ТДК достигнаха поставената цел на краудфъндинг кампанията си за 103 часа

9 сеп 2019, 13:47 ч. 830 / 12 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Пловдивчаните от ТДК обявиха във вторник кампания за събиране на средства в платформата IndieGoGo, с които да запишат втория си албум, озаглавен “Успех”. Търсената сума беше 3000 евро, а поставеният срок за генерирането ѝ - един месец. След страхотен отклик на феновете на групата, сумата беше събрана за 103 часа - 26 дни преди края на кампанията. Както типично се прави в подобни случаи, ТДК ще обявят допълнителни финансови цели, които ако бъдат достигнати в оставащото време, към планираните дейности за албума ще се добавят допълнителни такива.

Ако до края на кампанията събраната сума достигне 3600 евро, т.е. с 600 повече от предвидените, мастерингът на албума ще бъде осъществен в студиото на Алан Душ - инженер, работил по албумите на групи като Mastodon, If These Trees Could Talk, Chelsea Wolfe, Mono, Converge, Dillinger Escape Plan, Misfits и …. Odd Crew! Всеки, който разбира процеса по продуциране на един албум знае колко значителна роля играе тази финална стъпка за качеството на крайния продукт, а всеки, запознат с работата на Душ, знае колко по-полирано могат да зазвучат нещата след намесата на мастеринг специалист от подобна класа. Луксозната сравнително услуга не беше включена в минималния план на ТДК, но след като същият вече е финансиран, следващата стъпка няма как да е друга, освен преследване на максимално звуково качество.

При събрани 4700 евро, към албума ще бъде допълнително направен втори видео клип освен вече планирания такъв. От групата предпочитат на този етап да държат феновете в напрежение и да не разкриват прекалено много подробности около артистичната част - не се знае публично нито външният вид на албума, нито на какъв носител ще се продава той, нито с какво по-специална ще е Deluxe версията, нито дори броя и имената на песните, но както се вижда - това не пречи да са поръчани предварително вече повече от 100 бройки от началото на кампанията, наред с промоционални тениски, снимки с подписи и съобщения от групата, билети за таен концерт и редица други благинки. ТДК обещават с течение на кампанията да добавят и още изненади.

 

още за:

Тдк


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".