Високооктанов първи самостоятелен концерт на BULLET FOR MY VALENTINE в България

8 апр 2019, 08:37 ч. 2803 / 8 10
пред./следв.

   BULLET FOR MY VALENTINE е група, която е добре позната на родните фенове и най-вече на по-младите от тях. Зад гърба си музикантите от Уелс имат над 20-годишна история, шест студийни албума, както и стотици концерти по света.

   През 2013 г. и 2016 г. бандата осъществи две фестивални участия у нас, подгрявайки съответно RAMMSTEIN и THE PRODIGY, а в началото на тази година стана ясно, че BULLET FOR MY VALENTINE ще ни посетят за трети, но първи хедлайнърски, концерт. Събитието, организирано от "Sofia Music Enterprises", се състоя на 7 април в столичната зала "Арена Армеец".

   Отговорната задача да открие вечерта имаше българската джент/метълкор група 40 DAYS LATER. Звученето на бандата се характеризира с комбинирането на здрави рифове, тежки и чисти вокали, както и електронни подложки, които допринасят за цялостния облик на групата. Музикантите се радваха на топло посрещане от страна на събралата се публика, грабвайки вниманието ѝ още с първото си парче. Изпълнението им беше енергично и допълнено с точната доза контакт с публиката. В рамките на 30-те минути, които им бяха отредени, 40 DAYS LATER представиха песни от актуалния си студиен албум "Alterations", както и едно ново, все още неиздадено парче.

40 days later

 

   След като приготовленията по сцената приключиха, светлините в залата угаснаха и "Арена Армеец" беше озвучена от бурните аплодисменти и скандирания на екзалтираните почитатели, които с нетърпение очакваха да видят първото хедлайнърско шоу на Matt Tuck и компания. Не след дълго, под звуците на интрото към откриваща "Don't Need You", BULLET FOR MY VALENTINE заеха своите места на сцената и дадоха ударно начало на изпълнението си. Събралите се фенове на уелския квартет пригласяха дума по дума на случващото се пред тях, като на моменти дори успяваха да заглушат групата.

   Няколко песни по-късно музикантите ни върнаха към тийнеджърския саундтрак и техен дебютен студиен албум "The Poison" със закачащата "4 Words (To Choke Upon)". Средата на сетлиста беше белязана с две солови изпълнения - първо на барабаните, а след това и на китара. Завърнахме се към същинската част на шоуто с едноименния хит от втория студиен албум "Scream Aim Fire". Парче, което винаги е било един от най-запомнящите се моменти по време на концертните им изпълнения.

   Преди "No Way Out", следвайки думите на Matt Tuck, всички в залата приклекнаха и с ударното начало на песента скочиха в абсолютен синхрон. Основната част на сетлиста приключи със "Suffocating under Words of Sorrow". Началото на края бе поставено с първия хит на BULLET FOR MY VALENTINE - вечната "Tears Don't Fall", а вечерта приключи с изкъртващата "Waking the Demon".

   Третото гостуване на BULLET FOR MY VALENTINE у нас ще бъде запомнено не само с факта, че е първият им хедлайнърски концерт на българска почва, а и със страхотната атмосфера, създадена от уелската група и нейните почитатели. Редом с несекващия прилив на адреналин, неразделна част от концерта бяха надпяванията с Matt Tuck, скачащите хора и гората от ръце, които допринасяха за енергичното преживяване, което изпълваше столичната зала "Арена Армеец".

Сетлист на BULLET FOR MY VALENTINE:
01. Don't Need You
02. Over It
03. Yоur Betrayal
04. 4 Words (To Choke Upon)
05. Worthless
06. The Last Fight
07. Letting You Go
--- Drum Solo
--- Guitar Sоlo
08. Scream Aim Fire
09. Piece of Me
10. No Way Оut
11. Suffocating Under Words of Sorrow (What Can I Do)
Бис:
12. Tears Don't Fall
13. You Want a Battle? (Here's a War)
14. Waking The Demon

 

Текст: Eino
Снимки: UnTonia

 

   В галериите ни може да разгледате и десетки снимки от концерта на BULLET FOR MY VALENTINE и 40 DAYS LATER на 7 април в София.

 

bfmv

 



Коментари   (10)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


sixxx 8.04.2019 20:18:42 отговори + 3 3
Малко ме е яд, че не отидох. Просто ги слушах преди доста години. Но както слушам е станало маааазно. Нямало е и пациенти (хора, които знаят 3 песни и се оплакват, че ги бутат на метъл концерт). Следващият път. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Patrik 8.04.2019 17:35:37 отговори + 2 2
Браво! много много густо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

CoreyT 8.04.2019 14:53:56 отговори + 4 1
Страхотно се получи вчера. Жалко, че имаше малко хора...
На мен много ми хареса, от сетлиста можеше и още малко, но и така беше ок.
Според мен и публиката и групите се изкефиха, което е най-важно като краен резултат.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Задушевност 8.04.2019 14:25:37 отговори + 4 3
2 хиляди Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Maiden 8.04.2019 14:15:35 отговори + 1 0
Колко публика е имало на концерта?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


makeyourownbones 8.04.2019 12:27:16 отговори + 6 3
Велики 40 Days Later и велики Bullet For My Valentine. Страхотен концерт!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellrider 8.04.2019 10:41:51 отговори + 8 3
Който озвучаваше концерта да си скъса дипломата,ако има изобщо такава.Звукът беше пълно *****,жалко за групата,защото се раздадоха.Сетлиста не беше лошо,не харесвам изобщо новия им албум,но си свиреха доста от старите класики. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 8.04.2019 10:55:08 + 11 2
Според теб диплома по какво имат озвучителите на концерти? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Мяу 8.04.2019 12:25:50 + 7 1
Аудио инженерство, тон режисура туй онуй.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Hellrider 8.04.2019 12:26:30 + 5 0
Образно го казах,иначе естествено,че има много курсове за тонрежисура и си трябва доста обучение за да се занимаваш с това после. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".