Три часа и половина брутална музика в читалище "Средец"

27 ное 2005, 10:36 ч. 322 / 8 6
пред./следв.
На пръв поглед обстановката в столичното читалище "Средец" във вечерта на 26 ноември приличаше на мини тату-фест - и сред публиката, и на сцената (след започването на концерта) татуиоривките и пиърсингите бяха толкова често срещани, сякаш те бяха общото нещо, събрало толкова хора на едно място.
   Всъщност всички присъстваха там заради музиката на три български банди - REDRRUM, LAST HOPE и живеещите в Холандия ARTERY, които бяха и хедлайнери на организараното от "О.Ч.З.", "Most of Evil Music Agency" и "Строежа" събитие. Влизането в залата ставаше лесно и безпроблемно, освен мърчандайзинг на дискове и тениски, имаше и импровизиран щанд за бира, която се продаваше на доста прилична цена.

   Пред около 150 души, точно в 19:00 на сцената излязоха REDRUM и започнаха да разгряват усилено публиката с песни от едноименния си дебютен албум. Озвучаването беше почти перфекто, не само в началото, но и по време на целия концерт и зрителите получаваха в максимална степен това, за което бяха дошли. След десетина парчета REDRUM приключиха изявата си с кавъра на VENOM "In League with Satan" и отстъпиха място на момчетата от LAST HOPE. Тяхната класа и умение не подлежат на съмнение и те за пореден път го доказаха. По време на изпълнението им, под ръководството на фронтмена Сашо бе направена и типичната за хардкор концерти "Стена на смъртта", при която публиката се разделя на две части и по сигнал от сцената те се втурват една срещу друга в опит максимално бързо да разменят местата си.
   Като гост-вокалист на LAST HOPE се появи и Шута (екс-VENDETTA), който по-късно можеша да бъде забелязан да гледа концерта зад кулисите, а и сред публиката.
   Около 21:00 ч. излязоха ARTERY и числеността на хората в залата видимо се увеличи, достигайки и надминавайки 200 души. Макар че живеят в чужбина, ARTERY са добре познати и обичани от българските фенове. Те изпълняваха немалко песни и пасажи от песни на български език, което спомогна за приятната атмосфера в залата. Фронтменът на ARTERY Янчо първоначално излезе с китара, но след няколко парчета я смени с типичното бузуки и обяви в микрофона "Това е вече друга група". След което и публиката стана друга и задивя два пъти по-силно.
   ARTERY бяха на сцената общо около час и половина и след бис от три песни приключиха участието си, като поканиха желаещите да се срещнат с тях на автърлайф партито в клуб "Строежа".

ARTERY


Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Mad Hamish 1.12.2005 00:20:46 отговори + 0 0
Жестоки снимки m/ Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 29.11.2005 23:54:29 отговори + 0 0
http://www.pro-rock.net/ezine/photo/alhr05.htm Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 27.11.2005 17:34:10 отговори + 0 0
Има снимки, до няколко дена ще ги качим в отделна галерия :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

HArdCORE_fan 27.11.2005 16:29:14 отговори + 0 0
otrqzahme si glavite ! ima li o6te snimki ot koncerta ? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mad Hamish 27.11.2005 14:20:53 отговори + 0 0
Невероятно изживяване. Влюбен съм в ARTERY Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


akne_and_komedons 27.11.2005 13:51:03 отговори + 0 0
perfektno be6e
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".