Три екстремни банди откриха новия софийски клуб "R.B.F."

6 дек 2009, 21:33 ч. 499 / 6 31
пред./следв.
5 декември бе датата, която отбеляза откриването на новия рок/метъл клуб "R.B.F." в столицата с концерт на три български групи - русенците CLAYMORE, софиянците PAST REDEMPTION и бургазлиите THE REVENGE PROJECT.
   Вероятно поради недостатъчна реклама и отдалечеността си - клубът се помещава в сградата на читалище "Иван Вазов" в кв. "Хаджи Димитър", проявата бе слабо посетена. Жалко, защото определено си заслужаваше. Залата, някога бивше кино, е достатъчно просторна и има голямото предимство на много високия таван - талазите цигарен дим се реят на няколко метра над главите. Двата бара и удобните места за сядане са в "неочаквано добра комбинация" с достатъчно пространство за куфеене и пого. Акустиката е далеч от тази на зала "България", но озвучителите се постараха и изкараха много добър звук.

   Първи на сцената малко след 20:00 ч. излязоха CLAYMORE и забиха със здрав сет от девет парчета, три от които - "Spiritual Fraud", "New Threat" и "Divine Pursuit", са от новия материал на групата, който очакваме да се появи и под формата на нов албум. Русенци впечатлиха с добро владеене на инструментите, раздвижени композиции, характерен вокал и много добро сценично поведение. Последното е нещо, което отбелязваме с удоволствие, тъй като обикновено е минус в представянето на много български (а нерядко - и чужди) банди. Ветераните на русенския дет метъл, които тази година отпразнуваха и десетгодишния си юбилей, бяха толкова атрактивни и надъхващи, че мигновено спечелиха нови фенове сред присъстващите. Най-невръстният сред тях, на видима възраст около 5-6 години, куфя на по-голямата част от песните и пригласяше на партиите на басиста с въображаема китара. Той обаче бързо бе дръпнат от пространството пред сцената, когато на нея се появиха PAST REDEMPTION. Заформилото се още с първата песен пого се вихреше почти през цялото време до края на концерта.
   Софиянци се разходиха из цялото си творчество, изпълнявайки парчета от дебюта си "Decomposed", през "Forever Burning Scorn", до нови песни от предстоящия си албум, за който, както съобщи вокалистът, не е ясно кога ще излезе, но се очертава да е подобаващо брутален. Настроението в залата се повишаваше с всяка изминала минута и първоначалната скованост у публиката и някои проблеми със звука отстъпиха място на здрав саунд и все по-яко пого. Самата група, която очаквано забиваше здраво и не спираше да куфее, за пореден път затвърди имиджа си на група на изключително високо ниво. Динозаврите на българския дет-грайнд определено направиха едно от най-силните си участия. Финала на сета им отбеляза класиката"Suffer the Children" на NAPALM DEATH.

   Без излишно бавене на сцената излязоха THE REVENGE PROJECT и директно забиха с "Gate to My Soul". Бургазлии са известни със силното си сценично присъствие и този път не изневериха на традицията за близък контакт с публиката. Завладяващо агресивното поведение и мачкащите композиции не оставиха никого равнодушен. Изненадата за феновете им бяха новото парче "Servants of Heaven", което бе изсвирено за пръв път пред публика, и "Outside World", отсъствало от сетовете на бандата от твърде много време. Общо десет парчета от двата албума - включително класика като "Anger to Dwell" и хитовото "1000 Voices" - бяха изстреляни в публиката, която след финалното "Unreal Is My Trip" не пусна групата да слезе от сцената, преди да изпълни и един бис. "Blood And Ashes" постави точката на тази изключително силна и за трите групи вечер. Такива концерти са истинска радост за българската метъл сцена и доказват, че има достатъчно качествените групи, които си заслужават да се гледат - и то по-честичко - на живо; не само в подкрепа на родния метъл, но и защото става жесток купон.

Nousha
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (31)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


АНИ ДАНОВА 8.12.2009 18:21:02 отговори + 0 0
До /Извинете/-
Направи този пробив ти - като ги чуваш толкова нещата!
До /Станислав/-
Явно има хора,които търсят под вола теле.
Първо,що се отнася до главните букви - написах ги механично-може би силата на подсъзнанието-нося името си с високо вдигната глава!
Второ,аз също изказах лично мнение!А,що се отнася до "ИСТИНСКИ български фен"-въпросът ти е риторичен!!!
Всичко е в сърцето!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Извинете. 8.12.2009 17:51:39 отговори + 0 0
Позволявам си критиката,защото рядко изпускам концерт и са малко БГ-метал нещата,които нямам на диск.Нямаме пробив на световно ниво и това не е случайно.Извинете за анонимността!

30%намаление на слуха;отлично зрение;пиян - за сведение на ...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stanislav 8.12.2009 15:52:19 отговори + 0 0
съжалявам,но ще го напиша:АНИ ДАНОВА,г-н Извинете не се е писал само с главни букви(за разлика от вас)и е изказал мнение-лично.И как точно се става "ИСТИНСКИ български фен"?!?Любопитно ми е,омръзна ми-вече 18та година явно съм неистински фен... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.12.2009 22:47:26 отговори + 0 0
Ами отзад защо пише "CLAYMORE"? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.12.2009 22:28:32 отговори + 0 0
http://therevengeproject.com/gallery/thumbnails.php?album=45 Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


АНИ ДАНОВА 7.12.2009 20:44:46 отговори + 0 0
Абе, г-н "ИЗВИНЕТЕ",голям критик си,бе!От думите ти само не мога да разбера от коя категория "критици" си: глухи,слепи,или пияни???.....Или,просто си вечно мрънкащият комплексар,на който все някой му пречи за нещо.
Това са трите групи,които много отдавна са готови за "голямата сцена"!!! Невероятна комбинация между професионална музика и сценично поведение.
CLAYMORE- Музиката им е сътворена от хора,на които във вените не тече кръв,-а МУЗИКА!!!
Всичко излиза от сърцето.Слушайки ги-"гледаш умно и не знаеш къде ще те отведът..." !!!
А,що се отнася до сценично поведение - браво момчета-продължавайте само така! Вие сте моите лични фаворити!!!!!!!!!!!!!!!!
PAST REDEMPTION-Страшно заразяващи с енергия!Изпълват всичко в теб...скачаш и размазваш всички!
Проговаря ти гласът на бунтаря....много надъхващи!
THE REVENGE PROJECT-Абсолютни индивидуалисти.Страхотна музика,бъркаща дълбоко в душата.
---Продължавайте момчета да зареждате ИСТИНСКИТЕ български фенове!---
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.12.2009 19:39:23 отговори + 0 0
всяка от тези групи си има myspace,пишете там и нека да оставим тази тема за специалистите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.12.2009 19:30:37 отговори + 0 0
всички заедно под строй на концерти на бг метъл банди !!! който не отиде е родотсъпник и чалгаджия !! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ВИЛЬО-CLAYMORE 7.12.2009 17:38:18 отговори + 0 0
Благодаря на всички фенове,организатори и колеги от групите!!! Вечерта в новия клуб , наистина бе желязна.Радвайте се,ей,хора....защо все някой ще злобее и то за пълни глупости при това,а???
Мислете мааалко повечко с уважение и респект към труда на всички около вас.И да,качете снимки,ще са интересни!!!Мерси.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.12.2009 16:56:15 отговори + 0 0
концерта беше невероятен, и трите банди размазаха, ако някой е снимал да сложи снимки Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


АЗ 7.12.2009 16:41:57 отговори + 0 0
Ако всички тукашни мрънкьовци бяха дошли, нямаше да има място за всички. Но нали сме си мрънкалници... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Zealotry 7.12.2009 13:54:16 отговори + 0 0
Кога ще се научат в България-ТА да ценят оригиналното българско дело!? Ха-ха! Това, че звучи достатъчно добре като и е сравнимо с не-българското, го прави още по-стойностно, защото това означава, че е на високо ниво както и имената имено в тези стилове. Специално тези групи не веднъж са излизали да свирят извън страната. База за сравнение няма дори и грам, понеже въобще не съм чувал кой да е от посочените стилове, в които групите се разпростират, да е произлязъл от България... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Объркан фен 7.12.2009 13:40:35 отговори + 0 0
На мен един капацитет ми обясни, че na The Revenge Project музиката им била на 80% крадена от Металика!Да разбирам ли, че на Металика траш и блек частите на парчетата са съшити с бели конци?! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ха-ха-ха! 7.12.2009 13:34:01 отговори + 0 0
"CLAYMORE краднат от скандинавци..." точно толкова, колкото си фен на Linkin Park. Past Redemption разглобиха хората, а и The Revenge Project отново показаха, че си знаят мястото на сцената. Такъв концерт на български групи не е имало! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Извинете. 7.12.2009 13:09:27 отговори + 0 0
Да!Концертите наистина зачестиха напоследък.Но не хвалете толкова качеството!CLAYMORE краднат от всякакви скандинавци и не могат да предложат нищо оригинално.PAST REDEMPTION трудно преодоляват хаоса от собствената си еуфория.А на THE REVENGE PROJECT траш и блек частите на парчетата са съшити с бели конци!Тези кусури не мога да нарека "оригиналност"!Клубчето си е добро,но му липсват качествените групи в него.Клубовете се намножиха напоследък - явно сепечели от тази дейност.Но ние не можем да ги издържаме всички!Време е наистина за по-качествена Българска музика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


GrozeN 7.12.2009 12:46:19 отговори + 0 0
Концерта беше крайно як , заслужаваше си да дойда от Бургас . Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе! 7.12.2009 12:05:20 отговори + 0 0
Концерта беше супер як! Рехавата публика не успя да убие мотивацията на групите и те се раздадоха докрай на присъстващите. Всички знеха какво правят и защо са дошли, и се получи векиколепно. Много стегнато, без излишно помотване имахме около 2 часа и половина истинска пукотевица. Единствено в началото тонрежисьора беше попресилил звука, но неправдата беше бързо поправена и до края на вечерта всичко беше точно.

По отношение на залата: Не много голям бивш киносалон, с много висок таван (заради балкона отзад) и капацитет за около 300 души. Два чисто нови бара, от двете страни, имаха грижата да осигуряват на желаещите ледено-студена наливна бира. Разбира се имаше и асортимент от по-твърд алкохол, но аз лично не го загледах особено. А за тези, които не пият имаше безалкохолни и енергийни напитки. Тук е момента да обърна внимание и на новата система за продажба на алкохол. Това става с талони, предварително закупени от касата отвън. Естествено ако ти свършат талоните, можеш винаги да отскочиш за още. А накрая, ако ти хартисат, ги връщаш и ти връщат паричките. Другият вариант е да си ги запазиш и на следващия концерт там, направо си имаш консумацията в джоба. Харесва ми.

Звука: Както споменх преди, тавана е особено високо, което придава на помещението кубична форма и налага по-различно разполагане на озвучителните тела. Въпреки всичко JBL-ите от двете страни на (и в средата пред) сцената осигуряват предостатъчна мощ.

Осветлението: Възхитен съм. Светлинното шоу беше като на концерт в голяма зала, където осветлението (както и озвучаването) се наема допълнително.

И накрая: Огромни благодарности на групите и организатора за страхотния концерт. Определено нещата се получиха както и колкото трябва. На публиката пожелавам да не лишава музикантите от присъствието и подкрепата си. Новото старо място има потенциал да осигури голямо забавление и страхотни моменти на всички фенове с любими групи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.12.2009 11:02:22 отговори + 0 0
хах, то сигурно големите букви "Кино" над входа, бивши неонови в изявен соц стил, са сложени там съвсем наскоро и напълно случайно? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Станислава 7.12.2009 10:53:47 отговори + 0 0
Ми Станиславе, ти хем не си бил, хем много ти трака балалайката. Спри се малко, звучиш меко казано неуместно. Аз съм отдалеч и също не бях, номи се четат мнение на присъствали, не на отсъствали Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

хах 7.12.2009 10:49:29 отговори + 0 0
От 25 години насам се подвизавам в Хаджи Димитър и тая 'зала' никога не е била кино. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


@soregashi 7.12.2009 10:00:35 отговори + 0 0
този концерт бе прилично рекламиран, ако не си забелязъл, и в katehizis.com, и в други сайтове имаше банери.... бе пуснато инфо по форумите, че и флаери, както споменаха, се раздаваха. това че пред твоя вход не е имлао залепен плакат 50 на 70 не значи, че не е имало реклама. въпрос на желание е да научиш и да дойдеш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

borknagar 7.12.2009 09:41:29 отговори + 0 0
На концерта на moonspell се раздаваха флайъри за този концерт, аз лично имам 2, а едва ли има по-добро място за подобно нещо, след като следва всички да са наясно с тези групи. На който му се ходи, ще отиде, на който му се пие, ще пие, пък нали софийските фенове била най-верните, защо тогава няма хора... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stanislav 7.12.2009 09:32:32 отговори + 0 0
Ами аз съм ходил на концерти с яки(ЗА МЕН)групи с малко публика,ама не съм държал сметка на никой,защо не е отишъл...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.12.2009 09:19:26 отговори + 0 0
Аз винаги съм се чудил,защо все коментират "хора", които не са присъствали. Цената на билета не бе висока,а и да се видят едни от водещите БГ банди на едно място не е често явление.Стана жесток купон... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.12.2009 08:19:11 отговори + 0 0
знам че може и да е е глупаво, и е грешка от недоглеждане, ама сложете още едно И в заглавието.

Три екстремни банди откриха новИя софийски клуб "R.B.F."


Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Odin 7.12.2009 07:21:13 отговори + 0 0
Е аз и още двама като фенове се грабнахме от Бургас и дойдохме за The Revenge Project и Past Redemption на едно място. Толкова ли няма фенове на групите от София, че бяхме 30-40 човека? А пред входа бяха доста повече. Към тях въпроса ми е какво предпочитат - да се напият кораво или да гледат две(поне за мен)/три яки групи, които рядко свирят някъде за скромната сума от седем лева? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Язе! 7.12.2009 00:42:44 отговори + 0 0
stanislav - 2009-12-06 22:35:02
...или повечето не са разбрали за събитието(което е по-вероятно)

soregashi - 2009-12-06 23:39:02
Кога в БеГе ще се разбере, че без реклама не прайш пари?


Пак се появиха многознайковци... В този сайт има секция "концерти". Там всичко си пише - кой, къде, кога, на какви пари. Който го интересува как и къде да си прекара вечерта, лесно може да си избере.

Концерта беше анонсиран тук - http://www.katehizis.com/news/shNews.php?id=13373& , но явно по-голямата част от посетителите на сайта са прекалено заети да четат само темите с "големи" имена в тях, да лаят за щяло и нещяло, да мрънкат за туй или онуй; или пък "Ало промоутърите! Еди-коя си група ще свири в Гърция - размърдайте се..."

@soregashi - какво разбираш ти от реклама? И каква очакваш да бъде тази рекламна кампания, която да те информира специално теб, за наближаващ концерт? ...Или очакваш за всяко нещо да имаш удобно залепен плакат върху ел. таблото пред блока / работата / даскалото; брошурка в пощенската кутия или нещо от сорта. Хайде давай, господин медиен експерт, просветли ме.

На всички е ясно, че в последните години концертите зачестиха доста. И нови клубове се отвориха... Тази година всяка вечер има по 2-3 концерта - не е толкоз трудно човек да провери къде какво има.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Slipaway 7.12.2009 00:21:39 отговори + 0 0
Проблемът не е в рекламата или положението на въпросния клуб, поне според мен. Проблемът е в манталитета на хората. На тъй наречените "метъли", които предпочитат да се напият като прасета пред някой клуб докато вътре свирят яки групи, да се дерат и да се държат мега селски. Не може да се наричаш фен на дадена музика и сцена и да не подкрепяш, това което правят родните ти групи (а в България има достатъчно ЯКИ дет метъл групи). Като пример мога да дам агресив феста, който се проведе в The Box преди около седмица. 2/3 от хората си изпиха парите за вход и останаха да инфантилничат и да се бият по гърдите колко са тру - пред клуба. Ходя на почти всеки подобен концерт, който се провежда в София и мога да ви кажа, че тва е няква ужасно кофти тенденция за концертите като цяло, но най-вече за такива с разни по-брутални групи, където уж феновете са много "тру". А явно са само алкохолици. Гадно ми е, че трябваше да го напиша цялото тва нещо, но който ходи на ъндърграунд концерти знае, че е истина. А жалко, щото на тоя фест примерно гръцките групи бяха БРУТАЛНО яки. ;] Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

soregashi 6.12.2009 23:39:02 отговори + 0 0
Кога в БеГе ще се разбере, че без реклама не прайш пари? За този клуб сега чувам, но пък 100% ще го посетя по-нататък Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stanislav 6.12.2009 22:35:02 отговори + 0 0
Аз на който концерт съм искал съм отишъл-с малки изключения.Просто или посочените банди имат толкова фена,или повечето не са разбрали за събитието(което е по-вероятно).А обикновено "адски стойностни събития" се провеждат пред малко хора-за добро или лошо.Искрено се надявам хората от посочените групи да получават удовлетворение.Ама още по-искрено се надявам да се появи най-накрая бг група от която АЗ да получавам такова
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Yanni 6.12.2009 21:59:48 отговори + 0 0
Факт е, че много адски стойностни събития се провеждат пред една шепа хора... Само с реване не става, трябва и да се ходи по концерти. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".