ACCEPT - "Metal Blast from the Past (DVD)"

2002, BMG

"Metal Blast..." е двоен албум, създаден по идея на барабаниста на Accept Stefan Kaufmann. Първата част е DVD, съдържащо интервюта, кадри от репетиции, документални видео записи от дългата концертна дейност на групата, богата фотогалерия, всички текстове и обложки. Енциклопедичната секция включва още пълна биография, кратки аудиоклипчета на избрани песни от всички албуми и колекция от интерактивни връзки към сайтове на Accept в мрежата. DVD-то продължава с концертни изпълнения - 12 парчета от Осака, Япония, когато са записвани и познатите ни лайв албуми "Kaizoku Ban" (1985) и двойният "Staying a Life" (1990). Следват ценните за българския фен 3 парчета от концерта на Accept в София през 1993 г.! Шоуто в "Универсиада" гордо е обявено на обложката като "концертен запис, излъчен по българската телевизия". Освен това могат да се гледат и пълни версии на всичките 7 видеоклипа на Accept, най-ранният от които е "I'm a Rebel" (1980), а най-новият – "Death Row" (1994). Разбира се, присъстват и най-популярните в България "Balls to the Wall", "Midnight Mover" и "Protectors of Terror".
    Вторият диск е "обикновено" старомодно аудио CD и започва с песента "Rich and Famous" (тежък рокенрол в духа на "Flash Rockin' Man"), появила се навремето като бонус към японското издание на "Objection Overruled" (1993). Следват две неиздадени парчета от записите на "I'm a Rebel", които са толкова завършени и прилични, че чак се чудя защо са отпаднали от албума. Интересно е, че във второто от тях, "Morning Sun", което като звук наподобява "Breaking Up Again" от титаничния "Breaker" (1981), пее басистът Peter Baltes. Оттук нататък всички заглавия са добре познати - 6 демо версии на песни от "Breaker" и една акустична, "Writing on the Wall", от малко лигавия "Death Row" (1994). Струва си да откроим безкомпромисното хеви в "Run If You Can" и тъжната романтика в "Can't Stand the Night".
    Като цяло "Metal Blast from the Past" е добра колекция, която не би разочаровала дори най-взискателните почитатели на класическия немски метъл.


111111111o

сВ. Сигмент




 Други ревюта на ACCEPT