Зашеметяващ концерт на SKELETONWITCH в София на 7 май

8 май 2015, 22:00 ч. 1470 / 9 11
пред./следв.

   Очаквах концерта на SKELETONWITCH с нетърпение, не само, защото харесвам групата, а и защото ме гризеше любопитството как ще стои тя на сцената с новия вокалист. Нали знаете, че броени дни преди да тръгнат към Европа за турнето си тук, американците се разделиха с оригиналния си вокалист Chance Garnette и на негово място поканиха Andy Horn, който познаваме от CANNABIS CORPSE и BATTLEMASTER.

   Ще го видим по-късно, но преди това се дивим колко са пораснали момчетата от SAVAGE RAVAGE. Вече не са онези малки 13-годишни хлапета, от времето когато събраха групата. Видимо се забавляват на сцената, имат и подкрепата на публиката.

   COPROSTASIS продължават купона. По принцип те се славят със силна и сплотена фен база, част от нея е тук в "Bar Zar" тази вечер, но не в пълен състав. Нищо не ми хрумва като логична причина защо това е така, но в крайна сметка всеки знае за себе си. 7 май 2015 г. вече е в историята, както и този концерт, така че "късно е, чадо да съжаляваш". А има защо - получава се супер як концерт.

   COPROSTASIS и поддръжниците им винаги си изкарват чудесно в приятелска атмосфера със шеги, закачки и пийване. "Отгледани с човешко" и "Кървавата мивка" са само част от спретнатия рецитал, умело ръководен от Дон Коце с патос на конферансие. Американците следят с интерес изпълнението на нашите. Най-заинтригуван е барабанистът Dustin, чието изражение показва, че е приятно изненадан. Като поздрав за презокенските гости е обявена англоезичната "Let Me Eat Your Meat". Хората в тълпата проявяват въображение в танцовите стъпки, движението пред сцената не спира. Добър избор за подгряваща банда.

   Добър избор като цяло на "Live&Loud" да поканят група като SKELETONWITCH. Актуална, набираща скорост, жива и жилава банда, която се отличава от потока на новата вълна на траш метъл с дет и блек привкуса на музиката си. Една наистина впечатляваща на живо формация, не просто защото музикантите са безупречни на инструментите си, но стоят много добре на сцената и са като едно цяло завършено нещо със собствена марка. Също лесно е да се усети и душата, която влагат в свиренето и кефа, който им доставя тази зараза метъл музиката. Също като на всички нас.

   Шефът в бандата, китаристът Scott и този път отказва да коментира историята с Chance, както и в интервюто, което взех от него преди десетина дни и можете да прочетете тук. Трябва да ви призная, че след концерта се извиних на Scott лично, за това, че го укорих за напускането на Chance. С Andy Horn на микрофона звучат и изглеждат също толкова яко, а изпълнението им не отстъпва с нищо от това, което чух и видях от тях при представянето им на "Rockstadt Extreme Fest" в Румъния миналото лято. Там свириха пред около 4000 човека, сега тук свирят за стотина, обаче с егати страстта. Andy буквално избухва, изтрещява на сцената, хващат го бесовете. Той разбира се има свой си маниер на пеене, различен от този на дългогодишния, незнайно дали вече бивш или само временно отсъстващ, вокалист. Той е изпитан агент и стар приятел на бандата, не е хванат от улицата, дет се вика, така че химия има. Трябва да си много влюбен в Chance, за да твърдиш, че този не се справя. Справя се и то по най-добрия начин. Ако питате мен, Andy с удоволствие би станал постоянен член на "скелетоните", но момчетата ще дадат втори шанс на Chance, защото приятелството е доста важен фактор в групата, в което ме убеди Scott.

   Та, избухване има и в публиката. Силата на добрата концертна банда е именно там – да предаде емоцията на феновете, да ги накара да се чувстват сякаш и те са на сцената, да ги увлече, така че да не искат това да свършва. Както е обещано от Scott, в сетлиста има песни от всички издания на бандата, има ги хитовете, добре е покрит и последния албум "Serpents Unleashed" (2013). Става яка мелачка, а този откачения с мустаците, Andy, ни сдъвква и изплюва, както си иска и колкото си пъти иска. Той е като пренавит, останалите са с големи усмивки (освен втория китарист Nate, ама той си е такава натура) и светнали погледи и също не се щадят. Забиват наистина зашеметяващ концерт.

   Добре, че афтърпартито е на няколко метра от клуба - в бар "Black Lodge", че можем да се доберем след изцеждащата вихрушка. Момчетата от SKELETONWITCH споделят нашата радост на по чашка-две на фона на по пиянски откровени разговори.


Сетлист на SKELETONWITCH:

01. I Am of Death (Hell Has Arrived)
02. From a Cloudless Sky
03. Burned from Bone
04. Upon Wings of Black
05. Choke Upon Betrayal
06. Stand Fight and Die
07. Beneath Dead Leaves
08. Serpents Unleashed
09. This Horrifying Force (The Desire to Kill)
10. Crushed Beyond Dust
11. Unending, Everliving
12. Cleaver of Souls
13. Infernal Resurrection
14. Repulsive Salvation
15. Beyond the Permafrost
Бис:
16. Of Ash and Torment
17. Within My Blood

 

Текст и снимки: Албена Цолова - Бета

 

savage-ravage-live1

 

coprostasis-live1

 

skeleton-live1

 

skeleton-live2

 

skeleton-live3

 

skeleton-live4



Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Стефан 15.05.2015 20:42:40 отговори + 2 0
На едни концерта им бил гаден, за други журналистката пияна, трети пък не разбрали написаното. Хахахаха който не е разбрал вероятно не е и бил , тъпаци стойте си пред компютрите не идвайте на концерти ние нямаме нужда от вас ! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Аа Аа 11.05.2015 08:52:54 отговори + 4 4
На тази Бета всичките и репортажи са точно толкова зле и винаги са били. Изобщо не знам защо не само този сайт ами, който и да е и дава да пише... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Доволен 9.05.2015 20:06:22 отговори + 9 6
На мен пък ми хареса репортажа - нестандартен, но добър и увлекателен. Поздрав за журналиста! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

странник 9.05.2015 19:15:19 отговори + 8 5
Изключително тъп и нескопосан репортаж, писалият директно го гонете. Предполагах, че като най-голямата метъл медия в България би следвало да поддържате някакво ниво на професионализъм, тук всичко написано звучи като писано от 13-годишно хлапе, което е изпило първата си бира вчера и е супер впечатлен от живота. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Леле... 9.05.2015 18:58:23 отговори + 7 5
това ...ъъъъ... писание печели еднозначно приза за най-безмислен, несвързан и безсъдържателен текст, който сте публикували някога. Ако някой не е бил на концерта, ще разбере едно голямо... нищо. Освен плейлиста, но него човек може да намери на стотици места.
Много сваляте нивото, уирок, много! Изтрийте това, че се излагате. По-добре без нищо, отколкото с ... това. Приятелски и добронамерено го пиша.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Oмдс 9.05.2015 12:33:22 отговори + 4 0
Коя беше бис пенета?Яд ме,е че съм го изтървал. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

фен 9.05.2015 10:08:45 отговори + 8 6
Пффф, загубих се между думите!
Верно някой го е тресло махмурлук
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The S-witch 9.05.2015 02:49:22 отговори + 12 0
Концертът наистина беше зашеметяващ! Чакаме ги да дойдат отново! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Не съм трол 8.05.2015 23:37:27 отговори + 13 10
На моменти не разбирам какво иска да ни каже автора! Намирисва на махмурлук и отбиване на номер! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

The S-witch 9.05.2015 02:51:01 + 6 8
Да, не си, защото си гнусен орк. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

real one 9.05.2015 03:27:09 + 14 4
Прочети го пак. И пак. Още не разбираш какво иска да каже авторът? Тогава може би не си виновен ти, а тези, които са те създали. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".