Запознайте се с разширеното съдържание на брой 40 на "Про-Рок"

20 сеп 2007, 14:33 ч. 301 / 7 1
пред./следв.
Както вече знаете, новият, 40-и поред брой на списание ще излезе в събота, 22 септември. Корицата му в голям размер може да видите тук, бърз поглед на няколко страници отвътре е представен тук, а ето и разширеното съдържание:


   Те са хот, те са хеви - е, поне повечето от тях. Дами и господа, 'Про-Рок' ви кани на малко пътешествие в един по-красив (да се разбира буквално) свят, в който главните герои всъщност са героини. А пътешествието започва така:

   "Димитър ли е?" Да, здравей, Anette.
   "Добре ли се чувстваш?" Да, макар че за пръв път интервюирам дама.
   "Ха-ха, ами дано ти харесам."
   Хм, тези женски номера обаче не минават на каления във всякакви битки г-н Риков. С уважение, но безкомпромисно, той затрупва Anette със следните въпроси: "Мислиш ли, че си по-добра певица от Tarja?", "Не се ли страхуваш, че Този-Който-Взима-Решенията може да те изгони един ден, също както направи с Tarja?" и т.н., на които тя отговаря спокойно и многословно. И не си прави никакви илюзии: "Много фенове ще се отрекат от NIGHTWISH заради мен, но пък други може да харесат как звучи групата с моите вокали..."

   Следва интервю с Daniel от ARCH ENEMY като разговорът се върти и около фронтдамата Angela Gossow: "Гласът на Аngela е най-екстремният елемент в музиката ни." Поредното силно интервю на Любо Нанов пък е с двама от EPICA - Ad Sluijter и със забавната Simone: "Здравей, Simone... Бихме искали да застъпим малко по-подробно и по-женската страна на нещата…" "За прически и гримове ли ще си говорим?" Изстрелва отговора си тя и на накрая на разговора обещава, че може и да дойде в България заедно с гаджето си от KAMELOT…

   Освен тези интервюта водещият материал ви представя и портрети на още 20 метъл и рок дами, между които Floor Jansen, Doro, Anneke Van Giersbergen, Sabina Classen, Cristina Scabia, Amy Lee, Cadaveria, Monica Pedersen, Vibeke Stene, Liv Kristine, Vixen, Lita Ford и др.

   Още в броя:

   OBITUARY. Поредното наше интервю с John Tardy. Начина, по който той отговаря наподобява музиката на флоридските дет метъли. Кратко, но информативно, ясно и често брутално...

   AT VANCE. Какво трябва да има в един метъл албум? AT VANCEe виждат нещата така: "Нали е метъл албум - трябва да има силни воини и голи мацки..." Какво повече от това?

   AS I LAY DYING. Не, това не е новелата на Уилям Фокнър със същото име. Далеч по-шумно е. Чистите християнски възгледи и бясно крещящият метълкор напоследък стават привлекателна комбинация за младите (и не само). На градушка от въпроси по повод новия най-силен албум в кариерата на AILD отговаря Phil Sgrosso.

   THE BERZERKER. "Ние сме The Berzerker от Мелбърн, Австралия и сме една от най-тежките банди на света! Сега (за новия албум Animosity) подобрихме и продукцията, като отново фокусирахме всичко така, че да бъде безцеремонна музикална травма. Разсъблякохме албума тотално!… Твърде сме заети с правене на абсурдно брутална музика, за да се безпокоим за жанровите определения." Няма нужда от коментари, нали?

   THREE. Както винаги, в броя не можем да минем и от някое от претенциозно елегантните интервюта на г-н Прогера. Сега жертвата са една от най-свежите прог-арт групи напоследък. Тежко четиво, за хора с тежък умствен багаж: "3 са върховете на една от най-съвършените прости геометрични фигури - триъгълника. В трансцедентален план 3 разчупва дуализма, залегнал в разбиранията ни за Добро и за Лошо. 3 е еволюция - 1 (теза) + 2 (антитеза) = 3 (синтеза)." И ако си мислите, че интервюто завършва с пожелания към феновете - дълбоко грешите. Ето: "Днес е последният ни ден на Земята/Всички звезди са възпламенени/Ще се срещнем някъде между Слънцето и Луната/Със светлината ще се надбягваме и ще останем непобедени"

   MEKONG DELTA. Една от най-култовите групи в историята на музиката с едно от най-култовите интервюта в 'Про-Рок' в лицето на Ralf Hubert, разпростряло се върху цели три страници. "Хубавото е, че изворът на продажбите не пресъхва. "Dances Of Death" реализира 30-40 хиляди. Но самият аз, от къщата си, съм продал хиляди бройки от различни наши албуми. Понякога на месец различните разпространители са ми искали по 400-500 копия. В началото бях много изненадан от този факт. Но пък, като се замислиш, по-авантюристичните слушатели постоянно разширяват кръгозора си и е естествено в даден момент да стигнат и до нашата музика, ха-ха."

   VIRGIN BLACK. "Кои цветове обрисуват най-добре музиката на VIRGIN BLACK?" "Погледнете името ни и ще си отговорите на този въпрос. Естествено, най-добре пасва тъмната гама. Всичко в черното потъва. Рано или късно..."

   PRIMAL FEAR. Интервю с Randy Black по повод новия албум на групата, чието име често се свързва само с JUDAS PRIEST. Какво ли мисли той за хейтърите, които постоянно обвиняват бандата, че е тяхно копие? "Не ми пука, ама изобщо. Писнало ми е от такива умници..." На нас в 'Про-Рок' също ни е писнало от разни умници да ни обвиняват в каквото и да е било - но няма как...

   До Каварна и назад: Дали култов филм може да има също толкова силно продължение? В повечето случаи - не, но не такъв е случаят с продължението на каварненския пътепис от преди два броя. Във втората част ще намерите репортажи от концертите на DARK FUNERAL, SEPULTURA, един ден от живота на SEPULTURA през погледа на един про-Рок, имал късмета да бъде с тях през цялото това време. Ще намерите и репортаж и интервюта с всички руски банди, свирили на "Руския метъл фест". Уникално четиво - нескромно заявяваме ние. И за десерт ще разберете в каква кондиция са героите от първата част от пътеписа - кравите от село Селце и каква е истината за гроба с аларма.

   ANGELCORPSE. На неизбежния въпрос за дет метъл сцената в САЩ, и за това, че банди като LAMB OF GOD са много известни там сега, Pete Helmkamp отговаря: "Мисля, че това е позорно, защото показва как хората не познават миналото. Такива като LAMB OF GOD като ги слушам, чувам единствено лош траш от 80-те. За днешните хлапетии LAMB OF GOD са черешката на екстремното, тежкото и ъндърграунда, което е много далеч от истината."

   EVERY TIME I DIE. Те са енигма за всички, които искат да ги изкарат на щанда с етикет, кошмар за традиционния метълкор и знаменосци на новото мислене в любимата музика... Ето малка част от разговора между Stiff и Andy Williams: "Гледам, че продуцент този път е Steve Evetts. Защо не The Machine?" "Той е първият човек, който наистина схвана за какво става въпрос в музиката ни, затова записите бяха като мач, изигран между Ада и Ада. Като чуете албума, ще разберете за какво говоря." Чухме албума. Разбрахме за какво говори.

   DEADSOUL TRIBE. Напоително като албум на прогбанда от началото на 70-те интервю с Devon Graves или както е по познат - Buddy Lackey от PSYCHOTIC WALTZ. Интервю, в което не липсват и някои горещи новини, свързани с PSYCHOTIC WALTZ. Интервю, което по-скоро е задушевен разговор между двама души, които не се страхуват да признаят истината. Нека надникнем: "Ще бъда откровен - харесах дебюта ви. После "A Murder Of Crows" ме остави безмълвен. "The January Tree" не беше лош албум, но нямаше промяна, а при "The Dead Word" направо зациклихте. Сега класата изглежда отново удари тавана?" "Почувствах го по същия начин. Не че не правих промени из въпросните албуми, но вероятно те са били твърде крехки. Опитвах се утвърдя стил в една конкурентна прогресивна сцена, но без да искам, леко се поомотах в собствените си визии и илюзии. Към новата творба изявих съвсем съзнателен стремеж да бъде различна. Имахме разговор с лейбъла и чухме почти същото, което ти ми каза преди малко. Те ни споменаха, че харесват нашата музика, но ако направим значителна промяна, можем само да спечелим..."

   Китарни титани: Jason Becker. На рубриката й е тръгнало на черни издания. От артистичната трагедия на Yngwie Malmsteen, през историята за внезапната смърт, покосила младата надежда на металната китара Randy Rhoads, до дългата и мъчителна агония на Jason Becker...

   Още в броя: FUELED BY FIRE, ERA VULGARIS, VREID, SPIRALESS, СКЪРТ, концертни репортажи на Ian Anderson, Jeff Scott Soto, Gotthard. "Скенер" - KING DIAMOND, много новини, ревюта, информация за продадени и предстоящи албуми и редовните ни рубрики "My Space", "Продуцент", "Художник".

   Плакати на THE BLACK DAHLIA MURDER и OVERKILL.

още за:

Pro-Rock


Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


galingit 20.09.2007 22:27:28 отговори + 0 0
браво,че сте се сетили за Jason Becker !!!!!!!само,че по-скоро човека е пример за човешката воля,не агония!!!!!!!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".