Успешен концерт пред пълна зала на BLACKMORE'S NIGHT в София

18 апр 2007, 11:59 ч. 548 / 6 19
пред./следв.
Осем години след първото си гостуване в София формацията на легендарния китарист на DEEP PURPLE и RAINBOW Ritchie Blackmore и съпругата му Candice Night BLACKMORE'S NIGHT изнесе впечатляващ спектакъл пред препълнената Зала 1 на НДК на 17 април 2007.

   Концертът на BLACKMORE'S NIGHT бе класно шоу с трогателни моменти, разкошното изпълнение на баладата на Joan Baez "Diamonds and Rust" бе възнаградено със заслужени бурни овации. Групата бе веща, вокалите на симпатичната и усмихната Candice - отработени и емоционални, а мнозина сред публиката (дори и с тениски на DEEP PURPLE) припяваха текстовете. Вглъбеният Черноризец дирижираше музикантите и публиката. Преработените версии на "Soldier of fortune" и "Child in time" (с неочаквана и майсторска гласова бравура от двете бек-вокалистки) бяха.... интересни, макар че менстрелската одежда не пасваше съвсем по мярка на тези величави рок химни.
   Накрая дойде и дълго чаканият бис (Белият Фендър). "Ariel" на RAINBOW, "Smoke on the water", "Black Night" на PURPLE. Макар солата на Ritchie да не бяха тъй огнени, както преди години, той все пак ни дари с тези прекрасни моменти и накрая се здрависа с всички протегнати ръце.
   Ние му прощаваме, че не каза ни дума по време на концерта. Че мои приятели, седнали на първия ред в оркестрината с тениски на RAINBOW бяха принудени от охраната да ги облекат наобратно. Прощаваме му всичко това, защото ТОЙ Е Ritchie Blackmore. И винаги ще бъде.

Борис Жеков
www.slovesa.net

blackmore's night

още за:

Blackmore's Night


Коментари   (19)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Тони 5.06.2016 07:46:40 отговори + 0 0
Дайте имената на беквокалите МОЛЯ.супер са
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ronnie 21.04.2007 00:47:50 отговори + 0 0
Ако имах пари за билет щях да отида, но не съжалявам много и че не успях. Хората, които са се изказали преди мен са прави - това е концерт на Blackmore's Night, не на Deep Purple или Rainbow и именно поради тази причина не съжалявам, че го пропуснах. В крайна сметка не ми се дават 20 лв. (или колкото там е струвал билета) само за да видя Ричи на живо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Vence 20.04.2007 20:50:59 отговори + 0 0
Концертът беше много хубав според мен. Аз лично харесвам Ричи както в Дийп Пърпъл и Рейнбоу, така и в Блекмор'с Найт. И наистина и според мен не беше логично да стават недоразумения, понеже на билетите ясно си пишеше на коя група е концертът и не знам тези, които искаха да слушат Рейнбоу и Пърпъл какво търсеха там. Сещам се за една групичка, седяща зад нас как непрекъснато ломотеше и се възмущаваше и дори искаше Кендис да падне и да си счупи крака, та да не пее. Това според мен беше много злобно, грубо и най - вече просташко - типична балканска селяния...Без думи!
Иначе може би първият концерт на Блекмор'с Найт беше може би някак по-завладяващ и чувствен. Като музикант мога да кажа, че озвучаването беше много зле на последния концерт - балансът не винаги беше добър- някога беше ниско нивото на вокала, а някога на китарата. Аз лично като музикант също съм имал доста проблеми и главоболия с озвучителите, които обикновено се правят на много важни, а доста по-рядко вършат като хората изключително отговорната работа, която им е поверена...
Иначе и аз мога да се похваля, че си взех автограф от Ричи, а също така и от бек-вокалистките и
Кенди! foreigner нали помниш как чакахме заедно? :-) Искам също да отбележа, че Кенди ми направи изключително добро впечатление- освен, че е пее и изглежда хубаво се показа като много добър и сърдечен човек, за което съм й много благодарен.
Ако трябва да обобщя цялото събитие - беше красиво и вълнуващо и се надявам типичната балканска селяния да не засегнала (поне не много) менестрелите от Блекмор'с Найт и да можем да ги видим пак на наша земя! И също много ми се иска да вярвам, че следващият път ще дойдат хората, които искат да слушат тази група, а не нещо друго и така ще е по-комфортно и за феновете и за групата! А не на последно място искам да отбележа, че не е хубаво тези , които идват за нещо друго да лишават хора, които наистина са искали да дойдат за Блекмор'с Найт, но не са успели, защото на тяхно място е имало някой ломотещ антифен!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

xx 19.04.2007 17:35:57 отговори + 0 0
Дъртите пърпъляги са голяма напаст ... не мож' им наби в тиквите, че той не е дошъл да свири Пърпъл Мърпъл или Рейнбоу. Ко няма да му е такова отношението, като вижда такива индивиди...Изисква се елементарно отношение от публиката, за да може и той да се почувства комфортно, свирейки пред хора, който са дошли за BLACKMORE'S NIGHT, а не заради "Ричката ве, оня с фемдера" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.04.2007 15:55:25 отговори + 0 0
Няма! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


фен 19.04.2007 15:40:12 отговори + 0 0
Вижте какво, престанете да се правите на глупаци, че ричи не е дошъл да свири нито Пърпъл, нито Рейнбоу. Той се кефи на това, което прави, а не на това, което е правил преди. той има нужда от тази музика, и нито кендис му е виновна, нито някой друг! Имайте малко уважение! и следващия път просто не идвайте, защото и 1998 и сега просто се държахте тъпо, скандирайки Black Night - просто не му е там мястото. И ако бяхте дошли юни "98г. на концерта тогава щяхте да чуете Black Night и Child in time и да не настоявате отново. Нито Кендис пее Пърпъл както трябва, нито е нужно! Това е просто Blackmore's Night, и който не може да го разбере и почувства много му здраве! И не идвайте следващия път просто! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

foreigner 19.04.2007 14:04:32 отговори + 0 0
Снимах се с Ritchieeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!Жена му беше много мила. Съжалявам за феновете, които си мислеха, че отиват на концерт на Purple или на Rainbow,
но на билетите ясно и точно си пишеше Blackmore's Night.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

carpe_diem 19.04.2007 10:36:40 отговори + 0 0
"съвсем" Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 19.04.2007 10:16:32 отговори + 0 0
това за фанелките облечени наобратно е уникална простотия Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

дърт рокаджия 19.04.2007 10:02:44 отговори + 0 0
Концертът показа две неща - първо, какво може да направи жената от Човека. И второ - че когато Човекът е Ричи Блекмор, жената не може да го съсипе съвсем. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


razbyra4a 19.04.2007 03:31:03 отговори + 0 0
Ричи и Кенди - това са британските Мая и Магапаса! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ричи 18.04.2007 23:00:23 отговори + 0 0
Бях на концерта и бях очарован.2ч бях омагъосан от музиката. браво Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.04.2007 17:15:56 отговори + 0 0
Вярно. Без тях концерта щеше да е пред празна зала, както си и трява :-)) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 18.04.2007 17:12:03 отговори + 0 0
Тия дето са отишли да гледат нещо друго,а не това което прави човека в момента са доста зле Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Blood_Anarki 18.04.2007 17:09:24 отговори + 0 0
Аз бях на концерта и може би бях между 10 процента от хората, които се кефят на Blackmore's Night и бяха отишли там заради техните албуми, а не толква заради кавърите на Deep Purple и Rainbow.
Имаше някой много забавни моменти, м/у които короната държеше изпълнението на забавна пиянска песничка от басиста на бандата.
Иначе студеното отношение на Ричи беше разочароващо на фона на засмяната и пускаща майтапи Кендис.А пък някои приятели се оплакаха, че озвучението било перфектно, но звука е бил доста тих и на по-бавните песни действащо донякъде приспиващо на част от публиката.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


sleeptalker 18.04.2007 14:28:01 отговори + 0 0
Аз също не бях на концерта и адски много съжелявам за това. Желанието ми да видя Ричи Блекмор беше същото, каквото да видя и жена му. Не заради това, че е руса, а поради факта, че притежава невероятни гласови способности, а това не е тайна за никого.
Не мисля, че "Ричиту" е изветрял, по-скоро е поолегнал. Това е нов етап от живота му, различен от величествената Ера, когато свиреше хард рок. Всеки човек се променя с времето,а той,също като нас е човек. Колкото и да го възвеличаваме и боготворим, той си е простосмъртен. На мен лично страшно много ми допада стилът на "Blackmore's night" и се надявам след някоя друга година да пеят тук, отново!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

:)) 18.04.2007 13:36:29 отговори + 0 0
не бях и сужалявам много .
само едно мога да кажа че Ричи вече е изветрел до неузнаваемост въпреки това ... няма много хора които могат да се похвалят с успехите и таланта му.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

х 18.04.2007 13:27:01 отговори + 0 0
пърпъл мърпъл, блекмор ... по-добре на Метод Мен да бях отишъл Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Danny Carey 18.04.2007 12:50:48 отговори + 0 0
Бях на концерта и мога да ви кажа, че Кендис не е певица, заради която човек може да си загуби времето.
Всички хора, или почти всички, бяха там там заради Ричи, Пърпъл и Рейнбоу. Настроението се вдигаше, когато се чуеше рок-музика, а не менестрелските творения.
За това, в какво превърнаха Ричи, Кендис и майка и заслужават да бъдат бити с тояги на гол задник оттук до Англия.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".