HUNTRESS - "Starbound Beast"

2013, Napalm Records/Wizard

Вторият албум нерядко е изпитание за новите банди - трябва да отговори на нарасналите очаквания към изпълнителите и да задържи вниманието на феновете. Летвата се вдига още повече, ако музикантите са стартирали с ударен дебют като американците Huntress, издаден не от кой да е, а от "Napalm Records". За съжаление на групата не са достигнали сили да превърнат "Starbound Beast" в истински "звяр", който да помете остатъците от недоверие в способностите й. Албумът започва точно оттам, където завършва предшественикът му, като в добавка новата творба демонстрира сякаш умора с понижено темпо на композициите. Докато в "Spell Eater" се чувства неистово желание на Huntress да изпъкнат, да се откроят, да надделеят над хилядите нароили се нови банди, настоящото издание плаща данък на средняшкото задокеанско звучене, сякаш в опит да се хареса повече на масовия вкус.

   В "Starbound Beast" има стремеж да се ограничи присъствието на най-доброто, "мотора" на бандата, а именно четириоктавовия всепомитащ глас на вокалистката със звездна визия Jill Janus. За сметка на това са включени повече китарни пасажи и сола, които с нищо не впечатляват. Натрапва се въпросът защо сексапилната дива с ярък вокален талант не намери по-опитни музиканти или поне водещ китарист, способни равностойно да партнират на могъщото й пеене.

   За текстовете на песните отново е почерпено вдъхновение от мистиката и окултизма. Изключение прави парчето "I Want to Fuck You to Death"- подарък от Lemmy Kilmeister за Jill Janus. Целта на настоящето ревю не са цинични пикантерии, но единственото, с което песента "блести" е откровението в заглавието.

   Казаното дотук не бива да оставя впечатление, че "Starbound Beast" е лош албум. Включените в него композиции са напълно прилични, а има няколко много добри, с потенциал да се превърнат в хитове - силно въздействащите "Blood Sisters" и "Oracle", "удостоената" с клип " Zenith" и разчупената с обрати в темпото "Alpha Tauri".

   Въпреки някои добри попадения, основен недостатък на "Starbound Beast" е, че не показва нищо ново и не допринася за оформяне на собствен облик и стабилно звучене на групата.


1111111ooo

HeathenHeart




 Други ревюта на HUNTRESS