"Wacken World Wide" започва след дни, пренася големия фестивал в домовете на феновете

25 юли 2020, 12:18 ч. 2493 / 6 8
пред./следв.

   "Ако не можете да дойдете във Вакен, Вакен ще дойде у вас!" - под това мото екипът на един от най-мащабните европейски фестивали не само че не пропуска тазгодишното издание, а го пренася на изцяло ново ниво.

   На 23 юли, Thomas Jensen, съорганизатор на "Wacken Open Air", запозна представители на четири подбрани международни медии (сред тях беше и WeRock.bg) с подробности около предстоящия след броени дни (от 29 юли до 1 август) първи по рода си онлайн метъл фестивал "Wacken World Wide".

   Научихме, че хедлайнърите на събитието BLIND GUARDIAN, KREATOR, SABATON, IN EXTREMO, HEAVEN SHALL BURN, BEYOND THE BLACK и HAEMATOM ще изнесат концерти на иновативна, невиждана досега XR сцена, която се намира в специално студио. Техните шоута ще бъдат излъчени на живо, а програмата ще бъде допълнена с още десетки банди пряко или на запис, с интервюта и задкулисни кадри.

   Избрани фенове ще наблюдават онлайн фестивала в "лагери", където ще бъдат заснемани реакции на публиката по време на предаването. Излъчването ще е с повече от един стрийм, като следващите ще са със закъснение няколко часа, за да са достъпни за феновете в различни часови зони по целия свят.

   Jensen увери, че телекомуникационната компания, с която "Wacken" си партнира, осигурява техническа подкрепа в необходимите мащаби и дори при голям интерес виртуалното събитие няма да "счупи интернета". Той добави, че продължава сътрудничеството с представителите на "Wacken Metal Battle" в различни държави, за да може фестивалът все така да бъде поле за изява на млади надежди в метъла.

   Относно бъдещето на "Wacken World Wide", Jensen сподели, че е възможно този формат да се запази и в следващите години като паралелно събитие на "Wacken Open Air" или самостоятелен мини-фестивал, но едва ли ще бъде напълно безплатно. Тазгодишното издание обаче ще бъде достъпно за всеки на wacken-world-wide.com, където вече може да се види график по дни, на www.magenta-musik-360.de, както и в мобилното приложение "MagentaTV".

 



Коментари   (8)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Svensson 30.07.2020 00:51:04 отговори + 0 0
Добра идея или не - факт е и браво, че са си направили труда да го направят достъпно за всички. В момента слушам Therapy, така се падна, не че съм фен. Бих съпортнал също ако утре от около 19ч. Heaven Shall Burn смачкат... =] Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dr Freeman 25.07.2020 14:56:17 отговори + 1 4
То Вакен така или иначе от две години насам си стриймва и то безплатно. Не знам къде е новото. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

анти-терлик 25.07.2020 14:28:24 отговори + 6 14
Дори психопати като бил гейтс и джордж сорос не могат да спрат Праведната музика с измислената си пландемия. Така трябва! Вакен е традиция, не просто фестивал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

........... 25.07.2020 18:23:04 + 8 1
Ходил ли си? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AVA 25.07.2020 13:48:39 отговори + 6 5
По-добре онлайн концерт, отколкото никакъв. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Крава и пиле 25.07.2020 12:58:35 отговори + 13 11
Честно казано, струва ми се доста тъпа идея.
Или нормален концерт/фест, или никакъв!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


да бе 25.07.2020 13:09:37 + 7 11
По цял свят правят онлайн фестивали и хиляди групи правят онлайн концерти.
Честно казано доста тъп коментар
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Феникс на грил 25.07.2020 14:37:45 + 10 2
Ами не го гледай тогава. Толкова е лесно. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".