MENSTRUAL COCKTAIL - "Prolapse Party"

2012, Самиздат

Докато превзетите парвенюта от българския така наречен "илит" си организират лигави партита в лъскави чалга бардаци, порнограйнд мутантите от София Menstrual Cocktail ви канят на купон, след който целостта на задното ви отверстие може да се окаже перманентно компрометирана. Ако тази първобитна форма на музикалното изкуство ви се струва глупава и инфантилна, поздравления - вие сте прави. Освен това взимате себе си и музикалните си предпочитания твърде насериозно, поради което изобщо няма да бъдете допуснати до "Prolapse Party"-то, организирано от Volval (квичене), Mantus (китара), Pig-Spider (тъпани) и Capitalist Pig (b-ass).

   Първият интимен досег с творбата на софийската шайка ми причини кискане като на банда петокласници, киризещи напъпилите си съученички през прозорчето на съблекалнята. Живописните заглавия на композиции като "On a Boat in a River of White Discharge", "My Red Pizza Sauce is Between Your Legs" и "Four Balls Lion Eaten By Vegetarians" доказват, че си имаме работа с автентични дейци на клозетната лирика, чиято муза е добронамерената шизофрения. Уви, музиката не успява да се извиси чак до високата летва на "сватбарския" порнограйнд на Cock & Ball Torture или изобретателните разкашкани рифове на Гробищния Изнасилвач. "Prolapse Party" все пак е дебют. Но представителен и съдържателен такъв - това са 14 песни щастливо деградирал анималистичен порнограйнд. Душевноболните скитове, солидната ритъм секция и възхитително изквичаните вокали ще успеят да се докоснат до дебила, дремещ във всеки един от нас. С натуралния си и почти неомаскарен от ефекти "прасешки" пърформанс Volval доказва пред науката, че човекът и свинята наистина са първи биологични братовчеди.

   Твърдо смятам, че Menstrual Cocktail имат потенциал, ако се "военизират" и погледнат малко по-претенциозно на музиката си. Забавлението на живо е гарантирано, но веселбата става още по-голяма, когато покрай простотията се прокрадва и стегнато, идейно свирене. И като си говорим за сцена, не пропускайте да видите култовите пародийни костюми на момчетата на сайта им www.menstrual-cocktail.com. След като се наслушах на радиофоничните излияния, които галениците на "Roadrunner" ни пробутаха като "съзряване" в последния си албум, гордо заставам зад твърдението, че Menstrual Cocktail са по-тежка група от днешния Slipknot! Затова, нека крайната оценка да се чете не като "6.5", а като "6.9". Тука "нема шест-пет".


111111xooo

Nespithe