WOOMB ще подгряват WHISPERING SONS в София

4 апр 2024, 11:37 ч. 206 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Белгийската група Whispering Sons пристига в София на 21 май 2024 за бутиков концерт в клуб Строежа. Музикални вълнения, сред които пост-пънк, инди рок и алтърнатив, ще се преплитат на сцената с включването на местен съпорт от българската група Woomb. Билетите за събитието са в мрежата на ticketstation.bg.

Мистерия и вълнение обземат клубната сцена, с второто гостуване на Whispering Sons в България. Те носят на феновете своето характерно пост-пънк звучене на живо по покана на Fest Team. Динамика, дълбочина и ретро естетика от Брюксел обещават неподправен транс за звуковите сетива. През февруари Whispering Sons издадоха третия си албум “The Great Calm”.

Подгряващата група на вечерта също носи смайваща световна енергия. Дуото Woomb, колаборация между изпълнителя и текстописец Христо Йорданов и композитора и продуцент Георги Линев (Kan Wakan), ще потопи нощта в мечтателност и ще ви отведе на интроспективно пътуване между миналото и бъдещето. Песните, които те записват между Лондон и София, вече си проправят път и стигат до ефира на американското радио Sirius XM и гръцкото OFF, а мистичният клип към Last Rays ще бъде показан като част от Berlin Music Video Awards през юни. Скоро ще излезе и следващият им сингъл - Shape Yourself Around Me. Музиката им е вдъхновена и от общите влияния, които Йорданов и Линев намират помежду си – от Cocteau Twins през Bjork до Slowdive.

Woomb пуснаха наскоро лайв версия към песента Picture of a Deer, работят над дебютното си EP, предстоят им и първи концерти извън България.

Музикалният тон за вечерта ще бъде зададен от Пинг-Понг Галя, която ще се погрижи за свежото настроение, преди и след концертната част, с концептуален сет, акцентиран върху жанрове като post-punk, dark wave, shoegaze, synthwave и други.

Предстоящите за 2024 концерти и новини за събитията в портфолиото на Fest Team можете да намерите на: festteam.bg и ticketstation.bg, в събитието и в социалните мрежи с най-актуална информация.

 

woomb



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".