Alan Averill от PRIMORDIAL: "Винаги очаквам всяко пътуване с нетърпение"

14 окт 2022, 05:31 ч. 814 / 17 0
пред./следв.

   Концертът на ирландската паган/блек метъл банда PRIMORDIAL е тази събота, 15 октомври и предстартово се чуваме набързо с фронтмена на бандата Alan Averill, за да проверим как я кара.

 

alan averill

 

Здравей, Alan, как си?
А, бе, оцелявам, мерси, че питаш...

С PRIMORDIAL идвате за концерт в София след няколко дни. Вероятно вече имате готов сетлист за представянето си тук?
Не съвсем, по-голямата част от сета ще го решим в деня на самото шоу. Имаме толкова много песни... понякога дори променяме списъка с парчета непосредствено преди да излезем на сцената.

За какво най-вече се вълнуваш при идването си в България?
По принцип винаги очаквам всяко пътуване с нетърпение. Вълнувам се да се движа - да съм някъде другаде, да съм на място, където свирим музика, да съм с хората... Музиката на живо и изкуството са точно това. Това е нашето нещо.

Специално ли ще е това шоу?
Надявам се да е точно такова, да.

Наистина ли ще свирите песни, които обичайно не изпълнявате на живо?
Ето пак същото питаш, ха-ха. Да, да, смятаме да свирим парчета, които не сте чували на живо преди.

През юни месец ти се появи като гост на концерта на твоите приятели от SOLSTAFIR, които свириха в Пловдив с APOCALYPTICA. Хареса ли ти града и изживяването като цяло?
О, да, много интересен град, готино местенце. Особено ми хареса стария град – жесток е! Приятелски настроени хора, хубава храна и със сигрност едно посещение, което си заслужаваше във всеки аспект.

Има ли нещо в музикалния бизнес, което не харесваш от първия ден, в който си част от него и през всичките тези години, та до ден днешен, се опитваш да промениш?
Да, и то е елементарният факт, че хората на изкуството са де факто на края на веригата що се отнася до това да получат онова, което наистина заслужават за креативността и творчеството си, и то при положение, че реално без тях музикален бизнес не би съществувал.


Ти познаваш музикалната индустрия и отвътре, и от другата страна така да се каже, тъй като работиш като A&R и като букинг агент. Различни ли изглеждат нещата от двете страни, и, ако да, то кое по-конкретно ги отличава?
Да ти кажа, музикалната индустрия е леко грозно нещо, където изпълнителите са на най-неизгодната позиция по отношение на горе-долу всичко, което касае тази индустрия. Светът на организиране на концерти и цялата система е много комплексна. Тези локдауни показаха на всички артисти, агенти и изобщо, всички, които са въвлечени в процеса и в индустрията като цяло, че ние всички можем просто да изчезнем, да се сринем... Само още една година с това безумно решение на властимащите и реално всичко можеше да се сгромоляса напълно. В момента тече възстановяване, но вече всички разходи са огромни, полетите са далеч по-скъпи, много хора се разкараха от бизнеса или пък са на път да го сторят... Не смятам, че нещата изобщо някога ще бъдат както преди. Продажбите на билети паднаха, паднаха даже драстично и т.н., а без да се разчита на продадени билети никой нищо не би могъл да планира.


Как оцеляхте през двете пандемични години 2020-а и 2021-ва?
С трудности, но все пак оцеляваме.

Последният ви засега албум "Exile Amongst the Ruins" (2018) беше издаден преди четири години. През това време намираше ли се вдъхновение да започнете работа по нов?
По време на пандемията нямаше абсолютно никакво вдъхновение. Никакво. Ама ни най-малко. Но вече лека полека гледаме в тази посока - към нов албум.

В София концерта ще открият VRANI VOLOSA - банда, която вече познавате. Какво мислиш за нея?
Готина група.

Добре, мерси и ще се видим в събота.
Да, до скоро!


Текст: Албена Цолова - Бета
Снимки: Герасим Трифонов

 

alan averill



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".