В Германия е възможно - "Щутгарт" играят на друг стадион заради концерт

8 авг 2013, 15:26 ч. 509 / 6 20
пред./следв.
Каква поредна футболна драма се разрази у нас, но причинена не от поредните ни футболни неуспехи, а от това, че в България има един единствен стадион, лицензиран от УЕФА за мачове за Шампионската лига. "Васил Левски" в София. На 28 август предстои мач на българския шампион "Лудогорец" (Разград) в последния квалификационен кръг за влизане в групите на най-престижния клубен турнир. През вчерашния ден собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев реагира остро срещу факта, че стадион "Васил Левски" е отдавна ангажиран за концерта на легендата от PINK FLOYD Roger Waters - "The Wall". Въпреки че събитието е на 30 август, необходима е поне седмица подготовка за грандиозната сцена и ефекти на шоуто. Това би направило провеждането на футболна среща на 28 август невъзможно. Все още не се знае дали изобщо "Лудогорец" ще бъде домакин в тази среща, тъй като жребият се тегли утре, 9 август. Настоящият спортен министър на България и професор по български език - Мариана Георгиева - побърза да увери, че мач на 28 август на "Васил Левски" ще има. Претенциите на тима са свързани с това, че спортът трябва да има предимство пред концертите на едно национална спортно съоръжение. Но какво можем да видим при горе-долу аналогичен случай, ако погледнем на Запад - германският отбор "Щутгарт" премести мача си с нашия "Ботев" - Пловдив от "Мерцедес Бенц Арена" в Щутгарт на стадион "Комтех Арена" в Гросаспах, който е с капацитет само 10 000 зрители. Причината - "Мерцедес Бенц Арена" е ангажиран за концерт на Роби Уилямс. Без коментар...
Германия
Германия


Коментари   (20)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 12.08.2013 19:03:10 отговори + 0 0
Разградски селяндури. Фааак оф! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 10.08.2013 02:54:25 отговори + 0 0
Абе селяка да си ходи на село и да си лицензира селския стадион. Този, на който Шутгарт ще бият Ботев също е селски, но е лицензиран. Най-важната употреба на спортните съоръжения е концерти. Тия чалгарчета дето едвам уцелват топката от българското първенство са пълни смешници - ако не бяха нямаше да играят за български отбори. Да се скриват някъде.

А на мафиотите от типа на Домосчийски им пожелавам да си изтряскат мерцедесите и бмв-тата челно в тези на министърката на спорта и останалите политици и да сложат край на паразитиращите си животчета.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

кЪ 9.08.2013 02:42:25 отговори + 0 0
Е туна наще манекени не могат да си го позволят щот имаме 1 стадион дето става... и то за концерти, не за друго. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ch 8.08.2013 23:01:04 отговори + 0 0
Стига с тези гнусни футболни мафиоти с черни очила и смърдщяи на чалга!!!!Поредният селски Рамбо!!! Разберете се с диалог, организатори...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

нвн 8.08.2013 19:37:22 отговори + 0 0
Тоя който предлага Уотърс да си прави концерта на Академик или на хиподрума в Банкя е върл чалга простак. Не може една световна звезда да свири на поляна заради един селски отбор перачница на кинти. Освен това хората са закупили билети по сектори вече и ще настане грандиозна каша. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


H 8.08.2013 18:39:33 отговори + 0 0
Стига с тези футболни селяци! Футбол, че футбол...стига селения, чалга певици, ланци и прочие балкански лайна! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.08.2013 17:35:37 отговори + 0 0
Германия.

А малкото име на Тодор Живков кое е?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeltherrschafT 8.08.2013 17:29:56 отговори + 0 0
Какво общо има наистина Бранденбургската врата в Берлин с Щутгарт и футбола в частност? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.08.2013 16:46:22 отговори + 0 0
Като искат да стават граждани селяните - да си построят нов стадион. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.08.2013 16:31:39 отговори + 0 0
Смяна на домакинството е греда, по-добре да си домакин във втория мач и това всеки го знае.
Случаят със "Щутгарт" не е меродавен, защото те играят за Лига Европа, а тук говорим за Шампионска Лига.
Щом само "В Левски" е лицензиран, значи е повече от ясно, че мачът ще е там. Уотърс може и на Академик, и на Надежда и на всеки стадион да си изнесе концерта. Пък и на самоя него едва ли му дреме.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


ddd 8.08.2013 16:27:13 отговори + 0 0
хаха статията е писана от някой върл фен на умрялата стена.... да ходиш на концерт на стената е все едно да ходиш на концерт на faithless за да чуеш за 2 минути краят на Insomnia Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darkane 8.08.2013 16:18:21 отговори + 0 0
и между другото, страшен избор на снимка!!! добре че ни показахте Германия на снимка, да илюстрирате нагледно статията. Можеше малко повече да се поровите в гугъл и да намерите поне снимка на стадиона на Щутгарт :-) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

darkane 8.08.2013 16:16:54 отговори + 0 0
в случая наистина няма прав и крив. все пак е редно да се даде предимство на футбола, все пак това е спортно съоръжение преди всичко. аз лично ще отида с голям кеф и на двете събития, стига да са в София :-)
Да се надяваме, че съдбата ще помогне и ще сложи първия мач да е в България (не втория). А и да не стане така, Лудогорец може да поиска смяна на домакинствата и пак да е домакин първи. Само че това при турнирни мачове е по-кофти и пак ще има мрънкане.
Според мен никой в БФС не си е и помислял, че наш отбор ще стигне до този кръг. Аз също, но ме опровергаха :-)
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.08.2013 15:49:47 отговори + 0 0
ако на 28ми на стадиона има мач - БОЙКОТ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.08.2013 15:44:51 отговори + 0 0
Анонимен - 2013-08-08 15:39:20
Е,не е същото,в Германия стадиони колкото щеш,а тук няма други и наистина ще станем за смях ако Лудогорец домакинстват в Букурещ да речем... xD

То Букурещ ще им е по-близо А иначе съм сигурен, че феновете на "Лудогорец" ще изпълнят до крае предел националния стадион.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Анонимен 8.08.2013 15:41:49 отговори + 0 0
Лудогорец си има стадион. Домусчиев да го беше направил така, че да отговаря на изискванията. Никой не му е виновен. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.08.2013 15:39:20 отговори + 0 0
Е,не е същото,в Германия стадиони колкото щеш,а тук няма други и наистина ще станем за смях ако Лудогорец домакинстват в Букурещ да речем... xD Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

чичо Гошо 8.08.2013 15:38:31 отговори + 0 0
В Германия имат много стадиони, лицензирани за мачове от Шампионска Лига; в България има само един.
Честно казано в случая няма прав и крив. Лудогорец са прави да искат стадиона - все пак той е построен с основна цел спорт и по-конкретно предимно футбол, а те са футболният шампион на България. Организаторите на концерта и те са прави, тъй като вече са си го резервирали на тази дата отпреди това. Отделно остава въпросът, при положение, че София е пълна с по-скапани за футбол стадиони - Българска Армия (само на един хуй от националния), Герена, Локомотив, Славия, Академик, Септември - трябва ли общината да отдава точно този за концерти.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.08.2013 15:37:41 отговори + 0 0
...Роби Уилямс, Робин Уилямс е актьор Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

! 8.08.2013 15:33:54 отговори + 0 0
Да ама в Булгаристан няма такова нещо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".