"Vivaldi Metal Project" с концерт в София на 22 март

30 окт 2018, 13:29 ч. 929 / 7 3
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Сензационният VIVALDI METAL PROJECT се завръща у нас на 22 март 2019 (петък).

След грандиозната премиера на своето електрическо шоу в Античния театър в Пловдив миналия септември - този път проектът на италианския пианист, продуцент и композитор Маестро Мистерия ще се представи и пред софийската публика - на един по-интимен концерт в клуб "Mixtape 5".

Денят не е избран случайно - шоуто ще бъде в прослава на първия ден на пролетта и в центъра на програмата ще бъде 'The Four Seasons' - албума, в който VIVALDI METAL PROJECT представят безсмъртната музика на Вивалди - с метъл китари, но и с вокали. Вижте подробности за звездния състав музиканти - долу.

Билети с цена 40 лв ще откриете в системите на Eventim.bg и EpayGo.bg, както и на всяка каса на Easypay в страната. В самия ден ще бъдат по 45 лв.

Това ще бъде вторият концерт по повод 13-ия рожден ден на радио Тангра Мега Рок, след януарската метъл лудница в зала 'Универсиада' с AMORPHIS, SOILWORK, JINJER и NAILЕD TO OBSCURITY.

Някои вече определят VIVALDI METAL PROJECT като "Наследниците на NIGHTWISH", не само защото плуват в бурните води на симфоничния метъл, но и заради връзката на българските музиканти в групата с първия учител по музика на финландските мега звезди - Пламен Димов.

През 2016 най-после излезе албумът на VIVALDI METAL PROJECT - 'The Four Seasons',

Освен самия Мистерия, когото познаваме и като сесиен музикант в солови албуми на Брус Дикинсън от IRON MAIDEN, Роб Рок от IMPELLITTERI - ето и другите интересни имена в този мултинационален проект:

Бас - Дино Фиоренца (Италия) - свирил със Стийв Вай, Пол Гилбърт и други;

Барабани - Марк Крос (Англия) - добре познат от HELLOWEEN, KINGDOME COME, FIREWIND, AT VANCE, SCORPIONS, Иън Гилън и други;

Китари - общо трима - Микеле Виони (Италия) - свирил с Блейз Бейли, Еду Фаласки от ANGRA; Леонардо Поркеду (Италия) и Куентен Корне (Белгия).

Цигулка - американският модел Абигейл Сталшмит;

Вокали - общо петима певци, сред които и трима българи. Това са Ейнджъл Улф-Блек от британската метъл група TRIAXIS, Николета Роселини от италианската готик банда WALK IN DARKNESS и Димитър Белчев (бивш VIOLENTORY), Цена Стефанова и Катерина Симеонова.

Както подсказва и името на проекта - амбицията на Мистерия е да представи безсмъртната музика на Вивалди с метъл китари, но и с вокали.

През 2016 най-после излезе албумът на VIVALDI METAL PROJECT - 'The Four Seasons', за реализирането на който Маестрото успява да привлече съдействието на много големи метъл музиканти от групи като HELLOWEEN, TESTAMENT, SYMPHONY X, ANGRA, WITHIN TEMPTATION, RAGE, SAVATAGE, SOILWORK и много други.

В записите участват над 130 музиканти, оркестър, струнен квартет и три хора от целия свят, а сред най-близките съучастници на главния мозък са и няколко българи.

 



Коментари   (3)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Иван 30.10.2018 23:15:19 отговори + 2 0
В Пловдив не бяха ли билетите по 30 лв., а тук по 40! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бай Кире 30.10.2018 14:15:02 отговори + 2 1
Китари - общо трима. И аз толкова ги сметнах. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Боб с надница 30.10.2018 13:58:40 отговори + 2 2
Прогресират. От 1/4 амфитеатър към 1/2 Микстейп 5. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".