Възобновеното издание на "Dark Friends Fest" ще се състои на 20 май

11 май 2015, 13:55 ч. 639 / 2 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Dark Friends e неформална приятелска група и марка, под която от 10 години се организират нетипични събития отвъд мейнстрийма, имаща за цел представянето у нас на гостуващи артисти и промотирането на независимите музикални и артистични български формации. Актуално резидира в Клуб Нов Берлин в София на ул.Султан тепе 18.

В миналото сме канили Assamblage 23 (Seattle), Psyche (Canada), Obscenity Trial (Germany), Minerve (Germany) и много български групи като Voyvoda, Пистамашина, Под Дъжда, Пролетарии, Shemale Zero, Muddy, Абсолютно начинаещи... в и извън рамките на няколко други наши фестивали като The Art Of Horror, Independent Sofia Summer и в съучастие със Sofia Underground Performance Arts Fest.

Dark Friends Fest III

CALF - Thessaly, Greece
https://calfgreece.bandcamp.com/
е пост-рок, дуум проект на четирима инструменталисти създаден през 2008-ма и набиращ популярност сред ценителите и на други стилове като нойз рок, стоунър и индъстриъл. Дата в София е първата от турнето им в Източна Европа. Характерни са със смесването на бързи и тежки рифове с по-бавни и мелодични пасажи и като цяло с доста интезивен и всеобемащ звук.

FAULT - Sofia, Bulgaria
https://soundcloud.com/fault, http://faultcentral.org/
са едни от флагманите на българската индъстриъл сцена. Музиката им съдържа монолитно и разтърсващо метално ядро, вдъхновено от цикличността и звука на машините. Ще представят и пълното си визуално шоу с прожекция на авторски заснети клипове и семпли.

BELOVED BINGE - Seattle, USA
https://belovedbinge.bandcamp.com/
е дуо формирано в столицата на независимата музика в Америка и по настоящем резидиращо в Северна Каролина. Саундът им носи в себе си непосредствената свежест на indie pop rock-a и post-punk revival-а от времето, когато това не беше популярно. Концертът им в София за сега е последен в няколкоседмичното им европейско турне.

INDIOTEQUE - warm-up и dj support
http://indioteque.com/
които ще се заемат с музикалното оформление на събитието преди, между и след изпълненията на групите предполагаме са ви известни като едни от най-последователните в любовта си към неортодоксалния рок и неправолинейната електроника.

Ден: 20-ти Май, Сряда
Място: Клуб "Четири Стаи" / Bar 4 Rooms
ул. Ангел Кънчев №1
Старт : 20:05 ч.
Билети : 10 лв. на място в деня
15 лв промо билет за двама в Бар Нов Берлин до деня на концерта

NB! След достигане на зоната на комфорт за публиката достъпът ще бъде ограничен.

 

още за:

Dark Friends Fest
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Влад 11.05.2015 16:00:52 отговори + 1 0
Принципно съм съгласен с Dusty, но обичайната публика на Четири стаи няма да присъства на това събитие със сигурност Иначе там е преустроено и разширено пространството и не е никак лошо за концерт за 200-250 човека. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dusty 11.05.2015 15:36:20 отговори + 1 0
Според мен такива събития не са за това място. Много е малко като квадратура, а и честно казано, обстановката не предразполага към отпускане - ходят си определени хора, които те гледат като музеен експонат, "щом им влезеш в бара".
Не си го причинявайте, има далеч по- приятни и стойностни места, които са в пъти повече на вълна "анти мейнстрийм", без дори да се налага да го споменават в описанието си.
Поразгледайте, София е голям град
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".