Тежки рифове в центъра на София с KARMA TO BURN

31 яну 2013, 13:30 ч. 415 / 6 6
пред./следв.
След неуспешния опит да докарат у нас едно от най-значимите имена в инструменталния стоунър - американците KARMA TO BURN през 2011-а, този път организаторите от Rawknroll.net успяха. В предпоследния ден на януари 2013 г. клуб "Mixtape 5" приюти четири страхотни банди и над 200 фена на твърдите рифове, като без съмнение и едните, и другите си изкараха страхотно.

   Концертът започна с около час и половина закъснение, което беше обявено през деня от организаторите, наложено от транспортни затруднения по пътя Клуж - София. В крайна сметка в 21:30 ч. на сцената излязоха нашите момчета от BOOZE BROTHERS, които забиха по-солидно от всякога! За последните около две години групата е претърпяла осезаем прогрес и самочувствието и увереността им на сцената са неслучайни. Наред с авторски материал, силно повлиян от групи като BLACK SABBATH (една от песните им започва досущ като "The Wizard" от далечната 1970 г.) и DOWN, BOOZE BROTHERS ни поднесоха и едно своеобразно LED ZEPPELIN медли, в което смесиха песните "Good Times, Bad Times" и "Kashmir". Добра загрявка за вечерта.

   Втори се изявиха CENTER, които напоследък са поразредили концертните си участия и феновете им очевидно бяха зажаднели за мощните им рифове. Типично за техните концерти, основният шоумен беше барабанистът им Симо, чието свирене и цялостно сценично поведение е адски заразително. Музикално CENTER са напълно в "кръвната група" на KARMA TO BURN и изборът им за съпорт е повече от логичен, като най-печеливши, разбира се, се оказаха феновете. За около 45 минути момчетата изнесоха впечатляващо шоу и отстъпиха сцената на може би най-непознатата за вечерта група.

   Швейцарците ROZBUB са трима симпатяги, които пет пари не дават, че в момента сме в 2013 г. Музиката им се корени далеч назад във времето и по-конкретно в шейсетте. И още по-конкретно в годините, в които Jimi Hendrix владееше музикалния свят. Действително, ROZBUB свирят силно Hendrix-повлиян блус-рок, като освен характерните звук и музикантски и композиционни похвати, дори и във вокалните линии се усеща отчетливо огромното вдъхновение, което е бил Jimi за групата. Да споменем все пак и малката подробност, че вокалът и китарист на ROZBUB Manuel Bissig се е подвизавал в Hendrix кавър групата VOODOO BROTHERS. Момчетата изнесоха около 30-минутно шоу, като реакцията на публиката беше адски положителна. Понесени на крилете на мощната подкрепа, ROZBUB свириха "като за последно". Страхотна група, невероятен концерт! Единственото жалко е, че оригиналността на авторската им музика е малко спорна, но пък шоуто си струва.

   Часът наближава 01:00 след полунощ. Идеално време за малко мощни рифове! KARMA TO BURN са на сцената на "Mixtape 5" и не щадят сили, въпреки тежкото пътуване (бусът им пристигна пред клуба по време на местните подгряващи групи) и късния час. K2B на живо са точно това, което очакваш да чуеш от тях, че даже и малко отгоре. Инструменталният им стоунър, представен на живо е направо смазващо тежък, а сценичното им поведение дава ясно да се разбере, че пичовете са на ужасно високо ниво. Бас-майсторът Rich Mullins както винаги е с неизменния черен потник, шапка с козирка и слънчеви очила, риф-машината William Mecum беше с типичната си бейзболна шапка, а най-младият в състава - барабанистът Evan Devine беше гол до кръста. Любопитно съвпадение беше, че именно на този ден Evan празнуваше рождения си ден. Музикантите го отбелязаха с няколко наздравици, осигурени им лично от емблематичния за родната сцена Шута (VENDETTA, BROTHERS IN BLOOD, PIRANHA), който беше сред най-активните в публиката. K2B ни разходиха из различни периоди на творчеството си и за малко под час и половина станахме свидетели на високо-октаново стоунър шоу от най-високо качество. Групата беше в супер настроение и успя да го предаде на публиката, която се оказа изключително гостоприемна към американците. Страхотна гледка беше от по-горното ниво на "Mixtape 5", от където можеше да се наблюдава как цялата публика куфее под бавния ритъм на тежките южняшки рифове на KARMA TO BURN.

   Изобщо - адски добър концерт и като групи, и като звук (традиционното за "Mixtape 5" високо качеството), и като организация. Поздравления за "Rawk’N’Roll"! С нетърпение очакваме следващия концерт, организиран от тях, а именно O.CHILDREN и VOYVODA, 19 февруари, на същото място. Ще се видим там!

Яни
karma to burn, live in sofia


Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


човекът който чека 3.02.2013 22:14:01 отговори + 0 0
Чекаме сега Клътч! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

distortion 1.02.2013 23:04:03 отговори + 0 0
сетлистът на Center:

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/798268_4830457633628_572170528_o.jpg
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Страбоняц Гоголак 1.02.2013 03:38:33 отговори + 1 0
Г-н Яни явно си е пийнал, лошо няма, в репортажа се редуват сегашно историческо, минало време, черни потници, козирки, бейзболни шапки, голи хора и Шута. Но поздравления за ентусиазма да напише все пак нещо! Ще се видим на 19-и, оу йе Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Андро 31.01.2013 23:37:06 отговори + 1 0
Извинявам се за спама
Не знам дали някой успя да види сетлиста на К2В...приличаше малко на бакалски тефтер 2+19+38+22...нещо такова...важното е , че бяха ИДЕАЛНИ
респект на всички участници
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

до анонимен 31.01.2013 19:55:17 отговори + 0 0
и аз съм на това мнение
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 31.01.2013 16:59:43 отговори + 0 0
Пуше с какво са били облечени (в подробности), но не се споменава какво са изсвирили Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".