Унгарците THE MOON AND ТHE NIGHTSPIRIT на сцената на "Transfiguration Festival"

2 юли 2015, 11:56 ч. 917 / 1 1
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Унгарската фолклорна формация THE MOON AND ТHE NIGHTSPIRIT затваря музикалната програма на първото издание на Transfiguration Festival, провеждащ се между 6 и 9 август в архитектурния резерват село Долен. Бандата ще излезе на амфитеатралната фестивална сцена във втория ден от събитието – 7 август, заедно със smallman - една от най-ярките родни алтърнатив рок групи и с гостите от Гърция Villagers of Ioannina City.
Строящият се специално за Transfiguration Festival амфитеатър ще бъде открит на 6 август с изпълненията на Бalkansky с Теодосий Спасов и превърналите се в легенда Исихия, за които това ще бъде първи концерт за последните 10 години. Третият ден (8 август) голямата сцена ще даде изява на популярната в цял свят турска етно гордост Baba Zula, интерпретиращите по уникален начин уърлд и етно мотиви Irfan и Kayno Yesno Slonce. И двете групи ще представят своите чисто нови албуми. Вечерта на 9 август внушителният амфитеатър ще се преобрази в своеобразен кино екран, на който ще се прожектира премиерно пълнометражната версия на документалния филм "Това е България".

С оглед на многобройните запитвания за еднодневни билети, Transfiguration Festival пуска 40 билета, валидни за един фестивален ден по избор от фестивалната програма. Билетите вече се продават на цена от 60 лв. в мрежата на Eventim в цялата страна. Пълна програма на малката сцена, работилниците, ателиетата и атракциите ще бъде оповестена съвсем скоро на официалния сайт на фестивала и в медийното пространство.

THE MOON AND ТHE NIGHTSPIRIT са създадени в Унгария през 2003 от цигуларката, пианистка и вокалистка Agnes Toth и китариста Mihaly Szabo. В концертния състав на бандата влизат още басистът Gergely Cseh и Gabor Vegh на барабани и перкусии. Музиката черпи вдъхновение от старите унгарски приказки и фолклорната традиция на родината им, а групата завършва концепцията си, като сама твори красивия артуърк на албумите си. До момента имат издадени 5 албума, като последният “Holdrejtek” излиза през миналата година за легендарния немски лейбъл Prophecy Productions. THE MOON AND ТHE NIGHTSPIRIT са делили сцена с имена като Blackmore's Night, Corvus Corax, Arcana и Wardruna и са свирили на някои от най-големите готик и средновековни фестивали в Европа и Щатите като Trolls et Legendes (Белгия), Wave-Gotik-Treffen (Германия), Festival Medieval (Германия), Faeriecon (САЩ) и Castlefest (Холандия).

Музика на THE MOON AND ТHE NIGHTSPIRIT можете да чуете в техния Youtube канал.

Още за THE MOON AND ТHE NIGHTSPIRIT – на официалния им уебсайт:
www.themoonandthenightspirit.com.



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Ugin 2.07.2015 20:15:06 отговори + 0 1
Красота! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".