Вокалистът Doogie White говори за прослушването си при IRON MAIDEN и края на RAINBOW

3 сеп 2005, 15:47 ч. 303 / 4 0
пред./следв.
В интервю за Metal-Rules.com бившият вокалист на RAINBOW и настоящ на Yngwie Malmsteen и CORNERSTONE Doogie White говори за прослушването при IRON MAIDEN, на което се е явил след напускането на Bruce Dickinson:

   "Беше доста отдавна... мисля че през 1993, ноември или някъде там, със сигурност идваше Коледа, защото те съсипаха Коледата ми като дадоха работата на Blaze [Bayley] (смях). Но въпросът е че аз не получих мястото при MAIDEN, те постигнаха страхотно звучене с Blaze, а ако бяха взели мен, никога нямаше да отида в RAINBOW. Да работя с [Ritchie] Blackmore за мен беше върховно изживяване и наистана вдъхновяващо, не продължи колкото ми се искаше, но той имаше други планове. Ако бяхме направили още един албум, кой знае как щяха да се развият нещата. Някои материали, които реализирах с албума на CORNERSTONE, всъщност ги бях написал за следващ албум на RAINBOW."

   Metal-Rules: Спомняш ли си кои песни изпълни с MAIDEN на прослушването?
   Doogie White: Те имаха два концертни албума по това време и всичко беше от там... "Be Quick or Be Dead", "From Here to Eternity", "Can I Play with Madness", "Iron Maiden", "The Clairvoyant"... Изпях 22 песни с тях, ДВА ПЪТИ."

   Metal-Rules: Как се подготви за този гиг?
   Doogie White: Това беше забавно, трябваше да заминавам за Шотландия в събота сутринта, а Dickie Bell, който беше техен тур-мениджър по това време, звънна на вратата ми в петък вечерта с касетка и текстове и каза "ще пееш в един часа в понеделник за IRON MAIDEN".... И така, в понеделник отидох и пях, но те решиха че това не е честно, тъй като съм имал много малко време да се подготвя и ми дадоха втори шанс, така че се върнах и пях отново след десет дена, когато бях по-добре подготвен. .....

   Metal-Rules: Ти направи "Stranger in Us All" с RAINBOW. Имаше ли всъщност планове за друг албум на RAINBOW?
   Doogie White: Да, той [Ritchie Blackmore] ми каза, че ще запишем друг албум, след като приключи. Той се канеше да прави първия албум на BLACKMORE'S NIGHT и да проведе турне към края на 1997-а, а през 1998-а щяхме да се върнем в студиото и да започнем работа отново. Когато свирихме в Дания, което беше всъщност последното ни шоу, аз му дадох касетка с половин дузина идеи на нея, и от тогава не сме говорили. Това беше... всичко бе приключило. После, няколко години по-късно, аз дадох тази касетка на Steen [Morgensen] и някои от идеите впоследствие бяха използвани в "Human Stain" на CORNERSTONE.


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".