбина... но тия явно не ги бива много и за това се навиват на всичко Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Spirit 1.11.2009 13:46:12 отговори + 0 0
Всъщност някъде след деветата песен са успели да залеят сетлиста с бира и от там насетне един вид са импровизирали. Това не го видях лично, но ми го казаха - и ми показаха снимка на сетлиста, преди да го залеят - но той още тогава си беше доволно стъпкан и измачкан. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cribcaged 1.11.2009 12:45:34 отговори + 0 0
Имало е 170 продадени билета как прецени, че е нямало 100 човека ? На око ли ?

Концерта си беше сбъдната мечта за мен специално.
Накрая особено когато Кевин слезна при нас и ме хвана за рамото да пеем Swords of a Thousand Men ... ВЕЛИКО!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.11.2009 12:27:38 отговори + 0 0
А това е нещо като сетлист, но без да претендирам за последователност:
Pipes intro
Spinning Jenny
Words upon the street
Modern minds
A well-travelled man
The parliament of fools
The song of no involvment
Mr. Malaprope&Co
Penny Dreadful
The widdershins Jig
Great blow for a day job
Emerald
Inequality street
Another fine mess
Anotherdrinkingsong
Jig-a-Jig instr.
Swords of a thousand men
Black summer rain
Нещо такова
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


boodoom children 1.11.2009 11:47:14 отговори + 0 0
Концерта беше страхотен.Бях най отпред и беше много яко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.11.2009 11:44:05 отговори + 0 0
То и при нас беше в клуб 2 нива под земята,но атмосферата беше добра.Звукът много добър за подобни дупки като това клубче а SKYCLAD-перфектни. А и да усещаш как им е кеф да свирят, да виждаш потта по лицата им и да имаш възможност да попееш с тях не се случва всеки ден. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.11.2009 11:22:47 отговори + 0 0
това отдавна не е същата група Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

гюро ахмедов 1.11.2009 09:32:13 отговори + 0 0
Гледал съм ги през 1995 г в Лондон и там концерта им беше в клуб под земята с около 500-700 човека.Но беше огромно шоу.Някой да каже как беше снощи?
Мерси
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.11.2009 00:46:41 отговори + 0 0
далеч не толкова
нямаше дори 100
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Spirit 1.11.2009 00:35:35 отговори + 0 0
150 човека. Максимум 200. Но си беше свежо и готино. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 31.10.2009 23:04:39 отговори + 0 0
каКВА ПОСЕЩАЕМОСТ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".