We Fear Nothing: LACUNA COIL в София - вечер втора, 17 ноември

18 ное 2017, 11:07 ч. 2084 / 13 6
пред./следв.

   Снощи станахме свидетели на едно не толкова често явление - група, създадена след 1990 г. да има концерт две поредни вечери, като първата обявена дата, именно 17 ноември, да е разпродадена. Италианците LACUNA COIL, сънародниците им SINHERESY и швейцарците CELLAR DARLING се представиха отново пред българските си фенове.

   Организацията, както и на първия концерт на 16 ноември, отново беше на много високо ниво, шоуто започна и протече по разписание.

   SINHERESY изпълниха сетлиста от предишната вечер и отново получиха много радушен прием за отличното си представяне. CELLAR DARLING омаяха с високите трели на Anna Murphy, заигравките ѝ с йодел пеенето и екзотичния инструмент хърди-гърди. Певицата остана възхитена, че въпреки, че бандата ѝ има само един албум, сред публиката някои хора знаят текстовете и припяват.

   Хедлайнърите за вечерта бяха направили някои промени в списъка на песните си и чухме две нови парчета - "Victims" и "Zombies" от албума "Broken Crown Halo" (2014). Фронтдамата Cristina Scabbia сподели, че догодина бандата празнува юбилей и предвижда, освен специални концерти и други изяви, да издаде книга със заглавие "We Fear Nothing", което е цитат от композицията "Nothing Stands in Our Way", също от албума "Broken Crown Halo" (2014). Публиката отново пя, скача, вика и аплодира любимците си.

   И трите банди се разделиха изключително сърдечно с родните фенове, видимо доволни от двойното шоу, направиха си снимки с публиката и обещаха нови срещи.

Сетлист на LACUNA COIL:
01. Ultimа Ratio
02. Spellbound
03. Die & Rise
04. Kill the Light
05. Victims
06. Blood, Tears, Dust
07. Ghost in the Mist
08. My Dеmons
09. Trip the Darkness
10. Downfаll
11. Enjoy thе Silence (кавър на DEPECHЕ MODE)
12. Our Truth
13. Zombies
14. Nothing Stаnds in Our Way
Бис:
15. Naughty Christmas
16. Heaven's a Lie
17. The House of Shаme

 

Текст: HeathenHeart
Снимки: Станимир Сребър

 

  Десетки снимки от концерта на LACUNA COIL, CELLAR DARLING и SINHERESY може да разгледате в нашите галерии.




Коментари   (6)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


фнс 18.11.2017 19:42:53 отговори + 12 4
На мен лично, концерта ми хареса много! Двете банди преди Лакуна бяха изключително интересни и с удоволствие ще си намеря тяхна музика. Cellar Darling са отлични музиканти- слушах ги за първи път и няколко мелодии ми харесаха невероятно! За Лакуна, каквото и да кажа, все ще е малко. Те са отлична банда и този техен концерт чаках с огромно нетърпение. Имаше известни проблеми с микрофоните на Кристина особено, но...какво от това- важното беше настроението и удоволствието от видяното и чутото. Пък, и даже някъде нещо да не и се чуваше както трябва- нали и знаем песните и пеехме. Какво повече? От клуба, организатора и организацията съм доволен. Нямам забележки. И да си кажа честно, отивам на концерт за да се забавлявам и да се надивея, а не да гледам и търся "проблеми" които после да разнасям и дискутирам по форуми! Във всеки случай, това ми беше първия метъл концерт, на който бях настъпен или блъснат 20 пъти и...получих 20 извинения!!! Ако щете вярвайте! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

spaskadragon 18.11.2017 11:29:19 отговори + 6 7
Sinheresy очероваха, предвид, че са ми тотално неизвестни и не съм очаквал нищо от тях.

CellarDarling ми бяха досадни и никак не харесах музиката им. Убеден съм, че хърли гърлито не е подходящ инструмент за метъл музика.

Lacuna Coil направиха изпълнение на ниво, но при тях скрибуцането от озвучаването, заглъхването от микрофоните и микрофуниите бяха малко в повече.

Не съм убеден толкова ли са възможностите на тази залична и техниката в нея, хората, които са били на първия ден могат да коментират, но още повече ми се затвърди желанието Therion да се изкупят и да ни се случи концерт на по-подходящо място. Това, което ме притеснява е, че вчера се изпиха съществено по-големи количества алкохол, отколкото биха се изпили в концертна зала, и това би наклонило везните за организаторите към много по-неподходящото за музика клубче от чисто финансов аспект.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 18.11.2017 13:20:39 + 3 4
Организаторите нямат нищо общо с баровете на клуба. Те букват залата, а собствениците на клуба си изкарват пари от баровете. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

spaskadragon 18.11.2017 16:24:38 + 4 5
Добре, Знайко, да го формулирам така - имат много тънка цена на клуба, защото собствениците му си избиват парите от продажби. Не съм много убеден, че това е точно "нямат нищо общо с баровете". Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Знайко 18.11.2017 16:37:06 + 9 3
Цената за наем на Mixtape 5 е една и се знае от всеки, организирал събития там. Как клубът си изкарва приходите, си е негова работа. Преместването на концерт за 1000 души от клуб в зала вдига разходите десетократно - наемът е най-малкият проблем. Клубът разполага с отлично централно озвучаване и пулт, собствени сцена и осветление. Само техническото обезпечаване на зала като Универсиада за такъв лайв е в петцифрена сума. В клуба всичко това влиза в цената за наема. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гилзата 18.11.2017 19:05:13 + 4 5
Спаске, от поста ти личи, че не си била на концерта.

Сега след като хейтна всичко и всички, по-добре ли се чувстваш?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".