Тумор и диабет са причинили кончината на Буги Барабата

29 юли 2019, 15:56 ч. 3738 / 6 9
пред./следв.

   На 21 юли българската рок общност загуби Марио Събев, познат като Буги Барабата - фронтмен и лидер на БАРАБИ БЛУС БЕНД и обичан от няколко поколения слушатели радио водещ в "Z-Rock".

   Преди смъртта си легендарния Буги е работил по нов албум на групата си, който вероятно колегите му от бандата ще издадат в чест на приятеля си. Планираното заглавие на творбата е "Край на залаганията".

   За много години в "Z-Rock" с предаването "Буги Тайм", започващо в 6 /7 ч. сутринта, колоритният рокаджия почти никога не е закъснявал или отсъствал непредвидено. До по-миналата седмица, когато се обажда, за да каже, че ще постъпни спешно в болница. Причината е операция заради тумор на дебелото черво. Освен това, Буги страда и от диабет. 

   Операцията протича успешно. Музикантът дори идва в съзнание след нея, но... през миналия уикенд в нощта събота срещу неделя си отива в съня си...

   Буги е роден на 24 декември 1960 г. и напусна този свят на 58 години. Автор е на всички парчета в шестте издадени албума на своята формация. Освен с БАРАБИ БЛУС БЕНД, той е работил неведнъж с Васко Кръпката, като е съавтор на хита "Няма бира"

 



Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


CoreyT 30.07.2019 10:13:52 отговори + 12 0
Няма да те забравим приятел...Без тебе сутрин не е същото!
BOOGIE MAN и горе пак да се забавляваш!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

just a fan 30.07.2019 10:13:48 отговори + 15 1
Буги се шегуваше до последно в сутрешния блок на радиото, като слушатели дори не подозирахме, че е тежко болен... Лека му пръст! Ще го запомним весел и духовит, а не сломен от болестта. Сигурно така е искал да бъде, колкото и да му е коствало това. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 30.07.2019 12:29:03 + 0 15
Неискрен коментар. Изпълнен с мъст и цинизъм. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 30.07.2019 13:36:47 + 5 3
Не знам дали е случайно съвпадение, или някой умишлено използва същия ник-нейм ("Мастъра"), обаче държа да се знае, че коментара на Мастъра:" Неискрен коментар. Изпълнен с мъст и цинизъм" НЕ Е НАПИСАН от мен, "оригиналния" (ако мога така да се изразя) Мастър...

Знам, че прозвуча малко объркано. Не претендирам за "собственост" върху ник-нейма "Мастъра". Просто когато се регистрирах тук преди няколко месеца и си го избрах, 'щото ми се стори подходящ (заигравка е естествено с класическия албум на Металика, а и си имах и други причини да го избера)... Както казах, отскоро съм в сайта и може и други хора преди мен да са използвали същия ник-нейм, не знам, нямам представа...

Мисълта ми е, че ако има някакъв начин нека ръководството на WeRock вземе някакви мерки. Сещам се например за варианта, че когато някой се регистрира за първи път тук и може като си избира ник- нейм да му изписва, ако същия вече е зает (както е например в регистрацията при правене на и-мейл) и да не му позволява да пише от "чуждо име"... Знам, че нещата с които занимавам ръководството на сайта са незначителни и дребнави и все пак не е никак приятно когато някой пише глупости под новините от чуждо "име"...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

...... 30.07.2019 14:31:33 + 1 1
Кофти... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tutur 30.07.2019 21:08:59 + 3 5
До втория Мастор. Така и така дефакто си Г-н Никой в сайта (каквито сме и всички други), кой го брига какво седи за някакъв никнейм... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мастъра 30.07.2019 23:54:55 + 3 1
До Tutur: По принцип си абсолютно прав. Далеч съм от мисълта, че пиша няк'ви гениални, супер- умни мисли и коментари, с които цЕла България трябва да се гордее ... Сега, сериозно. И аз като (предполагам) повечето хора, съм тук, в сайта единствено с цел да научавам полезна информация, свързана с различни концерти, албуми и т.н., както и да се забавлявам и разтоварвам, четейки и коментирайки всичко свързано с любимата ми рок и метъл- музика, без никакво намерение да се вземам много насериозно...

Просто ми се струва малко тъпичко, ако например всеки втори ( а що не и всеки първи, ха-ха, потребител в сайта се "кръщава" "Метъла", "Мастъра", "ЗвЕра", и т.н, и т.н. )... Представяш ли си, ако например на новина с да кажем 100 коментара и от горе до долу, абсолютно всички са подписани от "Жоро Мейдъна" ...

И друго- ясно е, че това е само ник-нейм (в други сайтове използвам други "имена" за регистрация) ама все пак ми се струва малко кофти, ако всеки може да пише от името на всеки... Че к'ва е гаранцията, че утре някой няма да напише, че Мастъра е фен на Джими Самървил например (без да искам по никакъв начин да обиждам или да подценявам феновете му ) и мрази всичките му там Пърпъли, Металики, Дрийм Тиътъри и т.н... Или пък още по- зле- утре някой да напише (не дай си Боже ), че Мастъра е фен на Гнусни Трифонов и мисли да бъде на първите редове на юбилейния му концерт в 'Арена Армеец" ( е, тогава вече шъ се лее кръв, ха-ха!!!)...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

just a fan 31.07.2019 09:19:32 + 2 0
Към първия Майстор - всеки вижда това, което носи в себе си. Много жалко за теб, ако това си разбрал от всичко написано. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Милен Илиев 29.07.2019 20:10:04 отговори + 27 2
Буги завинаги ще остане с нас в сърцата ни с чувството си за хумор и самоирония, с дрезгавия си глас, който всяка сутрин ни събуждаше, с прекрасните си блус песни, с човечността си. Загубата е голяма, но животът е такъв - непредвидим и малко егоистичен.
Никога няма да потънеш в забрава, приятелю, почивай в мир.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".