HATEBOMB - "Suffering Mechanics"

2011, Самиздат

Обектът на това ревю е "Suffering Mechanics" - дебютният албум на софийската дет метъл машина Hatebomb. Благодарение на многото си концерти из цяла България (до неотдавна под името СТАРО ЗЛО, включително и като съпорт на легендите Napalm Death), групата е добре позната на родните фенове на екстремния метъл звук. На живо Hatebomb размазват, а тежестта и енергията от живите им изпълнения е пресъздадена изцяло в 10-те парчета, които оформят "Suffering Mechanics". Албумът е с продължителност малко над 30 минути, които са плътно запълнени с брутална дет метъл агресия. Тук няма да откриете излишна техничарска показност или заплетени солови изпълнения. Hatebomb звучат плътно, стегнато и безкомпромисно. В "Suffering Mechanics" ясно се усеща влиянието на култови имена като Bolt Thrower, Obituary, Benediction, Grave...Едно от най-силните парчета в албума е "Open Wound", което след кратко "XXL" интро, избухва в бясна грайнд атака. "Useless Effort" напомня с бруталния си звук на Cannibal Corpse, а "Bright Future" и "Mental Disorder" размазват с тежки рифове, тип гореспоменатите Bolt Thrower/Obituary. Останалите парчета са също на високо ниво. Hatebomb успяват умело да редуват бавни с бързи пасажи, а вокалите са една от най-силните страни в албума: плътни и дълбоки дет метъл ревове, комбинирани понякога с по-високи крясъци. Качеството на записа на "Suffering Mechanics" е доста прилично за българските стандарти и всеки инструмент се чува добре.

   Дискът е матричен с изпипана обложка и книжка с текстове, което показва желанието на бандата да осигури на феновете качество, каквото доста други родни формации си спестяват...

   След всичко казано дотук, можем единствено да похвалим момчетата от Hatebomb за добрата работа и силния дебютен албум. Ако харесвате здрав, тежък и добре изсвирен дет метъл, то "Suffering Mechanics" е точно за вас!


111111111o

icumblood