Тройна съдебно-медицинска експертиза ще проверява съмнителни обстоятелства около смъртта на Адриан Лазаровски

3 окт 2015, 13:58 ч. 3779 / 6 5
пред./следв.

  Във вчерашния ден една трагична новина покруси музикалната и литературна общност в България - при тежка катастрофа на пътя Шумен - Бургас загина Адриан "Maldoror" Лазаровски - писател, преводач и един от най-старите и уважавани български рок журналисти. Между 2007 и 2012 г. Адриан Лазаровски твореше активно за WeRock.bg, като скоро на нашия сайт ще има страница, събираща всичките му материали, които ни е предоставял през годините.

   На 1 октомври, около 18:20 ч. вечерта, движейки се близо до село Радко Димитриево в посока Шумен - Бургас, автомобил "БМВ", шофиран от Адриан, е навлязъл в насрещното платно и се е сблъскал челно с товарен камион. Лазаровски е загинал на място.

   Днес агенция "Монитор" съобщава за съмнителни обстоятелства около смъртта му. По неофициална информация на гърдите му е имало прободни рани, като от нож. В автомобила му са открити револвер и карта от Академията на МВР с неговото име. Справка в архивите на полицейския ВУЗ показва, че той не е регистриран там нито като учащ, нито като лектор. Назначена е тройна съдебно-медицинска експертиза със специалисти от Варна, която трябва да бъде извършена днес, 3 октомври.

  В последствие наши читатели ни изпратиха публикация на сайта на "БНТ" от 2014 г., в която се описва как български писатели-криминалисти, между които и Адриан, са влизали в ролята на героите си, учейки се да стрелят именно в Академията на МВР. Това може да обясни наличието на въпросната карта.

   По всяка вероятност погребението на Адриан Лазаровски ще бъде във вторник, 6 октомври, във варненското село Тополи.


   Независимо от обстоятелствата около кончината нашия приятел и колега, изказваме най-искрени съболезнования на семейството и близките му и се ангажираме да пазим завинаги тази част от творческото му наследство, която той остави при нас.

 

 



Коментари   (5)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Десо 7.10.2015 10:59:30 отговори + 3 0
Сбогом, братле... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

golden eye 4.10.2015 00:18:04 отговори + 1 30
Ясно е,че човечеца се е правил на Джеймс Бонд...само дето КГБ-то тоя път е надделяло. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Arwen 5.10.2015 01:15:07 + 12 1
Айде само не се прави пък ти на Шерлок Холмс, става ли?! Със сигурност не познаваш Адриан, щом пишеш такива коментари. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

вирус 3.10.2015 18:26:29 отговори + 9 1
Искам сега Хетфилд да дойде и да ни обясни всичко. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dreamer 3.10.2015 21:01:19 + 29 0
Предпочитам да чета написаното от Адриан-Maldoror, вместо от Хетфийлд. Да, и аз си задавам въпроса "защо". Догадките и предположенията не ми носят примирение с извода, че е ужасно, когато призракът на смъртта - в най-нелепия си вид, се явява, за да напомни колко е ценен Животът. Адриан няма да се върне, и няма да напише нищо повече. Какво и защо така е решил - не ни е дадено да разберем. Каквото и да се напише, остава болка и непримиримост. Ако той е сгрешил - има и още поне двама на същия път. Изпреварваният, както и този отсреща. Ако всеки от тях се беше отдръпнал поне малко... ако не е имало завой, дупка, ако някой не е държал телефон в ръка, ако не е палил цигара, сменял честотата на радиото... Кой и какво би си признал? Кой отоговор би ни направил удовлетворени за една смърт? Никой.
Дано всеки от нас стига жив там, за където е тръгнал. Колкото и да е трудно, но ако е възможно, да прощава чуждите грешки на пътя. Защото Смъртта е нежелан арбитър.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".