ALL THAT REMAINS - "Live (DVD)"

2007, Prosthetic Records

Неголяма сцена и малобройна, но вярна публика. С други думи - кратко описание на местата, от където повечето групи от NWOAHM са тръгнали и където се чувстват най-добре. Такава атмосфера ни посреща и в тук разглеждания "Live" на All That Remains. Макар и да позакъсняха, ATR все пак се включиха в голямата игра с "The Fall of Ideals" от 2006 г. и навъртяха дълъг километраж, кръсосвайки Щатите, за да представят албума.
   Под красивата обложка, дело на Mike D'Antonio (басиста на Killswitch Engage, рисувал за много от бандите от вълната), ще намерите диск, съдържащ две шоута на групата - едно цяло (от 12.07.2007 в Балтимор) и едно поорязано (от 25.02.2007 във Филаделфия). Сетлистовете и в двата концерта са с акцент, съвсем резонно, върху актуалния албум на квинтета, а енергията, с която го представят, е наистина завидна. Phil Labonte е като навита на пружина играчка и не се спира през цялото време. Колегите му (особено Oli Herbert и Jeanne Sagan) го подкрепят толкова ентусиазирано, че става ясно - ATR притежават и съответния заряд и потенциала да го задействат, така че да превърнат това DVD в истински динамит. И може би щяха да успеят, обаче...
   Всъщност, какво иска един фен от DVD на любима група? Отговорът е прост - автентичност. Е, на ви сега - в инструментално отношение бандата е перфектна, а Phil реве, та се къса (чуйте "The Weak Willed"), но проблемът на изпълнението са чистите вокали. Бившето гърло нa Shadows Fall започва да звучи неубедително в този елемент още след второто парче и на двата концерта, а като имаме предвид колко важна част от музиката на ATR е мелодичното пеене, именно то може да ви развали кефа от изпълнението на песни като "Not Alone", "For Salvation" и "This Calling". Групата се опитва да компенсира с раздаване на сцената. Явно успява, защото запотените младежи са доволни на излизане, но нещо не успяват да звучат убедително с думи като "The best show ever".
   Естествено, към DVD-то са включени и задължителните бонуси. Там ще откриете всичките шест клипа на ATR, както и мейкинг на "The Air I Breathe". От допълнителния филмов материал ще научите откъде идва джаз захватът на барабаниста Jason Costa, как бас дамата Jeanne Sagan се е озовала в метъл средите, за странните места, на които се налага да оставя автографа си един вокалист, за любовта към компютърните игри и към Jay-Z и Prince и ще получите възможност да погледнете в тур-буса на бандата. Все неща, които биха били интересни само за феновете на ATR. "Само за феновете" ли казах? Ами, да - при все, че като цяло е добро, DVD-то не успява да се измъкне от тази категория.


111111xooo

Whiplash




 Други ревюта на ALL THAT REMAINS