VULTURE INDUSTRIES, DORDEDUH и BLUTMOND в София на 28 май

24 мар 2014, 10:13 ч. 471 / 9 11
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Едно по-различно и авангардно събитие - 28. май, клуб 8 Ball, София. Билетите от българска страна ще се продават само на датата на концерта, на входа на клуба, на цена 25 лв.
VULTURE INDUSTRIES, DORDEDUH и BLUTMOND – три от най-вълнуващите и иновативни групи на екстремната сцена тръгват на съвместно 11 дневно турне през месец май. То ще премине през Чехия, Словакия, Румъния, България, Унгария, Гърция и Словения. Билети ще се продават от местните промоутърски компании, а специални билети по дизайн на румънския художник Costin Chioreanu ще могат да се поръчват ексклузивно и през сайтовете на групите. Всеки един от специалните билети ще е с името на купувача и ще е подписан от бандите. Ето и датите за “Branches” турнето:
21 May: Modra Vopice, Prague (CZ)
22 May: Melodka, Brno (CZ)
23May: Tirish Pub , Banska Bystraica (SK)
24 May: Blue Hell, Budapest (HUN)
25 May: Daos Club, Timisoara (RO)
26 May: TBA, Cluj (RO)
27 May: Fabrica Club, Bucharest (RO)
28 May: 8 Ball Club, Sofia (BUL)
29 May: Eightball Club, Thessaloniki (GR)
30 May: TBC
31 May: MC Pekarna, Maribor (SLO)

VULTURE INDUSTRIES
С над 10 годишната си история и стотиците изпълнения на живо зад гърба си, концертите на норвежките авангардисти VULTURE INDUSTRIES са известни с техничността си и ексцентричните изпълнения на фронтмена Bjørnar E. Nilsen. Неговата сценична чудатост е привлякла безброй фенове на групата през годините. VULTURE INDUSTRIES издават третия си студиен албум The Tower през Season of Mist в края на миналата година. Групата помага на HAPPY GORILLA DANCE COMPANY в техния проект “Turning Golem”, който е отчасти експериментален – прогресив метъл концерт и отчасти театрално изпълнение. Видеото към песента „Lost Among Liars“, направено заедно с Chioreanu, взе участие в тазгодишния филмов фестивал Kort and Kortkino в Норвегия.

DORDEDUH
След 15 години на музикална отдаденост и иновативност в NEGURA BUNGET, основателите и основни автори Hupogrammos и Sol Faur създават DORDEDUH през 2009 година. Следвайки пътя, започнат с NEGURA BUNGET, DORDEDUH разширяват музикалния си опит, като създават комбинация от визуална близост с блек метъла, традиционни фолклорни елементи и експериментален прогресив. Музикалната визия на DORDEDUH се допълва от силната концепция, която може да бъде открита и в името бандата. То съчетава думата "Dor", което означава копнеж по нещо или дълбоко усещане за липсата на нещо и думата “Duh”, което означава дух.

BLUTMOND
Още от самото си създаване през 2004 година, BLUTMOND никога не са искали да се придържат към рамките на конкретен музикален стил. Започвайки като блек метъл банда и издавайки първия си албум “Endzeit” през 2006 година, BLUTMOND бързо добиват популярност заради откачените им и провокативни концертни изпълнения. Това обаче, освен че им носи популярност в цяла Европа, ги кара да направят и нещо по-емоционално и откровено. Със следващите си два албума „Thirteen Urban Ways 4 Groovy Bohemian Days” (2010) и “The Revolution is Dead!” (2012) BLUTMOND показват, че са поели по по-авангарден път и видимо се стараят да се откроят съвсем ясно.

 



Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Lucious 24.03.2014 16:52:24 отговори + 0 0
Всъщност ще има предварителна продажба на билети и ще е през сайтовете на групите само. Ще са някакви вип билети с автограф итн. Само че още не виждам никъде нищо. Предполагам че скоро ще има още инфо Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

BroodOfHatred 24.03.2014 15:52:18 отговори + 0 0
Ами като не ви се дават 25 лева, изпийте си ги в кварталната градинка,олигофрени такива, никой не ви кара насила! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

v3x 24.03.2014 15:43:00 отговори + 0 0
Доста приятна изненада, там съм! Това, че билетите ще се продават само на място ми е доста странно, но каквото-такова Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

cavanagh 24.03.2014 13:51:26 отговори + 0 0
Фантастичен лайн-ъп! Поздравления към организаторите! Dordeduh на родна сцена не съм си и мечтал да гледам, мероприятието е в графа "задължителни", затова не мисля да пропускам! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Izrod 24.03.2014 13:14:22 отговори + 0 0
Благодаря на организаторите за концерта! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


!!! 24.03.2014 11:48:05 отговори + 0 0
@ Глупости: Ами то не е насила. Който се кефи, ще си прецени. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Глупости 24.03.2014 11:17:10 отговори + 0 0
"последно време масово искат по 20-25 лв. за концерт на ЕДНА слабо популярна западна банда! Тук са ТРИ!"

Дали една или десет непопулярни банди 25 лева си е кожодерство!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Lucious 24.03.2014 11:12:55 отговори + 0 0
Съгласен съм аз даже очаквах да е малко по-висока цената. Български банди искат по 10-15 кинта вече. Да не говорим за 3 чужди банди. Още не съм сигурен дали ще мога да дойда на този концерт, но ако съм си тук не бих пропуснал Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

!!! 24.03.2014 11:08:45 отговори + 0 0
Ей, алооооо, двамата (или единият) отдолу! Вие да не сте спали последните 3-4 години. Я направете малко проучване за цената на билетите! Промоутърските агенции в последно време масово искат по 20-25 лв. за концерт на ЕДНА слабо популярна западна банда! Тук са ТРИ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Пияна Вишна 24.03.2014 11:03:17 отговори + 0 0
Да бе...парите да не растат по дърветата? Я се съвземете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Глупости 24.03.2014 10:56:50 отговори + 0 0
25 лева? Вие луди ли сте?????? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".