ТДК ще направят концерти в Бургас, Канада, Сърбия и Гърция

25 авг 2022, 13:48 ч. 989 / 18 10
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

ТДК с концерти в Канада, Сърбия и Гърция

/Но какво значение всъщност има това/

Но какво значение всъщност има това. Ако се пробваме да погледнем нещата обективно - ще се наложи да си дадем сметка, че текущата култура функционира само и единствено, ако има зрителски интерес към нея.

Фалшиво създаденият интерес, благодарение на ПР-и, платени реклами и интервюта; както и фаворизиране поради приятелски, роднински или други несвързани с изкуството подбуди, го осъждат на мимолетност.

Единствено публиката остава адекватен съдник на изкуството и това ѝ право не може да бъде отнето; нито заменено с друго сходно, но с по-ниска тежест.

Публиката успява да осъди и пратениците на това изкуство - в този конкретен случай - медиите.

Липсата на добро финансиране, породено от липса на публика, води до липса на качествени автори, което води до неадекватно отразяване на културната среда. Самата културна среда започва да се обезкуражава от ленивите опити на шепата автори, които не могат да покрият целия спектър от изкуства. Дори специализираните медии разчитат на установени формули, които да ги поддържат над водата, защото ако кажат нещо по-радикално или “неправилно” ще бъдат поругани и прокудени.

Медиите, особено тези, които отразяват алтернативно изкуство трябва да бъдат не по-малко революционно настроени от самите изпълнители. Дори в общия случаи трябва да бъдат лице в лице срещу тях, но и с тях. Медията трябва да бъде коректив, трябва да бъде наречена излишна, както и да е понякога обидна в обречения на неуспех опит за обективизъм, но тя трябва да е там.

Докато този опит стои неосъществен, докато се ползват само готови фрази и удобни формати, то дотогава културната среда ще бъде също толкова посредствена и непровокативна, колкото и медиите, колкото и организаторите, колкото и промоутърите, колкото и ПР-ите.

От: ТДК, които ще свирят в Канада, Бургас, Сърбия и Гърция, защото така се е случило.

Burgas: 27/08
Vancouver: 09/09
Thessaloniki: 24/09
Belgrade: 08/10

 

група ТДК

още за:

Тдк


Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Феникс на грил 26.08.2022 00:29:01 отговори + 8 0
Мрън, мрън, мрън, мрън, не ми финансират помията достатъчно, мрън, мрън, мрън, затова няма качествени автори, мрън, мрън, мрънкам срещу медиите.
Мрън.

Абе, авторът на тоя прес релийз на какви гъби го е писал?!? Не са лоши музиканти, обаче подобни високопарни простотии ме отблъскват.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Румена 25.08.2022 19:10:22 отговори + 9 1
"липсата на добро финансиране води до липса на качествени автори" по-голяма глупост не бях чел поне от първия ред на същото слово... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bazil 25.08.2022 18:41:48 отговори + 0 0
Ще правя група Видео Драгор, мераклии има ли, аз съм тъпанара (на тъпаните демек). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гост 25.08.2022 16:25:24 отговори + 1 0
Е, ако някой смята, че през 2022 година една група може да е успешна без ПР, ревюта, интервюта, интеракшъни с феновете в социалните медии, създаването на фенска общност от близки хора и медии(фаворизиране, хахахха), продажба на мърч, стриймове, Q&A и прочие - нека се пробва.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

***** 25.08.2022 16:33:43 + 0 1
Интеракшън с теже Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

профи 25.08.2022 15:16:01 отговори + 0 0
Че ако има държавна издръжка - все някой трябва да е на нея нали? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


asfas 25.08.2022 15:03:56 отговори + 0 1
ownеd Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

NeVs 25.08.2022 14:44:51 отговори + 0 0
Иронията .... Забавлявах се доста! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Cornhusker 25.08.2022 14:02:45 отговори + 1 3
Тези с държавната издръжка ли бяха? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Петър 25.08.2022 14:13:02 + 1 3
Не с държавната издръжка, а с твоите данъци
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".