В началото бе словото, и словото бе у Halford, и JUDAS PRIEST бяха в София

1 юли 2015, 08:50 ч. 6111 / 6 67
пред./следв.

   Във вечерта на 30 юни българските почитатели на класическия хеви метъл станаха свидетели на концерт тип "две в едно" - една след друга на сцената в зала "Арена Армеец" излязоха две от най-обичаните у нас (а и не само) групи в жанра. И бирмингамските титани от JUDAS PRIEST, и всенародните любимци от HELLOWEEN, представиха пред публиката както композиции от най-новите си студийни албуми, така и едни от най-големите си хитове. Шоуто, организирано от "Sofia Music Enterprises", бе посетено от над 10-11 000 души и със сигурност ще бъде един от кандидатите за приза "метъл концерт на годината". То беляза и края на концертния рок/метъл маратон, на който станахме свидетели през втората половина на месец юни, започнал с фестивала "Summer Chaos" в Бургас, преминал през Каварна за десетото издание на "Kavarna Rock" и завършил в София, с концертите на ТОТО, Slash и JUDAS PRIEST.

   Деветото HELLOWEEN-нашествие по българските земи започна в 19:55 ч., когато в залата зазвуча познатото ни интро от класиката "Walls of Jericho". По брой концерти у нас, бандата от Хамбург май може да бъде конкурирана единствено от Glenn Hughes и вездесъщия John Lawton, но това пък от своя страна показва само и единствено колко са обичани HELLOWEEN от родната метъл общност. Като се замисли човек, в България не е имало концерт на предвожданите от Andi Deris музиканти, който да не е събрал доволно количество публика, а тя от своя страна да не се е забавлявала заедно с любимците си от началото до края на шоуто. Точно така се случи и снощи, още от мига, в който бандата стъпи на сцената и започна вихърното си изпълнение с два от най-големите хита в цялата си история - "Eagle Fly Free" и "Dr. Stein". Едноименната песен от наскоро излезлия "My God-Given Right" бе една от двете нови композиции, които HELLOWEEN изсвириха тази вечер, като по време на нейното изпълнение Deris не пропусна да направи традиционното разпяване на публиката, което винаги присъства на концертите му. Ако преди началото на шоуто някой си е мислел, че немците ще забавят темпото дори и за миг по време на представянето си, то доста сериозно се е излъгал. Не чухме нито една балада или песен с по-бавно темпо. "Waiting for the Thunder", "Straight Out of Hell", "Lost in America" - скорострелните пауър-метъл резачки ни връхлитаха една след друга, а Michael Weikath (без цигара в устата, но отново донесъл всичките си циркаджийски номера) и Sascha Gerstner за пореден път показаха отлична китарна работа и удивителен синхрон помежду си. Зад тях Daniel Loble демонстрираше прецизността на метроном, докато вечно усмихнатият и жизнерадостен Markus Grosskopf постоянно търсеше контакта с публиката.

   Очаквано, началните акорди на "If I Could Fly" предизвикаха у публиката сериозно оживление. Както винаги, когато тази песен се изпълнява у нас, феновете пяха с пълно гърло по време на припева й, подкрепяни и насърчавани от Andy Deris. Черешката на тортата в представянето на HELLOWEEN беше над десетминутното медли, в което групата вплете някои от най-известните си парчета. Тази дълга метъл вакханлия започна с великолепната "Halloween" и приключи с откъс от "Keeper of the Seven Keys", след който музикантите един по един напуснаха сцената. Въпреки предстоящата поява на JUDAS PRIEST обаче, зрителите не пожелаха да се разделят с любимците си и ги извикаха на бис. Група и публика изпяха заедно вечните метъл химни "Future World" и "I Want Out" и можем със сигурност да кажем, че и едните, и другите, останаха доволни от изминалия един час. По-долу можете да видите какво точно изпълниха германците по време на деветия си концерт у нас. Нямаме никакви съмнения: десетото, юбилейно гостуване на HELLOWEEN в България, е единствено въпрос на време.

Сетлист на HELLOWEEN:

--- Intro: Walls of Jericho
01. Еagle Fly Free
02. Dr. Stein
03. My God-Given Right
04. Waiting for the Thunder
05. Straight Out of Hell
06. Lost In America
07. If I Could Fly
08. Power
09. Medley:
--- Halloween (part)
--- Sole Survivor (part)
--- I Can (part)
--- Are You Metal? (part)
--- Keeper of the Seven Keys (part)
Бис:
10. Future World
11. I Want Оut
--- Outro: A Tale That Wasn't Right (Unarmed Version)

 

 

   След сравнително кратка пауза зазвуча интрото от парчето на BLACK SABBATH "War Pigs", завесата пред сцената падна, публиката ревна възторжено, а на подиума вече бяха едни от законодателите на Праведната музика - JUDAS PRIEST. Концертът им е част от световната обиколка "Redeemer of Souls Tour 2015" в подкрепа на последния засега албум на групата. Трябва да се спомене, че през 2010 г. JUDAS PRIEST обявиха тогавашното си турне "Epitaph" за прощално, но за радост на многобройните им фенове, това не се оказа така и вчера, 30 юни, българската публика имаше удоволствието да се срещне с бандата за трети път, след изявите на британците в София през 2004 и 2011 г.

   Стартът на шоуто на JUDAS PRIEST бе даден с парчето "Dragonaut" от новия им албум "Redeemer of Souls" (2014), а на екрана зад музикантите, сред червени пламъци, се появи страховит огнедишащ дракон. При всяка от песните бяха прожектирани анимации, илюстриращи съдържанието й, което правеше и бездруго експресивните изпълнения още по-въздействащи. А на сцената се изявяваха велики артисти, поставили основите на голяма част от позната ни метъл стилистиката - облекло, аксесоари, поведение. В публиката можеха да се видят представители поне на четири поколения. Беше пълно с млади хора и деца, дошли да почетат или да се запознаят с едни от иконите, изковали Началото на началата в тежката музика. Вече вървеше парчето "Metal Gods" от албума "British Steel" (1980), а на екрана красноречиво блестеше името на действащите лица - JUDAS PRIEST. Сетлистът на групата беше съставен от парчета от последния ѝ албум и хитове от творчеството ѝ до 1990 г. Смело се прескачаха десетилетия, редуваха се привидно несъвместими тематики, а пред българската публика се разиграваше уникален спектакъл от музика и светлина. Викински кораби плуваха в бурно море под звуците на "Halls of Valhalla", автомобилни части правеха алюзия за секс в "Turbo Lover", архангел с огнени криле идваше да спаси душите ни в "Redeemer of Souls" и Земята потъваше в пламъци в небитието в "Beyond the Realms of Death".

   За изпълнението на петимата на сцената може да се кажат само суперлативи. Всички бяха в страхотна форма и в превъзходно настроение. Още през 2011 г. имахме възможност да се убедим в качествата на най-новото попълнение в групата - китариста Richie Faulkner, заместил тогава току-що напусналия дългогодишен струнник K. K. Downing. Сега Faulkner вече плуваше в напълно свои води и изпълняваше водещите китарни партии с напълно оправдано самочувствие.

   Любимите резачки "Jawbreaker" и "Breaking the Law" тотално подлудиха и без това екзалтираната тълпа. На екрана се появи обложката на култовия албум "British Steel", а от пръстите, държащи бръснарско ножче, се стичаше кръв. Сред мощен тътен от работещи двигатели последва очакваното излизане на сцената на Rob Halford с мотоциклет и изпълнението на "Hell Bent for Leather", с което завърши редовния сет на бандата. Естествено, повечето от присъстващите знаеха, че това не е краят и се подготвяха за разпяване по време на порцията хитове от албума "Screaming for Vengeance" (1982). И ето, по време на изпълнението на "Electric Eye", Rob Halford демонстрира завидни оперни трели, а публиката пригласяше доколкото може. "You've Got Another Thing Comin'" пък беше декорирана с уникално соло на Richie Faulkner. Опитният Glenn Tipton удари яко струните по време на първото парче от втория бис - "Painkiller" и съвсем довърши поуморената вече тълпа. Все пак, всички намериха сили за общо изпълнение на група и публика на финалния опус "Living After Midnight", когато часовник на екрана отмерваше оставащите още няколко минути от уникалното преживяване - концерт на Метъл боговете JUDAS PRIEST. Остава надеждата да не е последен на родна земя!

Сетлист на JUDAS PRIEST:

--- Intro 1: War Pigs (BLACK SABBATH)
--- Intro 2: Battle Cry

01. Drаgonаut
02. Metal Gods
03. Devil's Child
04. Victim of Changеs
05. Halls of Valhalla
06. Turbo Lover
07. Redeemer of Sоuls
08. Beyond the Realms of Death
09. Jawbreaker
10. Breaking The Law
11. Hell Bent for Leather
Бис 1:
--- Intro: The Hellion
12. Electric Eye
13. You've Got Another Thing Comin'
Бис 2:
14. Painkiller
15. Living Aftеr Midnight
--- Outro: Beginning of the End


Текст: Ози, HeathenHeart
Снимки: Герасим Трифонов

 

   В галериите ни може да разгледате 60 снимки от концерта на JUDAS PRIEST и HELLOWEEN в София на 30 юни.


 



Коментари   (67)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


lllll 17.07.2015 13:21:47 отговори + 0 0
ааа Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ddd 9.07.2015 10:27:28 отговори + 4 0
Велико Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gabi 5.07.2015 03:34:07 отговори + 4 0
беше супер Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

maiden 4.07.2015 19:07:00 отговори + 3 8
Предното им турне не беше ли прощално?!?!? Не им прави чест с тези евтини номерца. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

PRIEST 5.07.2015 12:37:31 + 2 2
Очевидно е, че не си фен на групата а може би и на тази музика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 6.07.2015 08:54:35 + 8 1
Ако това не им прави чест, да продължават с безчестието. Никога не съм им бил огромен почитател, обаче като нищо може и да стана след този концерт. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен........... 2.07.2015 13:50:08 отговори + 15 1
Хлафорд изкърти.......страхотно шоу, и здрави, ама много здрави вокали.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Вера Донева 2.07.2015 12:56:39 отговори + 2 24
Халфорд ми лъхаше на алкохол.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

оооо 2.07.2015 13:46:18 + 14 0
Да не си се целувала с него? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

........... 2.07.2015 15:22:41 + 9 0
Споко, на таз мома Джон Бон Джоуви също и лъхаше на алкохол Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Краси 2.07.2015 12:43:27 отговори + 12 0
Заглавието е супер. Поне има някакъв смисъл и заигравка, а не е от стандартните "Еди кой си ВЗРИВИ еди коя си зала", "Еди кой си ИЗБУХНА в еди кой си град", или "РАЗТЪРСИ", "РАЗТРЕСЕ", "ОТВЯ", "ОТНЕСЕ". Хубаво е да се мисли малко повече и да се бяга от клишетата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ГЕОРГИ 2.07.2015 09:52:53 отговори + 12 1
Концертът на годината РОБ е на 64 а как пее по добре от всякога цялата група бяха уникални титани Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MalmSuite 2.07.2015 09:01:26 отговори + 10 3
На якето на Халфорд беше логото на Iron Maiden - изкефих се просто. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Judas priest 2.07.2015 22:45:27 + 13 2
Просто е.Цял живот един родител се опитва да помага на децата си!

Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Джи пи 2.07.2015 08:51:23 отговори + 5 2
Днес Painkiller дали си е изпил хапчетата? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


MetalHead 2.07.2015 01:49:43 отговори + 4 4
Верно ли няма да има комцерт на Соулфлай?
Няма го в сайта и турнето на групата!!!!!!!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Шмульооооу 2.07.2015 18:18:44 + 4 2
Ти слабоумен ли си, че ми ползваш ника? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Gary 1.07.2015 23:10:06 отговори + 8 6
Не ви знам какво толкова го хвалите тоя звук, може би моите разбирания не са релевантни. Аз лично бях на трибуните и на Helloween чувах само пръщене от китарите и някакво грозно думчене. Всяко едно парче ми звучеше еднакво. За Джудас звука стана по-силен, но не и по-качествен. Като изляох в ушите ми си стоеше отвратителното пращене. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

svetli_sim 1.07.2015 22:34:52 отговори + 14 2
Убеждавам се за пореден път, че "старите" и ВЕЧНИ групи си заслужават славата и възхищението от всички НАС отраснали, живеещи и "съхраняващи" се с тази музика... В Каварна... Twisted "Fuck'ng" Sister I специално Дий "Ф.."Шнайдер показа какво е рок звезда.. е остана/не остана/ загадка какво правеше на всяко парче по 10 -30 сек. зад сцената, но беше СУПЕР!!!.. А за Роби и компания думите са излишни ... Халфорд е най-великия ЖИВ рок певец в момента!!! е да... пристрастен съм като фен на Джудас.. но е истина!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MetalHead 1.07.2015 21:56:05 отговори + 1 10
Маратона започна с жестокия концерт на Rage, а концерта на Sabaton и компания беше в пъти по качествен и емоционален!!!
Снощи в залата си беше анархия и от там баси нервното!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аз бре 1.07.2015 22:08:13 + 9 2
Наистина може да се поспори кой концерт - на Сабатон или снощният, беше по-емоционален, но не ми се ще да ги сравнявам и още по-малко противопоставям. Групите са от различни поколения, даже може да се каже, че Сабатон са достойни ученици на Джудас и Хелоуийн. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ГЕОРГИ 1.07.2015 21:41:07 отговори + 9 3
Най великата група за всички времена за пореден път го доказаха супер звук уникален РОБ за организацията мога да кажа беше на добро ниво Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


аз бре 1.07.2015 21:16:57 отговори + 5 3
Коментарът на Сър Джон за момента е събрал цели 54 минуса, с което може би поставя рекорд за най-нахейтен коментар. ))))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Краси 2.07.2015 08:02:23 + 6 1
Вече са 65 :-D Очевидно сър Джон добре ги разбира нещата с прайдовете, и просто е объркал сайта Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аз бре 2.07.2015 08:41:43 + 5 1
Важното е човекът да се изкаже, нищо, че е сбъркал сайта. Като юнакът дето пита за Соулфлай - сбъркал е новината, ама карай, той да си напише, че и след още две новини е писал, пак за друго естествено. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Джи пи 3.07.2015 06:42:12 + 3 0
77 минуса вече Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фелдшер 22.10.2017 10:41:07 + 0 0
89 минуса вече Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dominici 1.07.2015 18:10:13 отговори + 9 1
Залата си е прекрасна. Звука на Тото беше кристален, звука на Judas Priest също. На Helloween беше бозав. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аман от разбирачи... 1.07.2015 17:22:18 отговори + 17 2
Стигам до извода, че една НЕмалка част от четящите и пишештите (коментари) тук са малко с изместен център...Един имал "занижени" очаквания към Халфорд, друг не разбирал как някой си могъл да снима през цялото време...трети ТОЧНО видиш ли на "Breaking The Law" бил във FB...и то на ТЕРЕНА....WTF?
Първо: Малко са истинските фенове на Judas за които "Breaking The Law" е най-великата песен на групата....поне този път не спомена нищо за Трифонов по това време.
Второ: Дали си на терен или на седалка няма никакво значение - къде е написано, че ако не скачаш като подивял не се забавляваш...?!?!?!?!?!?!
Трето: Как така аз никога нямам проблем с охраната и намирането на входа и всички се държат любезно? Вероятно щото не се напивам като свиня на концерти и не минавам през тълпата с 4 или 8 бири...Щото нали САМО там има бира, навън няма шанс да пиеш....
А в крайна сметка важна е музиката...да, може и малко не идеален звук, нооооооо....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ushikawa 1.07.2015 18:34:21 + 5 1
Човече, аз наистина не мога да разбера посещението на рок концерт с цел заснемане с мобилния?!? Дразниш се, а няма защо!!!
Що се отнася до фенове да Джудас Прийст, уверявам те, че ти когато си бил сукалче, аз съм слушал на грамофон Техникс, купен от Кореком, повечето LP-тата на групата от 70-те и всички от 80-те години. Една част все още ги пазя, другите ми ги откраднаха. Наскоро се чудех дали да не продам тези, които имам в наличност, защото съм си закупил албумите на дискове, но се отказах от чист сантимент.
И това, че понякога има проблеми е вярно. И че за един може да са едни, а за друг други, това също е вярно. Аз също не се наливам с алкохол и вчера нямах никакви затруднения или пречки. Единственото отрицателно ми оставиха цените на тениските. Твърде скъпи...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 1.07.2015 20:44:16 + 13 0
"Breaking the Law" може да не е най-великата им песен, но - и това е безспорно - е най-големият им хит. Затова на предишния концерт в София - а и на цялото турне тогава - Халфорд изобщо не си и направи труда да я пее, остави я на публиката. Снощи също именно тази песен предизвика най-сериозното издивяване.
А когато някакъв стои като побит колец до мен с изваден телефон във формат А4, чийто екран ми свети в очите и буквално ми пречи, и около когото трябва да стъпвам на пръсти, за да не взема да го бутна в гъчканицата и да му счупя скъпоценното устройство, а зад мен някой "фотограф" с телефон използва главата ми за опора, ми става леко неприятно. Леко.
Като искаш да прекараш цял концерт с телефон в ръка, поне си вземи билет за седалките, където няма да пречиш и на теб няма да ти пречат. Толкова по въпроса.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Painkiller 1.07.2015 16:21:13 отговори + 11 3
''и накрая, Джудас - супер, страхотни, и откъм шоу, откъм мултимедия, светлини, сработване, и звукът им беше по-добър. Халфорд доказа, че е голям певец, чудесен глас, изключително разпознаваем, хем го знам, хем чак ме изненада. Харизматични са много, велики, браво! И Скот Травис е върхът! Най-великият барабанист!''


+++++++++++++++++++++++ DDDD
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Отец Инокентий 1.07.2015 16:03:00 отговори + 8 4
А сигурно много от вас се определяте като християни и ходите на черква по Великден.

Библия / Нов Завет / Светото Евангелие от Иоана

Глава 1. 1:1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Rumpalitytt? 1.07.2015 13:37:37 отговори + 16 5
Да пусна и аз коментар. Всичко по реда си:
Първо, залата си пролича, че е една обикновена спортна зала, а не многофункционална, както се дуеше Бойчето. Трябва си голяма зала за концерти със съответната акустика. Иначе добре, че не се пушеше, поне където аз бях, ако престане и това наливане с бира, ще е чудесно.
Второ, Хелоуин - за втори път ги гледам, предният беше отдавна и май в Зимния дворец. Затвърди ми се впечатлението. И тогава, и сега лош звук (макар че сега се е пооправи към средата), шоуто този път беше по-добро като цяло, Дерис показа добра форма, но като цяло за мен те са скучни, липсва им харизма, а и музиката им е по-еднообразна (сега дано не се обидят die-hard феновете.
и накрая, Джудас - супер, страхотни, и откъм шоу, откъм мултимедия, светлини, сработване, и звукът им беше по-добър. Халфорд доказа, че е голям певец, чудесен глас, изключително разпознаваем, хем го знам, хем чак ме изненада. Харизматични са много, велики, браво! И Скот Травис е върхът! Най-великият барабанист!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

гибон 1.07.2015 12:41:45 отговори + 14 14
по-тъпо заглавие на статия не бях чел Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ushikawa 1.07.2015 13:54:59 + 15 4
За разлика от заглавието, концертът беше на ниво. Това ми е пети концерт на Джудас Прийст и го слагам под номер 2 в личната ми класация. Да не коментирам задоволството си, а по-скоро искам да изразя недоумението си от това, че пред имаше няколко души, които през цялото време снимаха с телефоните си! Отишъл си на концерт, а вадиш мобилния, седиш като изтукан на седалката и единствено снимаш... Егати и скапаняка трябва да си!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 1.07.2015 14:13:02 + 11 0
А за това с телефоните...
По време на сета на Judas Priest до мен някакъв екземпляр през цялото време си ровичкаше във фейсбука. На терена. Дори по време на "Breaking the Law"... ВТФ?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аз бре 1.07.2015 14:31:08 + 10 0
За седенето като изтукани - свиквайте, метълът е новата класика, все повече хора на метъл концерти просто ще седят и ще слушат. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

satanic psycho 666 1.07.2015 12:07:23 отговори + 16 1
Най-после да ги видя! Епичен концерт! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 1.07.2015 12:04:43 отговори + 7 4
Не знам, това е като че ли първият концерт на СМЕ, на който присъствам и всичко е съвсем наред. И групите излязоха навреме, и охраната се държа човешки поне с моята компания, и веднага ни казаха през кой вход да влезем...

Разбирам, че хората на седалките са имали проблем с влизането, обаче на терена беше идеално.

Иначе, на мен Helloween ми харесаха повече, обаче това може да се дължи на лични пристрастия. Judas Priest също бяха върховни, разбира се.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аз бре 1.07.2015 12:22:46 + 10 2
Нямаше никакви проблеми с влизането на седалките. Охраната даваше указания, ако на някой не му беше ясно.

Имам чувството, че винаги има хора, които имат проблеми с охрана, разпоредители и т.н. Тези хора защо не потърсят причината у себе си.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ваня 1.07.2015 12:37:02 + 7 0
то хората редовно не могат да се оправят с намирането на правилните места, какво остава за нещо по-сложно... Угодия няма! И аз мога да потвърдя, че нямаше абсолютно никакви проблеми с влизането. За пръв път бяхме вътре точно за две минути. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бобсън 1.07.2015 11:23:46 отговори + 16 1
Роб и компания бяха и надявам се да са още много пъти страхотни и, за мен лично, това бе метъл-събитието тази година. Дедо Халфорд квичи и не е загубил грам от гласа си. Как го поддържа, остава загадка!? Благодаря на групите!
Въпреки изказаното, организаторчетата, аре следващия път достъпът до бирата и тоалетата да е малко по-достъпен!!! Поне от "фронтсейджа". Да пЕстим от персонал не е професионално някак!? Да си господин Лапачев и господин Смукачев, не е метълско тоже, МЕЕН!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Painkiller 1.07.2015 11:16:42 отговори + 9 4
Сега явно действате по-предпазливо за количеството публика и гледате май да не завишавате, но в случая определено мился че бяхме повече от 11 000 хил. Поне 12-12,5хил. Както и да е, няма голямо значение, бели кахъри.

Важното е че концертът беше жесток!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аз бре 1.07.2015 11:37:44 + 5 2
Пълният капацитет на залата е 15 000, като се изключат седалките зад сцената, става 10-11 000. Халфорд също беше преброил 10 000. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Painkiller 1.07.2015 12:15:51 + 2 0
са седящите места, там беше фраш, вкл. балконите горе, поне този вляво. Знам, защото мои приятели беха там. Долу наистина си беше по-рехаво, особено втората зона. Затова казвам 12-12 и нещо. И по-други места изразяват такова мнение, не съм само аз. Знам колко е капацитетът. Както казах, няма особено значение, важното е останалото, няма смисъл да се започват пак спорове. Както казах, изразявам лично мнение. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аз бре 1.07.2015 12:18:09 + 4 1
Халфорд сам каза нещо от типа "Сега да чуя 10 000 български метъли", като разпяваше публиката.
Аз бях на трибуните, беше пълно, имаше и хора на стълбите и площадките.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Никой 1.07.2015 11:06:11 отговори + 24 0
Отидох със занижени очаквания за гласа на Халфорд, а той пък все че ме отвя - просто жесток! Като цяло съм доста доволен от концерта, но макар и да го очаквах от звука имаше какво да се желае, но може би в тази зала, това е възможното.
И аз очаквах Хелоуин да са час и половина и останах разочарован, но предполагам вината е в лъжливите организатори, не в тях.
И за финал - как не се научиха организаторите, че на рок концерт се пие бира, та да осигурят повече хора за това, просто нямам думи...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Grosskopf 1.07.2015 10:42:15 отговори + 22 1
Въпреки че беше най-краткият, за мен това беше най-добрият от трите концерта на Judas у нас. Не можах да повярвам все още какво гласище вади Rob. Звукът беше най-добрият, който съм чувал в тая зала (като изключим втората половина от сета на Helloween). Публиката също беше страхотна. Малко ме учудва, че други са имали проблем с влизането, ние бяхме на терен и влязохме по-бързо, отколкото излязохме, което обикновено е обратното. Не се и пушеше около нас. Иначе това с местенето от зона в зона е обичаен проблем, затова и вече си взимам най-евтиния билет и ходя където си искам. Този екран, за тази група, през тази 2015 г. смятам за неуместен. Амебата и другото дебелокожо пак се проявиха като жалки мишоци с изявленията, че Helloween ще свирят час и половина, пълен сет. Чудя се понякога кого точно си мислят, че лъжат!
Важното е, че си изкарахме яко и пак ще отидем
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Painkiller 1.07.2015 10:34:59 отговори + 18 14
Аз лично си изкарах ЖЕСТОКО!!!

Халфорда беше в НЕВЕРОЯТНО ДОБРА ФОРМА, определено по-добра от последния път. Жесток концерт.НЕ, ЕБАСИ ДОБРИЯ КОНЦЕРТ!
Наистина концертът на годината! Безспорно.

Минусите: кофти звукът в началото, ама го оправиха в движение. На Хелоуийн знам, че е бил наистина кофти.
ЗА СЕТЕН ПЪТ - НА МЕТЪЛ КОНЦЕРТИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ СЕДЯЩИТЕ МЕСТА!!! ДЕЕБИ ЗАСПИТЕ МЪРЗЕЛИВИ!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аман от разбирачи... 1.07.2015 17:26:25 + 6 1
Като си прав доказваш, че си по-голям фен ли? Или си избиваш комплексите...я изброй 10 песни на Judas, които ги няма в Metal Works....? Не можеш, нали? Смешни са такива "фенове", смешнииииии Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аз бре 1.07.2015 17:48:29 + 4 1
Я се разкарай! Сигурно си от онези, за които метъл концерт е място да се наливаш с бира и да се блъскаш като говедо. То си личи по речника ти и правописа, че си точно от тези. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

shadowking 1.07.2015 17:54:17 + 18 1
Слушам Джудас от 1977 г. Значи съм над 50 г., а около мен имаше и такива на 60 и отгоре. Е ние драги не можем да стоим 4 часа прави и затова си седим на трибуните и кефът ние не е по-малък от онези дето са пред сцената. Едно време , когато можехме да стоим и по 12 ч. прави болшевиките не пускаха в БГ групи като Прийст. Даже Роб го определяха като неонацист! Аз имам и такъв документ, в който Комсомола посочваше кои групи са подходящи за слушане.
Чисто като физическо време съм слушал Халфорд и компания, почти 40 г.
За мен са и ще си останат най-великата група на хеви метъла! Разбира се има други, които са на различно мнение. Не можем да бъдем еднакви. Всеки има предпочитания, няккава градация. Светът е шарен, шарени сме и ние метълите!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Painkiller 1.07.2015 19:09:59 + 2 8
Ох, Земята е пълна с кретени...Особено по тези земи.

Започнах да се занимавам да ви отговарям, но ми просветна, че сте толкова нищожни, че не заслужавате никакво внимание.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Painkiller 1.07.2015 19:14:29 + 3 3
*Коментрът ми НЕ се отнася за този на shadowking. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аз бре 1.07.2015 21:13:32 + 4 2
Painkiller, вземи едно огледало, погледни в него и ще видиш идеалния кретен.))))))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Painkiller 1.07.2015 21:42:28 + 2 3
Абе, поредната малка, жалка твар, която не заслужава някой да се занимава с нея и търси внимание тук, горката, с надеждата да го получи. Ами, стига ти толкоз. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

аз бре 1.07.2015 22:03:43 + 2 1
Сам си го търсеше, сега и да се пенявиш, видя се колко ти е акълът. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Markoni 1.07.2015 10:31:03 отговори + 22 2
Стандартно много добри Helloween, извънземно перфектни Judas Priest. 10 от 10, ако не и малко отгоре.
А организацията си беше повече от добра. Влязох за 2-3, и излязох за 5 минути.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


jovani 1.07.2015 10:15:15 отговори + 23 2
Концертът на годината !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

........... 1.07.2015 10:02:14 отговори + 28 2
Такава счупвация беше, че ще държи влага доста време. Юни беше най-убийственият концертен месец до сега. Разбихме се от пътуване, но си струваше.
Helloween бяха на ниво, какво винаги, но Priest просто доказаха, че са богове. Халфорд е истински звяр, нечовешко пеене. На Painkiller вече не знаех къде се намирам. Евала!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 1.07.2015 09:27:18 отговори + 13 2
Готино беше, ма много бързо свърши Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пешо 1.07.2015 09:07:03 отговори + 11 7
Концерта беше прекрасен.

За съжаление, не мога да кажа същото за организацията. Неясно откъде се влиза, защото половината входове бяха затворени, не ги отвориха и на излизане... Груби гардове от Никор. Пишеше на билета 20 часа, а Хелоуин започнаха преди това.

Не е лошо да се мисли повече за тези неща.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

dominici 1.07.2015 10:19:49 + 8 2
Да, имаше тотална липса на организация. Всеки можеше да ходи където пожелае - от седалките на терена, от терена на седалките. Пушеше се навсякъде - не само в коридора, но и в залата. Има една тенденция на намаляване на стюардите по концертите. Все едно да платиш на 20 човека по 100лв за една вечер ще ти направят разликата. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Pumpkin 1.07.2015 10:20:40 + 16 2
ХЕЛОУИН си започнаха точно навреме,а това че идвате в последния момент си е Ваш проблем! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

--- 1.07.2015 10:39:03 + 4 2
Хелоуин започнаха към 19:55 някъде. Което не е голяма болка.

Иначе ако си на терен, А и В трибуни беше ОК влизането. За С страната беше по-тъпо, защото не бяха отворени вратите от нея страна.

Иначе наистина може с билет от 60 лева да отидеш на място за 90. Или да се стоиш подпрян на перилата по-близо до сцената.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сър Джон 1.07.2015 09:06:25 отговори + 13 91
Поредния кичозен прайд! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".