Прочетете интервю с Max Cavalera на WeRock.bg

20 мар 2014, 23:36 ч. 1488 / 10 7
пред./следв.

   Със съдействието на "Loud Concerts" от WeRock.bg се свързахме с една от основните фигури в екстремната музика през последните 30 години – Max Cavalera, бивш фронтмен на метъл титаните SEPULTURA и настоящ на SOULFLY, CAVALERA CONSPIRACY и други музикални проекти. Кое е накарало Cavalera да вземе участие в турнето "Metal Allstars", кога ще излезе следващият албум на CAVALERA CONSPIRACY и какво да очакваме от него? Доволен ли е Max от това как се е получила неговата автобиография, кога ще можем да я прочетем и има ли затворени страници в живота му? Кои от музикантите в "Metal Allstars" може да нарече свои приятели, какво е мнението му за съвременната екстремна сцена, продължава ли според него светът да навлиза в ерата на Апокалипсиса и ще стане ли Бразилия за шести път световен шампион по футбол? Всичко това ще разберете от интервюто, което Max Cavalera даде на Ози от WeRock.bg специално за вас, броени дни преди концерта на метъл звездите в София, който, както знаете, ще се състои на 23 март в зала "Арена Армеец".

max cavalera

Здравей, Max! Как си, къде те намираме?
Добре съм, благодаря! В момента се намирам в нашия тур-бус и пътувам. Снощи (13 март – бел. ред.) имахме концерт в Швеция, днес денят ни е свободен, а утре ще свирим в Германия.

С теб ще се видим отново в България съвсем скоро – на 23 март ти ще бъдеш тук, като част от проект, наречен “Metal Allstars”. Каква беше причината да се съгласиш да участваш в това начинание?
Бях поканен от промоутърите. Всъщност, Joey Belladonna от ANTHRAX им е предложил да ме вземат като част от турнето. Много съм щастлив, че нещата се получиха така, и веднага приех поканата. На тези концерти ще участват страхотни музиканти като Phil Anselmo, Zakk Wylde, Udo Dirkschneider, Joey Belladonna и много други. Казах си, че с удоволствие бих участвал в нещо подобно. Аз обичам метъл музиката и на мен лично идеята да бъда част от подобен проект ми звучи доста добре. Концертите ще бъдат в големи зали, пред много публика. “Metal Allstars” ще направят страхотно турне и аз чакам с огромно нетърпение началото му. Искрено съм щастлив, че ще участвам в тези шоута.

Изявите ти с “Metal Allstars” няма ли да попречат на работата ти със SOULFLY, CAVALERA CONSPIRACY или някоя от многото други групи и проекти, в които ти взимаш участие?
Не, не бих казал. Турнето на “Metal Allstars” не е чак толкова дълго, за да попречи на останалите ми проекти. Тъкмо и SOULFLY малко ще си починат – изнасяме концерти вече цяла година в Америка и Европа. А след като турнето на “Metal Allstars” приключи, отново със SOULFLY, отивам в Украйна, Беларус и Русия. Така че няма проблеми в това отношение.

Всъщност, какво е следващото нещо, което можем да очакваме от теб? Доколкото знам, за тази година е планирано излизането на нов албум на CAVALERA CONSPIRACY. Вярно ли е това и можеш ли да ми кажеш нещо повече около работата ти върху него?
Да, точно така. Следващият албум на CAVALERA CONSPIRACY излиза през октомври. Ще го издаде компанията “Napalm Records” и мога да ти кажа, че това ще е един доста бърз и брутален албум. За мен това е най-добрият запис, който съм правил с тази група. Със сигурност е най-тежкият. Чист метъл. Опитахме се да се върнем към корените си и смятам, че успяхме. В новите песни брат ми Igor свири на барабани по-добре от всеки друг път, когато сме записвали заедно. Свърши страхотна работа! Много съм развълнуван, когато говоря за тези неща, защото съм изключително доволен от резултата, който постигнахме, и чакам с нетърпение всички наши фенове да чуят за какво става въпрос.
През месец май на пазара ще излезе още един албум с мое участие. Той ще бъде на супергрупата KILLER BE KILLED. В нея, освен мен, участие взимат музиканти от MASTODON и THE DILLINGER ESCAPE PLAN. Също така моята автобиография излиза през април. Книгата ще се казва “My Bloody Roots” и миналата година я издадох в Бразилия. Сега ще излезе и на английски език за останалата част от света.

Да, ние знаем за твоята автобиография и я чакаме с нетърпение. Ти лично доволен ли си от това, как се е получила книгата? Резултатът добър ли е според теб?
Със сигурност съм изключително доволен от крайния резултат. Това е една много честна история на моя живот. Ще прочетете доста интересни случки, които съм преживял. Добри, лоши и смешни моменти. Dave Grohl от FOO FIGHTERS и NIRVANA написа въведението на книгата. Сигурен съм, че на феновете ще им хареса начинът, по който е описана историята ми.

Като заговорихме за биографията ти, бих искал да те попитам дали има затворени страници в твоя живот? Когато преди няколко седмици говорих с Phil Anselmo за възможен реюниън на PANTERA, въпреки смъртта на Dimebag Darrell, той ми отговори: “Никога не казвай “никога”. Ако задам същия въпрос на теб за SEPULTURA, какво ще ми отговориш?
Аз бих ти отговорил същото, но ако трябва да съм честен и искрен с теб, не виждам как едно такова нещо ще се случи в близко бъдеще. Има прекалено много политика и всякакви глупости между нас. А и аз съм изключително зает с многото проекти, в които участвам. SOULFLY, CAVALERA CONSPIRACY, KILLER BE KILLED и “Metal Allstars” – това е ужасно много работа, която заема цялото ми време. Точно в този момент аз лично нямам нужда от реюниън на SEPULTURA. И може би това е за добро. Може би има групи, които е по-добре никога да не се събират отново. Честен съм с теб и затова ще ти кажа, че изобщо не мисля за едно такова нещо в момента. Горд съм с нещата, които постигнах със SEPULTURA, но в момента гледам напред. Интересуват ме групите, с които композирам и свиря сега.

Да се върнем на предстоящия концерт на “Metal Allstars” в София. Има ли вече яснота относно това кои песни ще изпееш ти?
Това, разбира се, е тайна, ха-ха-ха! Но хората могат да очакват някои от най-известните песни от моята музикална кариера. “Roots Bloody Roots” примерно е парче, което феновете харесват и винаги искат да чуят. Но повече няма да ти кажа – предпочитам да го запазя като изненада за всички, които ще дойдат на концерта.

А кои ще бъдат останалите музиканти, които ще бъдат с теб на сцената? И има ли хора от проекта “Metal Allstars”, с които си по-близък и за които можеш да кажеш, че са твои приятели?
Все още част от нещата покрай тези концерти се доуточняват, така че нямам абсолютно точен отговор на въпроса ти към момента. Когато пристигна в София, ще направим саундчек и тогава всичко ще се доуточни и изясни. Така или иначе, в “Metal Allstars” има достатъчно големи музиканти и аз просто ще се радвам да съм част от цялото това нещо. Ще се постарая моето шоу да е на необходимото ниво и същевременно ще се наслаждавам на това, което ще представят пред публиката колегите ми. Със сигурност ще се получи много здрав концерт и вече нямам търпение да дойда в България, където турнето ще започне. Що се отнася до втората част от въпроса ти, то мога да кажа, че Phil ми е добър приятел от доста години. Два пъти съм бил с него на турне. Първият път аз още бях в SEPULTURA, а той в PANTERA. Вторият път вече бях със SOULFLY. Винаги е бил страхотен като човек, а освен това е приятелски настроен към хората. Той е и голям фен на моята музика. Имаме уважение и респект един към друг. Със сигурност, от всички музиканти, които са част от “Metal Allstars”, най-близък съм с Phil.

Ти си един от хората, дали много за екстремната музика в последните 30 години. Какво мислиш за съвременната екстремна сцена?
Харесвам я. Не съм от онези, които обичат да казват, че не слушат новите групи. Следя какво се случва с екстремната музика и съм в час с нещата. Непрекъснато контактувам с групи като PULLING TEETH, ALL PIGS MUST DIE, MAN MUST DIE и много други. Обичам да съм част от съвременния метъл.

Преди две години ти ми каза: “Светът е в хаос, случват се доста луди неща. Мисля, че навлизаме в ерата на Апокалипсиса.” Какво мислиш за тези свои думи сега?
Нищо от тогава не се е променило. Навсякъде около нас продължават да се случват много луди неща. И наистина навлизаме в ерата на Апокалипсиса. Не виждам как ще излезем от тази ситуация. Живеем в луд свят, заобиколени сме от тероризъм, религиозни фанатици, екстремисти. Единственото, което можем да направим, е да се опитаме да продължим да живеем нормално. Да направим музика от нещата, които ни заобикалят. Точно това правя непрекъснато.

Нека да завършим с нещо, което не е свързано с музиката. Доколкото знам, ти си запален футболен фен. Очакваш ли Световното първенство по футбол тази година в Бразилия и смяташ ли да посетиш някой от мачовете?
За голямо съжаление, не мисля, че ще успея да посетя някой от мачовете. Вероятно ще ги гледам по телевизията. С мен се свързаха от “ESPN” (“Entertainment and Sports Programming Network” е американски спортен сателитен канал – бел. ред.) и ме помолиха да напиша част от музиката, която ще пускат покрай живите предавания на мачовете от световното първенство по футбол. Естествено, бях много щастлив, че се обърнаха към мен, и се съгласих. Написах няколко песни и те ги харесаха. Така че докато гледам мачовете и предаванията, свързани с първенството, ще слушам и моите рифове, ха-ха-ха!

Твоята прогноза? Ще стане ли Бразилия за шести път световен шампион?
Искрено се надявам. Имаме много добър треньор – Луиз Фелипе Сколари. С него станахме световни шампиони през 2002 г. Той е много силен и като треньор, и като характер. Радвам се, че отново ръководи отбора. Имаме и нови таланти сред футболистите като Неймар, който е страхотен играч. Надявам се, че отборът ще успее да се пребори и ще стане световен шампион.

Благодаря ти за това интервю, Max. Чакаме те да дойдеш в България на 23 март.
И аз благодаря. Беше ми приятно да си поговорим.

Текст: Ози


metal allstars poster



Коментари   (7)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


аштюишт 23.03.2014 18:39:57 отговори + 0 0
Един от най-влиятелните метъл музиканти, нормално е да има самочувствие. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Беше 21.03.2014 14:17:26 отговори + 0 0
Макс отдавна е зле! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Зиги 21.03.2014 13:03:40 отговори + 0 0
И има защо да му е голямо егото на Макси Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Массимилиано 21.03.2014 12:04:04 отговори + 0 0
Пич е, но и в същото време му е голямо е егото на чичо Макс Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sickboogie murder 21.03.2014 10:36:03 отговори + 0 0
Бизнес с приятел,не се прави! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


мискин 21.03.2014 09:36:01 отговори + 0 0
Леле, ако Phil разбере, че се опитваш да му даващ наклон на хоя, голям бой ще те васка. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

unknown 21.03.2014 00:16:23 отговори + 0 0
Е добре, окей, ама защо с Фил Анселмо нямат обща песен ?!? Би ми било доста добре да ги чуя заедно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".