Възраждат проект за концертна зала за 5000 души пред Централна жп гара

3 юни 2024, 07:37 ч. 1230 / 32 3
пред./следв.

   Вестник "Дневник" съобщава, че Столична община предприема действия за осъществяване на проект, свързан с пространството пред Централна жп гара в София. Предвижда се там да бъде изградена концертна зала с капацитет до 5000 места.

   Първи сведения за това могат да се намерят още от 2019 г., като този път има голяма вероятност залата да бъде построена. Планира се цялостно облагородяване на мястото, което в момента се използа за паркинг или пустее. Става дума за района между бул. "Мария Луиза" и улиците "Княз Борис I", "Братя Миладинови" и "Струга". 

   Покривът на съоръжението ще е под наклон и ще е между 26 и 35 метра. Теренът е с площ 9,6 декара. Главният архитект на София е издал заповед на 3 май, с която влиза в сила подробен устройствен план (ПУП) за района. Предназначението е "многофункционална концертна зала в зоната на предгаровия площад". Кметът на район "Сердика" Момчил Даскалов е казал пред "Дневник", че акустиката на залата ще бъде за класическа музика, но и с възможност за пригаждане към най-различни други събития. В непосредствена близост е и станция на метрото.

 

Концертна зала през Централна жп гара

още за:

София
Свързани новини

Няма свързани новини.



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Мхм 26.06.2024 09:57:24 отговори + 0 0
Акустика за класическа музика е ужас за всичко друго, особено за метъл и рок Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Наблюдател 4.06.2024 09:37:14 отговори + 0 0
Супер. Аз съм пеша дотам и обратно Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

иво 3.06.2024 19:34:44 отговори + 6 0
Много добре. Там има транспортни връзки. Не като Арената, където след концерт, хиляди бродим по треви, шосета и поля.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".