HUNTRESS - "Spell Eater"

2012, Napalm Records/Wizard

Това не е безплътна готик принцеса, нито валкирия, която се сражава наравно с мъжете, нито това, което се очаква от недостъпна оперна дива. Това е демон, превъплътен в сексапилния образ на героиня от компютърна игра. Ревове, писъци и крясъци от ада, мощно гласище с обхват четири октави - пред вас е Jill Janus, вокалистката на младата група от САЩ - Huntress. Чрез заниманията си с окултизъм магнетичната дама сигурно е омагьосала "Napalm Records" да подпишат договор още за дебютния албум. Но за такъв голям лейбъл заклинанията не са достатъчни, трябват също талант, оригиналност, залог за бъдещо развитие. Всичко това Huntress демонстрират в албума си "Spell Eater".

   В тийнейджърските си години Jill Janus се занимава с оперно пеене. По-късно има музикални и артистични изяви в нощни клубове в Манхатън. Huntress е създадена през 2009 г., когато Jill се мести в Калифорния и среща ъндърграунд бандата Professor. Към новата формация се присъединяват бивши членове на Dark Black и Skeletonwitch. Групата моментално привлича вниманието на споменатия музикален гигант - през ноември 2011 г. е подписан договор, а следващия месец излиза първият сингъл, "Eight of Swords", от предстоящия дебютен албум. Въпреки че определят стила си просто като хеви метъл и разчитат на традиционния сет инструменти - две китари, бас и барабани, в песните на групата се чувства влиянието на траша и мелодета, както и на някои смесени модерни метъл музикални тенденции.

   "Чуйте и ще видите" - този оксиморон най-точно характеризира впечатлението, което оставя след себе си "Spell Eater". Това е един умело конструиран албум. Залага се на по-къси парчета, което компенсира не съвсем завършеното търсене на собствен облик на групата. Трещят здрави китарни забивки, яростен ритъм сипе агресия във всяка песен, а над тях доминира експресивният глас на Janus. Това е силов, директен хеви метъл, където инструменти и вокал се раздават безмилостно. Музиката трудно може да остави някого безразличен, или омотава в магията си нови фенове, или плаши до смърт. Рядко се среща дебют, заявяващ такова мощно присъствие. Като най-добри композиции се очертават едноименната с албума "Spell Eater", "Aradia" и "Children", а безспорен хит е "Eight of Swords".


11111111oo

HeathenHeart




 Други ревюта на HUNTRESS