PYROMANIA се завърнаха и пишат нови песни

30 апр 2011, 13:30 ч. 2617 / 14 5
пред./следв.
От клуб "Строежа" ни изпратиха подробности за преминалия на 28 април първи концерт на PYROMANIA от 15 години насам, който ви предаваме без съкращения:

   Доскоро абсолютно невъзможното събиране на PYROMANIA снощи най-сетне стана факт. Една от емблематичните групи за 90-те, от тези, твърдо излели основата на алтернативната музика у нас, иноватори за времето и мястото си, свириха вчера за първи път от почти 15 години насам! Резултатът е: звучат зверски, звучат адекватно, публиката ги обича, и най-вече - PYROMANIA вече съществуват отново и пишат нови песни!

   На 28 април в столичния клуб "Строежа", трима от основните членове на PYROMANIA - Димитър Василев - Нуфри, Петко Дреников и Васил Вутев, последният специално пристигнал от Холандия, където живее от години, успяха да възродят по перфектен начин една от легендите на 90-те. За много подобни реюниъни с основание се твърди, че са нож с две остриета, реална опасност да бъде развалена една магия, но също така и рядка възможност за едни да си спомнят, за други да открият нещо, което безспорно е ценно.

   Концертът беше убийствен, изключително стегнат и нахъсан сет, изпълнен с видимо удоволствие от музикантите на сцената, като в също време не липсваше и постянния контакт с публиката. А публиката, изпълнила клуба, беше повече от разнородна - различни поколения, стари лица, нови лица, добре познати настоящи и бивши членове на популярни групи, хора, които са гледали Пиромания, хора, които са израстнали с PYROMANIA, и такива, които само са слушали истории за PYROMANIA. Последните върнаха поизчезналото усещане, че някой в България все още търси и желае да слуша и открива алтернативна музика, авторска. За повечето от последните песните на PYROMANIA звучаха като абсолютно нови, а бурната им реакция и утвърдителните им и упорити аплодисменти са абсолютно показателни - в началото на 90-те в София е правена музика, напълно изпреварила времето си - модерна, интелигентна, крайна, на английски език, адекватна на случващото се по света.

   В "Строежа" PYROMANIA смесиха парчета от двата си албума, стартирайки с "Nothing", продължавайки в "Ignored" и завършвайки с три абсолютно нови парчета ("True Love", "7'" и "Muse"), дори озаглавени в сетлиста като "Pyromania 2011"! В състава на групата се включиха още Ники Сербезов на бас, който прие предизвикателството да влезе в PYROMANIA като напълно нов член, както и Деян Драгиев - Даката, познат от ТЪМНО, PANICAN WHYASKER, BABYFACE CLAN, РЕВЮ и много други проекти. На практика в редиците на PYROMANIA бяха двама от най-добрите български барабанисти - Васето и Даката, които си поделиха почти двучасовия сет. За отбелязване е елегантният начин, по който двамата, заради различния си захват, обърнаха комплекта барабани, без групата да прави пауза и да спира да свири.

   След действително успешното завръщане на PYROMANIA на сцена, музикантите от групата са твърдо убедени, че ще продължат. Вече усилено се работи по нови песни, видеоклип, а не липсват и първите предложения от промоутъри.

   В събитието повярваха "Tuborg" и "Ballantine's", с чието съдействие то се осъществи! Ето и сетлистът на PYROMANIA от 28 април 2011 г., клуб "Строежа":
"Nothing" - Pyromania '93:
01. Evolution
02. Freedom
03. Ain't No Fun - AC/DC Cover
04. Brotherhood Memories
05. Nothing

"Ignored" - Pyromania '96
06. Dummy
07. Electric Eyes
08. Ignored
09. Smell
10. Two Months
11. Travel House
12. Movies

Pyromania 2011
13. True Love
14. Muse
15. 7'






Снимки: Ивайло Иванов - IVU / Stroeja.com


Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Варна 30.04.2011 17:05:20 отговори + 0 0
Критиката приета: обърнах се към авторите на текста, не към Сатир! Той винаги ги поправя
П.С. Хубаво е, че и стари групи започнаха да се събират в България. Увеличава се и конкуренцията на т.нар. БГ сцена - това е още по-добре!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Любопитен 30.04.2011 16:51:53 отговори + 0 0
Дайте линк да чуем за какво става реч тука!
Благодаря
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.04.2011 15:51:41 отговори + 0 0
@Варна - Прочети първото изречение. Satyr е написал, че това е писано от Строежа. Той не е длъжен да им оправя грешките Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 30.04.2011 13:38:41 отговори + 0 0
Дайте линк да чуем таз група де, от 3 месеца ги хвалите все едно второ пришествие ще идва, дайте поне да чуем за какво иде реч... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Варна 30.04.2011 13:35:42 отговори + 0 0
Браво!!Само оправете правописните грешки в текста и постоянното повтаряне на името на групата. Иначе - успех на момчетата! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".