WARTIME - "Against Destiny"

2010, Самиздат

Напук на съдбата, Wartime най-после официално издадоха своя дебютен албум "Against Destiny". Казвам "най-после", тъй като групата съществува от около петнадесет години, съпътствани от множество промени в състава, през които подарява на феновете си няколко EP-та, но пълнокръвен албум до момента липсваше. Е, явно чакането свърши - "Against Destiny" вече е факт!

   Да започнем с оформлението. Албумът се предлага в два варианта - стандартен и лимитирано издание, вторият от които наистина заслужава сериозно внимание. Освен стандартната версия на албума, той съдържа плакат на групата и подложка за чаша (халба ;-) с логото на Wartime, а всичко това е опаковано в стилна картонена кутия - истинска радост за окото. За щастие все повече групи у нас осъзнават колко важно е в какъв вид поднасяш музиката си и Wartime определено са една от тях. Още на пръв поглед става ясно, че момчетата са се отнесли изключително сериозно към дебютния си албум, всичко е направено с желание и любов и резултатът е наистина впечатляващ.

   Нека все пак кажем и няколко думи за най-важното - музиката. Дискът съдържа девет композиции, издържани в добрите традиции на прогресив-траш метъла, като асоциациите с култовите Anacrusis не са никак неоснователни. Повечето от тези девет парчета са познати на феновете, тъй като са свирени многократно и на живо, а някои от тях са били включвани в EP-тата на Wartime. За да разсеем всякакви съмнения относно качеството на материала, трябва да споменем, че песните са записани наново в периода 2008-2009 г. в собственото "Warzone Studio", а смесването и мастеринга са дело на небезизвестния италиански продуцент Alex Azzali, работил с имена като Steve Di Giorgio, Blaze Bailey, Last Hope, Korozy и др. Албумът започва ударно с "Bequest" - парче, което моментално дава да се разбере, че за Стъмпи (китара и вокал), Течо (бас), Велизар (барабани) и Чубака (китара) няма тайни в коването на супер-технични рифове. Тази тенденция се запазва до края на диска, момчетата демонстрират изключителни технически възможности, а виртуозният инструментал "7 Years" отприщва на воля музикантския и творческия потенциал на Wartime. "Against Destiny" предлага истинска вихрушка от сложни рифови постройки, изпепеляващи сола и солидна ритъм секция. Албумът завършва с великолепната трилогия "Beyond the Crucial Line", съставена от песните "Awakening (1000 Days in Coma)", "Awareness" и "The Drifter", която понася слушателя на пътешествие в търсене на истинската душевна същност, в търсене на изгубената вяра.

   "Against Destiny" е албум, който определено заслужава внимание и със сигурност се нарежда сред най-значимите издания у нас за годината, така че задължително го пробвайте.


11111111oo

Yanni




 Други ревюта на WARTIME