Вижте видео на холограмата на Ronnie James Dio във Вакен

10 авг 2016, 06:21 ч. 1957 / 8 13
пред./следв.

   Тазгодишното издание на германския метъл мегафестивал "Wacken Open Air" бе закрито от DIO DISCIPLES - група, съставена от бивши членове на бандата на великия Ronnie James Dio. Изненадващо за всички, за изпълнението на песента-химн "We Rock" (дала името и на нашия сайт) на сцената се появи холограма на култовия певец. Подготовката на ефекта е отнела около година и предстои да бъде решено дали холограмата на Ronnie ще бъде използвана и на други концерти.

   Това не е първи случай в шоу бизнеса, когато на сцена пред публика по този начин се "появява" починал изпълнител. Моралната страна на въпроса е предизвиквала и ще продължи да предизвиква полемики. Доколко е удачно технологиите да бъдат използвани за такива цели може да се опитате да прецените от видеото по-долу.

 

 



Коментари   (13)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


анти-терлик 10.08.2016 16:44:36 отговори + 5 2
Един ден човеците-музиканти ще се слушат само от хипстърите на бъдещето, когато роботите и компютрите завземат музикалната сцена. Колко готино звучи компютърен "метъл" (това вече е факт за определени бой банди без талант). Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

................. 10.08.2016 20:53:09 + 0 0
Дет' се вика в една песен на моя много любима група: "Raise your heads and hold your breath, I can't stand your putrefaction, I can smell your brain decay"...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Саймондо 10.08.2016 15:56:16 отговори + 9 0
На клипчето нещата изглеждат доста зле - въпросната холограма не е и няма как да бъде синхронизирана с парчето, което върви на живо и ефекта е доста, хм, нелеп.
Ако човек е в публиката, усещането може и да е друго, ама по-на място ще бъдат просто кадри от стари концерти на екран отзад. Или пък холограмата да е от друг запис, не песен.
А пък за неморалното - кво и е на холограмата? Все едно стари кадри от снимки, само, че в 3D, няма лошо, не би трябвало някой да го приема за проблем.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Горан 10.08.2016 11:52:47 отговори + 17 0
Великият Рони Джеймс Дио така или иначе ще живее вечно. Холограмата не му вдъхва живот на него, но той вдъхва живот на холограмата! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Божо 10.08.2016 11:50:39 отговори + 9 0
И какъв е точно моралният проблем на моралистите Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 10.08.2016 10:14:28 отговори + 16 0
Изненада- да! Средство за правене на пари- не! Холограмата е ерзац- т. е. непълноценен заместител, а нищо не може да замени точно Рони Джеймс Дио. И ако сп.,,Ролинг стоун,, написа, че с гласа си той може да спре бърз влак, то на холограмата е един бърз влак, но на забавен кадър. Дио беше пълен с енергия. Дори с,, Heaven and Hell,,/ вече много болен/, имаше огромна енергия- просто тялото му нямаше сила да я покаже на сцената. Поклон и благодаря, че се докоснах до него и това, което ни остави като наследство- неговата музика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


даскал 10.08.2016 10:37:17 + 3 13
Кажи за гените му де. Как така гените му са позволили да се разболее от рак и как не е направил няколко бързи деца преди да умре Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ariel 10.08.2016 11:25:08 + 9 2
Поне тук недей.Човек трябва да има някаква мярка. Не ти сложих нито минус- нито плюс. Има нещо сбъркано в теб. Колкото и да се лепиш това е последното ми писане към към твой коментар. Ще те позная и с друг никнейм- даже го знам и другия. Благодаря за вниманието-нямам нужда от това. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

даскал 10.08.2016 11:31:44 + 2 13
Ще се разплача, че не си ми сложила нито плюс нито минус
А къде като не ми отговаряш на един прост въпрос?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

kuzman 10.08.2016 09:19:45 отговори + 11 0
Мен ме кефи. Добре се е получило. Технологиите са голям човек! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

............. 10.08.2016 09:05:42 отговори + 9 0
Холограма, не-холограма, истината е една... Тъй като съм му голям фен, ако видя такова чудо, ще рева един ден и една нощ. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Сталкер 10.08.2016 07:04:44 отговори + 12 3
Ето "накратко" моето мнение за моралната страна на въпроса.

Това е холограма по време на концерт. Не е клонинг от ДНК на Дио. Холограмата няма да иска да се прибере в къщата на Дио, да получи парите на Дио, авторските му права, да си легне с жена му и т.н.

С какво толкова е по-различна тази холограма от прожектирането на филм или ДВД с живия Дио? С малко. Много повече са приликите. Ако сме против това с холограмите - тогава да сме против и прожектирането на филми с мъртви актьори, и каквито и да е видеа с хора, които вече не са живи. Да се свалят такива видеа от Ютуб, да се спират от продажба и излъчване филми, предавания и какво ли още не с хора, които са умряли.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Kveben 10.08.2016 07:49:12 + 8 1
Съгласен съм. На концерта на Queen прожектираха кадри от изпълнения на Фреди върху голям екран и нямаше недоволство. Тук не е много по-различно. Техниката е по-добра, но дотам. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".