ZZ TOP преиздават първите си пет албума на плочи

10 май 2017, 10:38 ч. 857 / 5 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

ZZ Top ще издадат нов бокс сет, който ще изпрати слушателите му на рок пътешествие из ранните години от творчеството на тексаското трио. Колекцията съдържа първите пет албума на бандата на 180-грамов винил, представени в кутия.

“Cinco: The First Five LPs” ще излезе на 7 юли през Warner Bros. Records. През седмиците, водещи до издаването на бокс сета, музикантите, почетени със звезда в Rock and Roll Hall Of Fame, ще са на турне в Щатите, а през юли ще дойдат и в Европа.

Billy Gibbons, Dusty Hill и Frank Beard издават пет албума в периода 1971-1975 – “ZZ Top’s First Album”, “Rio Grande Mud”, “Tres Hombres”, “Fandango!” и “Tejas”.

“Cinco: The First Five LPs” започва с дебюта на групата, издаден през 1971 - “ZZ Top’s First Album”. Записан в Robin Hood Studios в Тайлър, Тексас, албумът помага на ZZ Top да утвърдят типичното си блус-рок звучене с песни като “(Somebody Else Been) Shaking Your Tree” и “Brown Sugar”.

Групата се връща в същия град, за да запише втория си албум “Rio Grande Mud”, който излиза през април 1972. Някои от най-любимите песни от него са “Just Got Paid” и “Bar-B-Q”, както и първия сингъл “Francine”.

Третият албум на ZZ Top “Tres Hombres” се превръща в комерсиалния пробив на бандата. Издаден през лятото на 1973, той е първият запис на триото, влязъл в топ 10 и печели златен сертификат заради хитовете “La Grange”, “Jesus Just Left Chicago” и “Waitin’ For The Bus” – песни, които и досега влизат в сетлиста на групата.

“Fandango!” става втория последователен златен албум на групата след издаването си през 1975. В него е включен първият им топ 40 хит “Tush”, който е спонтанно написан само за няколко минути по време на проверката на звука на кална родео арена във Флорънс, Алабама. Албумът е комбинация от лайв изпълнения на едната страна на плочата (записани в The Warehouse в Ню Орлиънс) и студийни записи на другата. Албумът включва песни като “Mexican Blackbird” и “Heard It On The X” – песен, посветена на мощните радио станции на юг от границата.

Последният албум, включен в “Cinco: The First Five LPs” е “Tejas”, който става третия златен запис на бандата през 1976. Той влиза в топ 20 на класациите за албуми заради песни като “It’s Only Love” и “Arrested For Driving While Blind”.

Колекцията ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. 

 

още за:

Zz Top


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".