Трибют на LINKIN PARK в рок-бар "Fans" тази събота

1 ное 2012, 09:47 ч. 406 / 2 26
пред./следв.
Тази събота, 3 ноември, в столичния рок-бар "Fans" ще се състои "LINKIN PARK Tribute Vol. 2". В него ще вземат участие представители на българските групи 40 DAYS LATER, JUST, OPHAN, FYELD, UNREAL, FULL CIRCLE, GOOD MUSIC SOCIETY и ABYSMATIC. Момчетата са добавили много нови парчета към стария сетлист. Концертът ще започне в 21:30 ч., входът струва 6 лв. По-долу можете да видите плаката и тийзър на събитието:



още за:

Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (26)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 2.11.2012 19:15:56 отговори + 0 0
ppb, и кои са тези "няколко стабилни БГ банди", ако мога да попитам? Предполагам, че ще се посмея от сърце на отговора ти, а после, най-вероятно ще те съжаля... Заради такива като теб, които вместо да кажат "евалата на младите хора, че се мъчат да правят музика в България", а само хейтват и не усещат момента, когато трябва да си затворят устата, много можещи музиканти не получават възможност да се качат на сцена... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RazoR 2.11.2012 15:27:00 отговори + 0 0
ppb,
първо, аз нямам нищо общо с този трибют. Нито съм от музикантите в него, нито дори съм някакъв голям фен на Linkin Park, даже най-вероятно няма и да отида да го гледам. Но се намесих, защото такива мрънкала като тебе не трябва да се оставят без отговор.

Точно за твоята порода, още Константин Иречек хубаво е написал: "За мен най-лошото в България, е чудесното наслаждение, което имат тук хората да се преследват един друг и да развалят един другиму работата.". Ти си точно такъв. Наслаждавай се...

Даже нямаш елементарната доблест да си признаеш, когато е станало ясно, че не си прав. Но продължаваш да си сипеш простотиите. Няма нужда да съжаляваш бандите, дето са си направили труда да го направят това. Ако искаш да съжаляваш някого, отиди и намери най-близкото огледало, и дълго се съзерцавай.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 2.11.2012 15:14:01 отговори + 0 0
Пич, 14 годишните не ги пускат по клубове. Стегни се малко. Като не те кефи, не ходи на концерта, наистина е просто. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ppb 2.11.2012 14:27:58 отговори + 0 0
Пичове, ясно е защо се размирисахте като немити дуди. Хвърляте топката на локацията, където ще свирите. Е, тя също не отчита на групата майка. Абе, кво ви съжалявам, добре че са LP, че да посвирите пред 14-годишни.

Има няколко стабилни БГ банди и те не са сред гореописаните. Няма нищо случайно в този живот
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

crowbituarity 1.11.2012 23:11:01 отговори + 0 0
Лайк само за тийзъра Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Cthulhu 1.11.2012 23:05:01 отговори + 0 0
@Az
+1
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Az 1.11.2012 18:46:13 отговори + 0 0
Не мога да разбера откъде тоя всичкия хейт за глупости де*а!!! Аз участвам в тоя трибют. Причината- обичам бандата. Като бях малък не бях "трю" и слушах LP. Имам адското уважение към тях и ги обичам, като група и като автори, дори и сега. Заради това участвам в това начинание. По груби мои сметки дотук съм изхарчил над 65 кинта за бензин и наем на репетиционна. Предвид, че сме 12 души, как мислите бе...по 6лв. вход...дали ще си избиеме и половината от парите, след като клуба прибере 30% от входа?!? Не го правим за пари! Не го правим, за да се доказваме, като музиканти. За тая цел всеки си има собствена банда, а която прави качествена авторса музика, а на вас, като ви е скучно...бийте си по една и лягайте, че ми писна от мрънкачи!!! Еееее...АМАН! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RazoR 1.11.2012 17:59:21 отговори + 0 0
Ето и още малко инфо. Съжалявам, хейтърчета, че така лошо ви отнемам това, за което се заяждате... духайте супата, милички:

http://www.musicianwages.com/recording-releasing-performing-cover-songs/

"As a performer, you do not have to pay performance royalties. These are paid by the venue which hired you to perform. "
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RazoR 1.11.2012 17:54:25 отговори + 0 0
Ето за всичките злобарковци, малко да се поограмотите - от официалната FAQ страница от сайта на BMI:

http://www.bmi.com/faq/entry/if_musicians_are_playing_live_music_arent_they_responsible_for_public_

Тук си пише, че бизнесът/организацията, която провежда събитието, е тази, която дължи royalties... И че това не може да бъде прехвърляно към музикантите, дори и ако този бизнес/организация реши отделно да подписва договор с тях относно тези неща.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RazoR 1.11.2012 17:44:36 отговори + 0 0
ppb, ти си толкова заблуден, че просто няма накъде. Аман от тъпи хейтъри.
Ако се интересуваше поне малко от авторски и сродните им права, щеше да знаеш, че при изпълнение на кавър песни, дължимите отчисления се дават не от музикантите, а от самото място - клуб, фестивал, сцена и т.н. Тоест - то този, който е собственик на мястото, където се провежда концерта. Така че - да се заяждаш с рок-музикантите, които получават обидно смешно възнаграждение за месеците труд, който се полага за да се направи едно такова събитие наистина на ниво, си е признак на наистина дебилско хейтване от твоя страна. Засрами се!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 1.11.2012 17:23:32 отговори + 0 0
Значи господин разбирач, тези които реват за торентите ако имаш малко мозък в главата ше знаеш, че не са артистите, а са корпорациите и лейбълите, които държат тяхните права. Да не би Криско да ти прави Linkin Park Tribute? Всеки смислен и мислещ автор на някакъв продукт иска неговият продукт да се разпространява и популяризира по всякакъв начин, защото в днешно време единственото скъпо нещо е вниманието на хората. Фейсбук според теб как си прави парите? Щото всички потребители си плащат ли? Ако си поне малко запознат с икономиката на която и да е от по-големите западни групи, ще знаеш, че техните приходи никога не са идвали от продажба на албуми, а от изпълнения и мърчандайза, който се продава на място. Обратното, групи са заробвани със непосилни "кредити" от лейбълите си, които ако не се покрият от продажби на албуми, се изплащат от джобовете на групата.

След тва идва момента с трибютите, които са една тотално легитимна форма и са на космическо ниво в страни със развита музикална индустрия, до толкова, че установени оригинални артисти излизат на една сцена със трибют банди. Ще си призная, не съм убеден дали плащат за авторски права бандите на това ниво, но при всички положения става въпрос за стотици хиляди и милиони приходи, а не 6лв. за рок бар Фенс. На тва ниво това е същото като да ти излезе ученическа група с кавъри. Те трябва ли да плащат? Или викаш ако не плащат да не свирят. Трибутите в България, се правят от ентусиасти, със собствени средства, на собствена отговорност, които често са на минус от цялата работа с пари, време, физически и интелектуални усилия, но го правят защото имат желанието. Сеш се, горе-долу като всички, които се занимават с музика само защото искат. От това печели само и без това нищожната "сцена", за която пичове като теб реват, че била скапана, и за да публиката, която идва, да се забавлява. Сравнението, че това хора да полагат месеци усилия в организация и хамалогия, губейки пари и нерви от любов по една група и живото изпълнение от което печелят всички присъстващи и е реклама за "групата-майка" е същото като да си изтеглиш мп3-ка и да си я слушаш у вас самичък за собствено удоволствие е отвъд неадекватно. Гледам, че и за други трибюти има по 1-2 подобни коментари, което е интересно.

После повечето участващи групи, имат сериозно авторско творчество, което щеше да знаеш ако си такъв разбирач и толкова загрижен за музикалната култура в България. Но нали трябва да се мрънка нещо, защо на БГ сцената се правят само трибюти, ако няма трубюти защо БГ сцената е супер тъпа, ако я няма въобще, защо няма БГ сцена и т.н. Нека да позная, че си един от хората, които при новината за 2-ри концерти на Prodigy и Rammstein примерно, реагират със "Е колко пъти ше идват, нали ги гледахме?". Няма угодия.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ppb 1.11.2012 16:44:20 отговори + 0 0
По същата логика защо ревете, че сваляме торенти? Някой потребител прави реклама на дадена група? Къде е разликата? Това че някой ще отиде и ще ви даде 6лв за билет не значи, че след това ще купи продукта на групата майка, единственото сигурно е, че ще ви се отчете с 6лв. Лицемерковци Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

RazoR 1.11.2012 16:15:25 отговори + 0 0
гледам, че хейтърите не спят... душици дребни кат' мушици :-))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.11.2012 15:47:14 отговори + 0 0
имно време ям компо - 2012-11-01 11:37:42
Да съберем адресите на всички групи включили се в този трибют и да действаме! Заповядай днес след 9 в Балкантон като си толкова готин
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен...Но красив 1.11.2012 15:15:05 отговори + 0 0
Айде! - 2012-11-01 11:19:12
Аз имам три въпроса:
1.: Тия немат ли си техни песни, да си ги свирят?
2.: Плащат ли автоски права?
3.: Как не ги е срам?

1. Имат си и не са лоши...
2. Трибют се прави от уважение и е от полза за групата майка, не знам в музикалната история група да е била толкова глупава, че да иска парите от на някой трибюта за въпросната група(от трибютите се правят мн малко пари)
3. Музикантите са талантливи, способни и с вкус и уважение се отнасят към група която харесват и й отдават почитта си...ОТ КАКВО ДА ГИ Е СРАМ БЕ!?!?!?

П.П. Аз съм луд Manowar фен и даже и аз мога да оценя LP като една група със смислена музика, страхотно за времето си звучене, оригиналност и с не малко емоция в творчеството...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 1.11.2012 14:35:00 отговори + 0 0
@Айде!
Бас държа , че ти си принципен човек и всички албуми, които имаш са закупени, защото ти подкрепяш музикантите и тяхното творчество , нали така .... и всички останали глупости, които обичате да приказвате за справедливост и авторски права.
А на всичкото отгоре, това е една добра реклама на една вече позабравена група...
Ама дай да хейтваме щото е модерно нали
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ppb 1.11.2012 14:26:13 отговори + 0 0
Да де, хората питат дали се отчитате на групата майка, че забавлявате хората с нейната музика. Че това това е по-нагло и от торентите, бря Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ivan 1.11.2012 13:53:43 отговори + 0 0
Първия трибют беше разбиващ и много добър. Сега с удоволствие ще присъствам и на втория Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Venom 1.11.2012 13:29:20 отговори + 0 0
Трибюта се прави само и единствено с цел забавление който не му харесва да не идва простичко е) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.11.2012 13:26:38 отговори + 0 0
Какво ще се прави когато и трибютите на 100% писнат на всички???ще изгрее ли звездата на БГ-музиката най-накрая? дай Боже Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Зимно време ям компо 1.11.2012 11:37:42 отговори + 0 0
Да съберем адресите на всички групи включили се в този трибют и да действаме! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.11.2012 11:36:36 отговори + 0 0
омня като ученик как бях много "тру" и плюех по LP. Сега с някво умиление си пускам старите им неща и се кефя. Дано се върнат към ню метъла някой ден. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Айде! 1.11.2012 11:19:12 отговори + 0 0
Аз имам три въпроса:
1.: Тия немат ли си техни песни, да си ги свирят?
2.: Плащат ли автоски права?
3.: Как не ги е срам?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.11.2012 10:44:00 отговори + 0 0
Кое му е странното новината е на 1 час. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 1.11.2012 10:32:22 отговори + 0 0
колко странно:
като се появи новина за LP в коментарите плюят като разпрани
като се появи новина за БГ група в коментарите плюят като разпрани

появява се новина за трибют на LP правен от БГ група и преобладават положителни гласове, а и (още) няма плюене

странно...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ники Бонев 1.11.2012 09:56:11 отговори + 0 0
Много ми се гледа на живо ,ама далече съм от София .Успех Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".