Забраняват "Chinese Democracy" на GUNS N' ROSES в Китай

25 ное 2008, 08:11 ч. 115 / 1 9
пред./следв.
Съвсем очаквано властите в Китай, известни със строгата си цензура, забраниха новия албум на GUNS N' ROSES "Chinese Democracy" да се разпространява и слуша в страната, дала неговото име. Освен провокативното заглавие, творбата използва за обложка рисунка на художника от Пекин Ши Лифенг, наречена "Червена звезда", която изобразява безпомощността на китайския народ в държава, управлявана с железен юмрук. В артуърка на диска са включени снимки на китайски военни и сгради в Хонг Конг.
   Въпреки, че Интернет цензурата в Китай се опитва да ограничи и всички уебстраници, свързани с "Chinese Democracy", по всяка вероятност пиратските канали за музикална продукция ще донесат, макар и задочно, демокрацията в азиатската държава.

още за:

Guns N' Roses


Коментари   (9)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


метала 1.12.2008 23:40:47 отговори + 0 0
мисля,че идеята на HEAVY METAL винаги е била свобода физическа,социална и духовна,така,че нормално е да бистриме политика.относно гънс те винаги са били лицемери и според мене нямат нищо общо с тази музика. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WES959 28.11.2008 22:51:10 отговори + 0 0
Живеем бедни и свободни! В интерес на истината по-голямата част от китайския народ (около 80%) живеят с 4$ на седмица, без течаща вода и канализация в къщите си. Те да пускат Нет да се ползва от населението, а пък да видим колко т.нар. "вредни" неща може да спре цензурата. Freedom, bros! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

пак съм аз 26.11.2008 10:43:21 отговори + 0 0
в случая политиката има проблем с музиката... така че ... явно трябва да се разнищи и тя Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

galingit 26.11.2008 00:25:11 отговори + 0 0
Момчета,хайде пъво чуйте албума !Пък после нека слушаме изказвания кой бил тъп и кой-умен...
Мисля,че това е форум за музика ,а не за политически изказвания и икономически прогнози или греша ????
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

bruce666 25.11.2008 18:01:31 отговори + 0 0
Това ми се вижда доста глупаво. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


охо 25.11.2008 16:35:05 отговори + 0 0
Ок, съгласен съм че китайците са свободни и живеят охолно- само в Тайван и Хонг конг обачеИначе тва е положението- цензура и Мао е велик) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

John Lock Out 25.11.2008 15:45:37 отговори + 0 0
Да ме прощаваш, ма целия принцип на капитализма се състои в "тотална експлоатация на обикновените хора". В Щатите какво, нима "Американската мечта" ти я дават като помощ от социалните служби? Бачкаш като вол за да можеш да си обслужваш кредита. Иначе, верно, свободен си да кажеш, че този или онзи лидер е "шибаняк". Но фактически статуса ти не по-различен от този на всеки средностатистически китаец днес. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

охо 25.11.2008 14:33:43 отговори + 0 0
@John Lock Out
Китайците въобще не живеят охолно и свободно,още повече целия им икономически подем се крепи на евтина работна ръка(т.е.тотална експлоатация на обикновените хора).Както и да е, комунистите явно са бич божи, пък и тва не е мястото за подобен род изказвания.Иначе за Гънс- съгласен съм с теб
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

John Lock Out 25.11.2008 14:12:49 отговори + 0 0
Незнам доколко е "безпомощен" днес китайският народ, но е факт, че живее доста по-охолно и задоволено от "могъщия български народ". А вероятността да заживее по-охолно и задоволено и от най-могъщия и свободен народ на Земята - американския, е повече от реална, виждайки безпомощността на последния да спре ерозията в икономиката си.А Гънс винаги са били тъпаци. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".