Традицията е жива - Ден първи на фестивала "Midalidare Rock 2023"

1 юли 2023, 15:07 ч. 10795 / 34 34
пред./следв.

   Рок фестивалите в България идват и си отиват... И докато съвсем неотдавна имаше няколко такива всяко лято, през тази година остана само един. За сметка на това - силен и с хедлайнъри от световна величина.

   В ранния следобед на 30 юни 2023 г. до фестивалната зона на "Midalidare - Rock in the Wine Valley 2023" все още се стигаше лесно. Големият проблем с придвижването щеше да се появи по-късно, когато комбинацията от обичан у нас хедлайнър, съчетан с петъчния ден и особеностите на Могилово като локация щяха да доведат до колосалните задръствания по пътя към винарната, превърната в рок център на България за настоящия и идните два дни. Това доведе до резултат, че към края на първата вечер най-обсъжданата тема не бяха групите, изпълненията им, прекрасната (отново) фестивална зона, разнообразната бира, красивата локация и много други предимства, които през 2022 г. накараха мнозина да титуловат "Midalidare Rock" като най-добрия фест в България. Това, което най-много щеше да се обсъжда щеше да бъда фактът, че, чисто инфраструктурно, фестивалът има ограничен капацитет. И докато на този проблем не се намери решение, няма как "Midalidare Rock" да расте над определени размери и да даде възможност на феновете да се съсредоточат във важното нещо, събрало над 15 000 в едно малко село насред Тракийската низина - музиката.

   А тя, музиката, започна по програма в 18:30 ч. с DE LA BONA. Формацията, събрана около родения в Чирпан вокалист Пламен Бонев и взела името си от неговия творчески псевдоним, имаше нелеката задача да раздвижи все по-набъбващата тълпа пред сцената. Парещото слънце караше мнозина все още да се скатават под сенките и да се хидратират с разнообразни течности, докато шестимата музиканти редяха почти изцяло авторски сет. Пламен Бонев доби популярност с участието си във финландския вариант на "Гласът" където негов ментор бе вокалистът на HANOI ROCKS - Michael Monroe. В последните години DE LA BONA издадоха няколко сингъла ("Завинаги", "Събуди ме" и "Don't Give it Away"), които успешно се завъртяха по радиостанциите и те съставяха основната част от 30-минутното изпълнение на групата. В един момента бандата вкара и кавър на "Du Hast" на RAMMSTEIN, който да разпее още малко първите редици.

de la bona

 

   Пет минути преди предвидения час, на сцената се появиха IRON SAVIOR. Основателят, китарист и вокалист Piet Sielck побърза да каже, че подраняват, за да могат да изпълнят една допълнителна песен. И без да много да се размотават, музикантите ни въвлякоха директно във вихрушката на откриващата "Way of the Blade".

   Общото между IRON SAVIOR и три от най-големите банди на немския хеви метъл е именно личността на Piet Sielck. Той работи като саунд-инженер по най-важните албуми на BLIND GUARDIAN (между 1989 г. и 1998 г.), успява да привлече Kai Hansen (GAMMA RAY) и Thomen Stauch (тогавашен барабанист на BLIND GUARDIAN) за съратници при създаването на IRON SAVIOR и има пръст във формирането на HELLOWEEN. Когато човек знае всички тези факти, не би трябвало да се изненадва и каква точно музика се носеше над Могилово в следващите 50 минути. За това време групата имаше тежката задача да избере как да представи дискографията си от 13 албума за първи път пред българската публика. Фокусът падна предимно върху албума на завръщането (както го титулова самият Piet Sielck в интервюта) "The Landing", но не се размина и без класически парчета от репертоара на бандата като "Atlantis Rising", "Revenge of the Bride" (вдъхновената от "Kill Bill") и задължителната "Heavy Metal Never Dies". Тук имаше, естествено, заигравки с публиката, докато музикантите очевидно се забавляваха и пускаха шеги между песните. Беше споменато и предстоящото издаване на нов албум - "Firestar" - за който Piet Sielck сподели, че смята, че боговете на хеви метъла наистина са били с него по време творческия процес и обеща, че ако не ни хареса, ще ни върне парите. До излизането на изданието през октомври има време, но едва ли някой е останал недоволен от това, което IRON SAVIOR сервираха на българската публика. Сетът им сякаш приключи малко внезапно, но сред присъстващите имаше фенове, които споделиха, че с удоволствие биха посетили и отделен концерт на формацията. Кой знае - може и да се случи в бъдеще.

Сетлист на IRON SAVIOR:
01. Way of the Blade
02. Roaring Thunder
03. Starlight
04. Souleater
05. Hall of the Heroes
06. Skycrest
07. Revenge of the Bride
08. Heavy Metal Never Dies
09. Atlantis Falling


iron savior


   Петнайсет минути преди 21:00 ч. на сцената се качи още една група, която посещаваше България за първи път - шведите DYNAZTY. Всъщност формацията се оказа блестящо попадение сред наситената предимно с вече утвърдени и познати у нас банди програма на "Midalidare Rock". Защото бандата е в разцвета си, работи здраво (издава по един албум на всеки две години) и мелодичният им хеви метъл (оцветен с доста електроника), който стои на моменти на границата с 80-арския хард рок, е заразителен. Да, вярно е, че винаги е чудесно да видиш любими музиканти, след като си ги чакал десетилетия, но от друга страна е прекрасно и да чуеш вокалист, който без проблем заковава най-високите тонове в песните си, а хората не си задават непрекъснато въпроса дали ще успее да изпълни тази или онази песен. А и, нека да си го кажем честно: рокът е младежка музика и енергията на една млада и нахъсана банда е на съвсем различно ниво.

   Точно това имаше да даде и шведският квинтет - много заряд и много желание за доказване. И си пролича.

   Групата, събрана около вокалиста Nils Molin (който е и част от AMARANTHE), успя да вмести в малко над час 12 песни, сред които имаше и барабанно, и бас соло. Петимата музиканти непрекъснато шареха по сцената като най-активен (освен вокалиста) беше басистът Jonathan Olsson. Китаристите Love Magnusson и Mikael Laver си подаваха сола и припяваха бек вокали, но основният фокус падаше, разбира се, върху Nils Molin. Гласът на DYNAZTY се оказа и блестящ фронтмен, който очевидно знаеше как да поддържа темпото на шоуто. Приказките между песните бяха сведени до минимум, а единствената разпявка се случи на финалното парче "Heartless Madness", сложило края на едно чудесно хеви метъл шоу, което вероятно е спечелило на DYNAZTY немалко нови родни фенове.

Сетлист на DYNAZTY:
01. In the Arms of a Devil
02. Firesign
03. Natural Born Killer
04. Advent
05. Yours
06. Power of Will
07. Drum Solo
08. Waterfall
09. The Grey
10. Presence of Mind
11. The Human Paradox
12. Heartless Madness


dynazty


   Хедлайнърите SCORPIONS по график трябваше да се появят на сцената в 22:15 ч., но излизането им бе забавено с цял час, до голяма степен с идеята колкото се може повече от феновете им да успеят да стигнат до фестивалната зона, защото по това време автомобилната колона между селата Винарово и Могилово продължаваше да се точи. След 18:00 ч. на шофьорите отнемаше над 2 часа да изминат последните 11 км до локацията на фестивала, паркингите се пръскаха по шевовете, а част от нашия екип провери на терен, че пешеходец взема разстоянието малко по-бързо от колите.

   Немските рок ветерани с над 55-годишна история, 19 студийни албума в каталога си и концерти в над 80 държави по света нямат нужда от представяне, затова и без всякакви увертюри взривиха сцената точно в 23:15 ч. с насечените рифовете на "Gas in the Tank", енергично парче от актуалния им албум "Rock Believer" (2022). Най-новата творба на "скорпионите" бе представена от общо четири песни, които носеха неувяхваща рок енергия.

   Последва завръщане към златните години на бандата с "Make It Real" и "The Zoo" от "Animal Magnetism" (1980), вокалистът Klaus Meine поздрави близо 18-хилядната тълпа на български, а родният трибагреник изпълни екрана в дъното на сцената. Несъмнено SCORPIONS обичат България и България обича SCORPIONS, а взаимните чувства се доказаха за пореден седми път в последната юнска нощ на 2023 г. Скоро се навършват 30 години от първия концерт на немската банда в София, а SCORPIONS бяха една от първите западни рок групи, посетили ни след падането на комунистическия режим и в сърцата на родните фенове тяхната музика неразривно се свързва с промяната.

   Като стана дума за промяна, в ядрото на сета на Klaus Meine и компания, точно в полунощ, бяха акордите на "Вятъра на промяната". През последната година легендарната "Wind of Change" се изпълнява с обновен текст и снощи не беше изключение. SCORPIONS засвидетелстваха подкрепата си към Украйна и знакът на мира в цветовете на украинското знаме изгря на мултимедийния екран. Преди и след "Wind of Change" чухме още два хита от албума "Crazy World" (1990) - лиричната балада "Send Me an Angel" със звънките трели от акустичната китара на Rudolf Schenker извика спомени за ученически блусове, а "Tease Me Please Me" предразположи към по-динамични танци. По това време публиката видимо започна да оредява - дали заради хората, дошли да се насладят само на най-известното парче на немската банда, или защото мнозина решиха да не си причиняват часове висене в задръстване и на връщане от концерта, няма как да знаем със сигурност.

   Напускащите терена обаче нямаха шанс да се удивят на младежката енергия, която струеше от басиста Pawel Maciwoda и най-новия член на петорката, барабаниста Mikkey Dee (екс-MOTORHEAD, в SCORPIONS официално от 2016 г.), които впечатлиха с близо 8-минутното соло "New Vision". Ритъм секцията на една група е пулсиращото й сърце, а след присъединяването на бившия колега на покойния Lemmy към SCORPIONS, те са като след успешна сърдечна трансплантация.

   Солото даде време на Rudolf Schenker, Matthias Jabs и Klaus Meine да отпочинат и презаредят батериите достатъчно, за да ни "изпържат" с финалния електрически шок на "Blackout" от едноименния албум, издаден през 1982 г., а 80-арската фиеста завърши (привидно) с "Big City Nights" от "Love at First Sting" (1984), на която публиката неуморно припяваше.

   Истинското раздаване и от сцената, и пред нея, дойде с биса и още една порция спомени от 1984-а, чиито деца сега припяваха заедно с родителите си "Still Loving You", качили на рамене своите деца. "Rock You Like a Hurricane" изстиска и последните капчици енергия от събралото се множество. Наближаваше 1:00 ч. след полунощ и продължилото час и половина шоу на SCORPIONS приключи също така гръмовно, както започна. Някои фенове потеглиха бавно към домовете и хотелите си (защото бързо нямаше как, за излизане от паркинг се чакаше около час), а други предпочетоха да останат, за да посрещнат първата юлска зора със Стефан Вълдобрев и ОБИЧАЙНИТЕ ЗАПОДОЗРЕНИ.

   Очакваме днес, във втория фестивален ден, на сцената на "Midalidare - Rock in the Wine Valley 2023" да се изявят AMALGAMA, BLACK SONIC PEARLS, LACUNA COIL, BLIND GUARDIAN и EUROPE. 

Сетлист на SCORPIONS:
01. Gas in the Tank
02. Make It Real
03. The Zoo
04. Coast to Coast
05. Seventh Sun
06. Peacemaker
07. Bad Boys Running Wild
08. Delicate Dance
09. Send Me an Angel
10. Wind of Change
11. Tease Me Please Me
12. Rock Believer
13. New Vision (bass & drum solo)
14. Blackout
15. Big City Nights
Бис:
16. Still Loving You
17. Rock You Like a Hurricane

 

Текст: Whiplash, Florimel
Снимки: Иво Канин

 

   Чрез връзките по-долу може да разгледате фотогалериите ни на:

DE LA BONA
IRON SAVIOR
DYNAZTY
SCORPIONS

 

scorpions

scorpions

scorpions

scorpions



Коментари   (34)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Стронций84 9.07.2023 10:44:14 отговори + 4 4
От вчера гледам и се чудя. Браво, пичове, че триете м*лоумното рашистко тролче. От 17 изпълнени песни Скорпионс променили няколко думи в текста на 1-на. И рашистите надават вой като когато Украйна си върна Херсон. Ба*ти нещастниците. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Догодина без мен 3.07.2023 09:49:05 отговори + 12 16
Първият ми и последен фест на тази локация.
Мястото е несъвместимо с нормално протичане, заради малкия капацитет. Влизане и намиране място за паркиране около 2-3 часа (за някои може и повече).
Мобилните клетки на А1 се претовариха, няма интернет = няма как да си купиш, вода, бира, тениска и нищо всъщност (пос терминалите не работят, а в брой не се приема). Резервен план от организаторите НЯМА. Не приемат в брой, бирите си стоят налети и се стоплят, а хората си чакат. Ако търпеливо изчакаш половин час на опашка, с надежда, че все пак ще изпиеш една бира, пак ще останеш разочарован, ПОС така и не проработват.
Закъснение на Scorpions с един час, не защото не са готови, а защото още много хора не могат да стигнат до селото в задръстването.

След концерта излизане пеша в блъсканица 40-50 мин, (излиза се само през един не много широк път. Охраната на входа дори не си е направила труда да махне металните прегради.

Напускане на селото с кола не по-малко от 2 часа стоене на едно място. Много хора са успели да си тръгнат след 3:30 сутринта.

Горното не е мрънкане, а описание как е протекло събитието. За желаещите да ме натролят, че все едно за първи път ходя на подобен фестивал - посещавам от 20 години вече. Просто тази локация не е подходяща за събития с повече хора.
Организацията бе опитала да направи нещата добре, но не бяха предвидили елементарни потенциални проблеми, нямаха план Б в случай на даден проблем.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dominici 4.07.2023 18:23:01 + 7 6
Приемат кеш, но явно не си се ориентирал. На всички места означени с "Каса" можеш да замениш кеш за фестивална карта. След това с нея можеш да плащаш. По този начин работи дори когато POS терминалите бяха паднали. Аз точно така си хапнах и пийнах докато заблудени телета като теб псуваха колко са зле организаторите. Пък то кой бил злето ... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дъртия 3.07.2023 05:45:16 отговори + 14 3
Чичо Мики сцепи! Дано някой качи солото в тубата… За капацитета на мястото и бройката продадени билети - или добро или нищо… Миналата година се зарекох “никога повече”, тая се излъгах заради шанса да видя Мики на живо - догодина Моторхед в оригиналния състав да обявят в програмата - далече. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боб с надница 5.07.2023 09:57:28 + 1 0
Проблема с капацитета на мястото беше само първия ден. Сигурен съм, че организаторите ще си вземат бележка - сега като знаят колко е капацитета на мястото, и няма да допуснат втора такава издънка. Бяха продадени 18 000 билета за първия ден и това му е много. Ако се ограничат до 13-14 000 ще е топ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

................. 2.07.2023 20:56:34 отговори + 18 4
Постничък ви е рортажа!
Ето така се пише репортаж!!!!


Мидалидаре, Мидалидаре, Мидалидаре 1

Публикувано от Atina в 16:31 часа на 01.07.2023 г. Намира се в Акцент, Концерти, Новини, Репортажи

Първи ден

Фестивалът, който хиляди български фенове очакваха цяла година най-накрая започна. Вчера, 30.06.2023 година бе неговото начало.

Първият фестивален ден стартира с Де Ла Бона. Българският рок изпълнител, познат като двойник на Брат Пит, откри първият ден с няколко песни, най-знаковата, от които Du Hast на Rammstein.

Следващата група беше Iron Savior. Немските хеви метъл машини направиха грандиозно шоу и очароваха феновете с някои от най-големите си хитове – Rawring thunder, Hall of the heros, Sky crossed. Бандата е за първи път в България и въпреки нетипичните за тях метеорологични условия те забиха като истински хеви метъл зверове. След бойния им призив: „Искате ли още хеви метъл? Ще го получите!“ Те повишиха градуса на настроението и подготвиха подобаващо публиката за следващите групи.

Групата, която излезе на сцената след Iron Savior беше Dynazty. Шведските викинги направиха невероятно шоу и изпълниха брилянтно своя сет лист. Те също гостуват за първи път на наша земя. Направиха вдъхновяващо изпълнение на Power wheel. Типично за стила им те взривиха публиката подобаващо. На финала завършиха с Heartless madness, което напълни душата и премина границите между изпълнители и аудитория.

Хедлайнерите за вечерта Scorpions излязоха на сцената с един час закъснение, но започнаха вдъхновяващо и разбиващо и направиха незабравимо шоу. Peacemaker беше изпълнена с много хъс и страст. Последва изпълнение на вечния им хит Send me angel. Rock beleiver изпълнена с настроение. Последва завладяващото барабанно соло на Мики Ди, който разкърти и нахъса феновете до безобразие. Scopions изпълниха и едни от най-известните си песни: Black out, Still living you, Rock you like a huricain. За благодарност към феновете групата излезе на бис и завърши първата фестивална вечер запомнящо се.

За най-ранобудните или пък купонджиите, които не са лягали, Стефан Вълдобрев отпразнува Джулай морнинг с подобаващ концерт и остави морски привкус на аудиторията. Първата фестивална вечер беше емоционална, незабравима и изпълнена с прекрасна музика и настроение. Днес очакваме фестивалът да ни изненада с нова доза вълнуващи моменти и як метъл.

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Куку 3.07.2023 09:55:16 + 17 0
Това горе е "писано" от човек със специални образователни потребности...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 3.07.2023 11:17:43 + 0 6
В часа за членуване на думите в изречението си ял баничка... РепортажЪТ е- ТОЙ! Кратък член ако е НЕГО! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сатанист 3.07.2023 13:06:35 + 15 0
Изсмях се с глас като го прочетох това, понеже и през май месец така се изложиха същите с репортажа им от концерта на Watain. Първоначално бяха публикували следния текст :

Watain в София
Публикивано от Satan_666 | в 14:28 часа на 16.05.2023

Малко преди да отворят вратите, някои фенове успяха да се снимат с бандите. След като вече бяхме влезли, лека полека залата се изпълваше с маниаци. На сцената първи се качиха Concrete WInds(Финландия).За съжаление от първите редове нищо не се чуваше от вокалистът.Някои фенове бяха във вихъра, а други предпочетоха да са по-назад.Bolzer(Швейцария).Те ни развихри ха със здрава музика, феновете започнаха да прииждат, да се доближават все повече и повече към предните редове. Погото също набираше скорост. Парчетата се редяха едно след друго, без да се губи време. След като приключиха, отзад се понесе зловонно благоухание, фонова музика запълваше атмосферата, която подсказваше за това, което предстои. Бавно и полека, сцената се разриване и техниците подрежда ха костите, от двете страни бяха сложили свински глави и още кости, един череп беше пред барабаните.Пренесоха и олтара, където се случват магиите, откъдето идва и енергията. Изгасиха прожекторите. Часът на истината настъпи. Ерик се появи с факлата, а след него и тримата струнници.Ерик флиртуване с огъня още докато запалваше двете крила на сцената, двата кръста разположени пред сцената и олтара, а също и страничните свещи.Пренесе ни там където трябва, а именно разкри част от неговия свят. Погото беше в най-мощната си фаза.Настъпи затишие , което предвещава ще да се случи нещо специално. Ерик усети, кои искаха от кръвта на Дявола и лично нанаесе по челата на избраниците. След десертното парче, с което приключват Watain, всички се скриха отзад, а Ерик остана сам пред олтара и с мачетето започна бавно да изгасва свещ, по свещ.
До момента в който и той не се скри зад параван на сцената. С това тази вълшебна нощ приключи. Очаквайте снимки скоро. Огромни и искрени благодарности. Поклон пред тези големи хора и до нови срещи! Hail Satan! Satan_666


Даже го снимах за спомен този куриоз! Изтриха го и написаха нов материал със заглавие "Нощта на сбъдванията - Watain в София" на следващия ден, написан малко по-грамотно, ама то вече демиджът беше сторен.
Страшните претенции имат пичагите от онова място, а покритието граничи с нулата.
Определено Werock трябва да пробват да пишат такива репортажи като техните... 100% не биха могли, предизвиквам ги!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

*** 3.07.2023 16:04:55 + 11 0
Тука няма и едно вярно заглавие на песен, баси... Чак тръгнах да проверявам дали и имената на групите не са омазали. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Running Wild 2.07.2023 13:17:08 отговори + 9 14
Скорпионите, ако смятат дедо Клаус така да се опитва да ни мине, че още може да пее, а движенията му да са като, след инсулт - да затварят сергията! Пълен въз!!! За двата дни до тук Blind Guardian размазаха тотално, дано днес Великите Тикви също да са на ниво! Организацията по посрещането и изпращането е като Скорпионс - отврат! Некви селски бегове и милиционери по 200 оки, пращат колите в нивите, на 3 км от събитието - добре, че снощи дъжда не продължи, че трябваше два дни да чакаме да изсъхне, за да си приберем МПСтата?! Това не пречи 20 автобуса да ги вкарат в селото нали, 1000 души "привилегировани", за сметка на 10 хиляди де гонят Михаля по калните ниви!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


*** 2.07.2023 17:11:41 + 15 1
Не те разбирам с какво иска да те "мине" Клаус !? Той е бил легенда и в момента е легенда !!! Важното е че е жив и здрав и ни радва. Много бакалски разсъждаваш. Това не е като да ядеш салам и да роптаеш че е с изтекъл срок !!! :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RavenWing 2.07.2023 12:05:22 отговори + 17 17
Първа година съм на Мидалидаре и като цяло, с някои сравнително малки забележки, е организиран много добре фестивала и съм доволен. Сравненията с Каварна са неуместни според мен - Каварна нямаше истинска фестивална атмосфера, а беше по-скоро концерти на стадион в няколко последователни дни. Докато тук се усеща атмосферата, която я има на фестивали тип Вакен или Граспоп, например, макар и в много по-малък мащаб, разбира се.

Евала като цяло и дано още доста години да се задържи
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ron Jeremy 2.07.2023 18:04:42 + 18 3
Искрено ме разсмя, благодаря за което Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Дъртия 3.07.2023 05:34:56 + 3 4
Да напише такова нещо може само човек, който не е стъпвал на “пияната свиня”… И аз се разсмях искрено. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 3.07.2023 15:09:05 + 6 4
Хахахаха, платено тролче. Фестивал в такова забутано село е подигравка с феновете на каквато и да е музика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Sixxx 3.07.2023 15:27:01 + 9 1
Ако е имало един фестивал, които е имал истинска фестивална атмосфера в България, това със сигурност е Каварна! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 1.07.2023 23:21:22 отговори + 9 9
Hate uber alles! Ден първи, вярно е за 2 часа - 10 км., а си мислех че 30 мин. закъснение с отваряне вратите за Криейтър е проблем. Чух че на връщане е било също толкова бавно.Много хора, малко място, много коли, тесни улици. Това е сделано в бг Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zyklon 2.07.2023 09:53:23 + 13 7
Айде стига сте мрънкали. Юрнали сте се по селата на рок концерт. Специално за вас магистрала ще направят да ви е широко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellrider 1.07.2023 21:12:47 отговори + 16 5
Отвратителна логистика заради високата посещаемост на ден първи. Буквално между 22-23:00 имаше още влизащи коли и много разочаровани заради това. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zyklon 2.07.2023 09:51:42 + 22 5
Ха, типично за българина. Всеки си мисли, че като дойде в последният момент ще си паркира и влезе на секундата. Е няма как да стане. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ron Jeremy 2.07.2023 18:02:49 + 8 7
Не на бългрина, а на "софиянеца"
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Да бе 1.07.2023 18:39:55 отговори + 7 8
Айде, айде.
Много групи в Каварна ги гледахме за 100-тен път. Както и някои в Мидалидаре за първи път.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Стронций84 1.07.2023 17:48:40 отговори + 10 16
За едно няма съмнение - това е новата Каварна. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


AVA 1.07.2023 18:11:15 + 26 11
Нищо общо! В Каварна не гледахме групи за 100-тен път, не бяхме ограничени в пространството, нямаше драма с престой и паркиране, възможностите за хапване и пийване бяха и повече, и по-достъпни.
За съжаление у нас няма никаква фестивална култура. Нито откъм организатори, нито откъм публика...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Разбирач 1.07.2023 20:01:16 + 20 1
Ами, той един от големите организатори на концерти у нас го каза преди 10-15 години - тук няма фестивална култура. Тогава го изядоха с парцалите. Е, оказа се прав. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kveben 2.07.2023 18:04:16 + 10 0
Каварна предлагаше и повече стилово разнообразие, особено в по-тежките жанрове. Надявам се, че Могилово ще навакса. Има за кога. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фен 3.07.2023 15:11:39 + 2 6
Глупак! Само глупак може да напише такава нелепост. Това село и за фестивал на пайнер не става. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Некъф 1.07.2023 17:22:17 отговори + 10 4
Поздрави на всички фенове на феста! Забавлявайте се искрено! Ще се видим догодина Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ddd 1.07.2023 17:09:39 отговори + 9 8
Чух, че на Клаус не му стигал гласа и се изложил??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dominici 1.07.2023 17:35:23 + 9 3
Той не ми стига от 15 години насам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bcn 1.07.2023 23:34:11 + 7 5
Аз такова нещо не съм чул, пя уникално! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pencilwarrior 1.07.2023 17:05:12 отговори + 27 2
Страхотно беше най-сетне да видим Iron Savior на родна сцена. Жалко, че доста късно и за много кратко. Заслужават самостоятелен концерт с парчета от цялата им история. Надявам се да ги видим отново скоро. Dynazty бяха много свежо попълнение, и се забавлявах искрено, въпреки че не са ми познати. Скорпиънс също се представиха добре, въпреки че според мен е време Клаус да помисли за пенсиониране. Мики Дий обаче разби всичко и определено беше най-добрата част от тяхната програма. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Metal Pro 1.07.2023 15:21:25 отговори + 22 7
Dynazty - Бандата на вечерта! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".