Адриан "Maldoror" Лазаровски с поредна награда

8 дек 2008, 16:35 ч. 419 / 8 12
пред./следв.
Преизпълнената с литературни събития около нашия автор Адриан "Maldoror" Лазаровски седмица приключи, а делегацията руски писатели (сред които бяха автори като големият фен на АРИЯ и Валерий Кипелов Сергей Лукяненко и големият фен на Казанова и Сталин Едвард Радзински) отлетя за Москва. Всички обявени от "Metal Katehizis" събития се случиха, но имаше и такива, които изненадаха дори самия Адриан - като поредната награда, която му беше връчена. Този път младият автор бе удостоен с наградата на критиката "Инспектор Стрезов" (на името на популярния герой на доктор Светослав Славчев) за най-добър криминален разказ за годината. Това е втората награда, която пожъна произведението на Лазаровски "Цената на кукловодите", след като през май 2008-а се класира на престижното второ място на конкурса на Международната асоциация на писателите криминалисти. Откъси от въпросния разказ могат да бъдат прочетени в първия български риалити роман "Четвъртият идва винаги пръв" (вече на пазара), а в пълния си вариант творбата ще се появи в антология с най-добрите текстове от конкурса.


Коментари   (12)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Razor 10.12.2008 12:33:52 отговори + 0 0
Хей, shred_attack! Не намирам причина да се крия ...Я направи бързо 40 лицеви!
Не е уместно да поставяш под съмнение компетентността, литературните, журналистическите и музикантските възможности на хора, за чието творчество нямаш достатъчно информация или впечатления. Чудесно е, че имаш предпочитания и стремеж към сравнителен анализ, но пък не можеш да сравняваш несравними величини. Пък и да ти кажа..Стив май се е поизчерпал малко напоследък. Пък и не само той в списанието. Да отидем ли по нова година да чуем камбанката на Каварненското гробище?
А това, че в БГ има всестранно развити и мултифункционални личности е чудесен факт
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 9.12.2008 10:12:06 отговори + 0 0
Всъщност, Адриан е бил и музикант :-)
Но не това е важно. Важното е, че ако пишехме ревюта за филми, от shred_attack щеше де бъде поставено изискване Адриан да е бил режисьор или поне артист :-D
Ако не ме лъжат очите вече над 20 години, онова оранжевото на логото на Хелоуийн е тиква, а не папая. От там нататък всякакви епитети, свързани с тиквите по отношение на тази група са напълно нормални.
А ревюто на последния им албум го пуснахме почти преди година. Тогава то предизвика повече от възторжен отзвук сред много наши читатели. Това, че още се помни и споменава, го прави още по-ценно.
Това значи, че тук се пишат ревюта не от днес за утре и за отбиване на номера, а такива, които остават като крайпътни камъни в историята на българската рок журналистика.
Гордея се, че на сайта ни се случват подобни неща.

We Rock!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Смех в залата 9.12.2008 09:03:12 отговори + 0 0
Абе решил е че става, значи става .. вие може да слушате, ама за мистър Тиквичко не можете да се сетите, нали - нямате перцепция Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

shred_attack 9.12.2008 02:27:14 отговори + 0 0
Какво му е оригиналното бе? За последния Helloween беше написал, цитирам "приключенията на Тиквичко" - много оригинално, няма що! Ама има много коне с капаци, които нямат собствено мислене и мнение, а се водят по чуждото. Стиф пише по-добре и по-искрено за музика защото разбира. Този пише превзето, със снобарски стил и изкуствени метафори. А Razor с неговите Олимпове и речници да се скрие някъде, защото не е само въпрос субективна гледна точка, а и на стилистика на текста и усет за музика. Проява на музикална некомпетентност е Адриан да се изказва негативно за албуми, които в западната преса получават блестящи или много добри отзиви. И при това го прави от позицията на безспорен музикален авторитет. Ами не е такъв, защото не е музикант, и не може да бъде компетентен, а иначе и аз и много хора могат да пишат за музика по-стилно и не толкова безвкусно. Иначе като автор на худ. л-ра и особено като преводач Адриан е много добър. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

DICKINSON_ 9.12.2008 00:29:38 отговори + 0 0
Браво братле. Пожелавам ти още хиляди успехи!!!
П.П. Февруари на IRON MAIDEN в Белград?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Drakonche 8.12.2008 20:45:44 отговори + 0 0
Жив и здрав да е и още награди да жъне. Много харесах статията му за фантастиката и метъла, само наистина съм съгласен, че понякога не му се получават шегите, а конкретно в статията за метъла, нерядко дава и лошо лице на метълите, тези иначе толкова тихи и ерудирани хора
И да почерпи.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Razor 8.12.2008 20:10:26 отговори + 0 0
А нашият легион е на мнение, че човекът има страхотен стил и наистина е оригинален. Ако на някой му трябва специален асансьор до "Олимп" и тълковен речник, то по-добре просто да се научи да чете ревюта, а не да препоръчва. Въпрос на гледна точка и перцепция Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

shred_attack 8.12.2008 19:57:08 отговори + 0 0
Ще си позволя една препоръка към Maldorora, защото смятам че имам основание.
Да се научи за пише ревюта, защото понякога в опита си да бъде оригинален пише глупости. Ама то трябва и от музика да разбира човек, не само от лингвистика за тази цел. По скоро Адриан не разбира от музика отколкото последните албуми на Helloween и на Tolki да са слаби, както той ги определя.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Satyr 8.12.2008 18:56:36 отговори + 0 0
Не, но в момента кара курсове за пилот. Като вземе книжка, ще четете още повече. Ще си наемем и "Боинг", ще сложим логото ни на опашката му, ще го кръстим "Arn Force One" и ще обикаляме света, за да разпространяваме Праведното слово :-))) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Iron Maiden 8.12.2008 18:51:44 отговори + 0 0
Браво, браво, ама тоз Малдорор да не е Бруц Дикинсън, че само за него четеме тука? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Варна 8.12.2008 18:11:34 отговори + 0 0
Еййй, браво на Адриански!!! Давай все така, приятел, прославяй словото)) Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ария 8.12.2008 16:54:33 отговори + 0 0
Къса глави това момче - много е добър! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".