THIN LIZZY ще изнесат трибют концерт в България

29 сеп 2008, 12:12 ч. 264 / 7 7
пред./следв.
"Sofia Music Enterprises" разпространиха следната информация за предстоящия концерт на THIN LIZZY в София (3 октомври, Зала 1, НДК):

   Преди по-малко от месец, звездите издадоха уникален концертен албум-трибют "UK Tour '75", посветен на легендарния вокал на групата Phil Lynott. Албумът е записан на 21 ноември 1975 г. на концерт в Дерби, по време на легендарното турне "Fighting Tour" и отразява един от най-силните периоди в кариерата на THIN LIZZY. Колекционерският албум е изцяло ремастериран и издаден в луксозен пакет заедно с уникални записи от саундчек сесията преди концерта и книжка от 20 страници с редки, непубликувани до сега снимки на групата.
   В подкрепа на трибютния "UK Tour '75" групата тръгна на европейско турне, което за щастие на всички български фенове ще премине и през нашата страна на 3 октомври. Турнето обхваща 12 държави, сред които Германия, Русия, Хърватска, Полша, Великобритания и други. На концерта си в София групата ще изпълни някои от най-силните си хитове, станали емблема на цяло поколение меломани – "The Boys Are Back In Town", "Whiskey In The Jar", "Sha La La", "Rosalie", "Cowboy Song" и много други.
   През годините забележителните парчетата на Фил Линът са вдъхновили някои от най-великите музиканти на нашето време - Henry Rollins, METALLICA, THE CURE, Hewie Louis, SMASHING PUMPKINGS, Randy Bachman, THE CORRS и много други - да направят свои аранжименти по тях. THIN LIZZY държат своеобразен рекорд по кавърверсии на техни песни – 223 парчета на групата са изпълнявани от общо 73 артисти. Дори човекът–институция в музиката Bob Dylan цитира фрази на Lynott в своите песни. Признанието към творчеството и ролята на Phil Lynott в световната музика, наричан от музикалната критика "Чернокожият Елвис на своето време", взима своя връх с издидането на негова бронзова статуя в центъра на Дъблин през 2005 г. с изключително пищна церемония пред 6000 души.

       Все още се очаква групата да потвърди датата на пристигането си в България, когато ще бъде настанена заедно със своя 14-членен екип в петзвезден столичен хотел. THIN LIZZY са поръчали в менюто им за вечеря да присъства телешки стек с боровинки, прясна градиснка салата и местни специалитети. Музикантите от групата са почитатели на отлежалото ирландско уиски и хубавото калифорнийско червено вино, които присъстват в изискванията им за напитки.

   Интересът за концерта на THIN LIZZY в България е огромен, но билети за шоуто все още могат да бъдат закупени на цени от 20 до 50 лева в касите на Тикетпро в цялата страна, билетен център НДК и онлайн на адрес www.ticketpro.bg.


Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Зор заман 29.09.2008 21:55:09 отговори + 0 0
Май от СМЕ-то са видели зор как да пласират билетите. И са почват едни нескопосано медийни акции - аху, иху, аре бе елате, то туй Тин Лизиту голямо нещо ей! Много са зле откъм медийни акции, не разрбраха ли, че така не се прави. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.09.2008 18:11:33 отговори + 0 0
Малко смешно ми звучи всичко това с изявленията и ще взема да не отида.
223 техни песни били кавърирани?!? Че те имат ли толкова? И дори да допуснем че имат, нали никой не вярва, че на всяка тяхна песен е направен кавър... и то само от 73 артисти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 29.09.2008 17:23:12 отговори + 0 0
"секаква" ?!? LOL Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bla bla 29.09.2008 15:48:42 отговори + 0 0
еми сме почнаха да разпространяват секаква информация да слагат билбордове и какво ли още не.
имало още билети? има още около 3000 останали за тва е целия тоя зор

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The Uninvited Guest 29.09.2008 15:25:22 отговори + 0 0
Тва е кат оригинална касета на Мейдън, ама на Драгорка, записана на касетофона на един приятел (па макар и велик да е кастфона. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Иван 29.09.2008 14:15:31 отговори + 0 0
И ако на всяка новина за този концерт не подчертаете , че това не е оригиналният състав направо няма да сте вие.Бе всички знаем тия подробности , но по какъв друг начин предлагате тая група да бъде видяна- с двама участвали в групата не е малко!Дори и в Мейдън има само двама от създаването им - пък кво! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bubetto 29.09.2008 12:19:19 отговори + 0 0
Само,че тези музиканти не са не са истинските THIN LIZZY
Джон Сайкс е култ,но все пак тва не е групата...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".