Дългогодишният рок журналист и бивш наш автор Адриан Лазаровски загина в автомобилна катастрофа

2 окт 2015, 11:23 ч. 6820 / 9 45
пред./следв.

   Няма как името Адриан Лазаровски да не ви е известно. Това е един от най-старите и почитани рок журналисти в България - творил за "Нов Ритъм", "ХАОС", "Про-Рок", WeRock.bg, "Metal Hammer Bulgaria" и мн. др., а също така - автор и преводач на десетки литературни произведения. За огромно наше, а и на цялата рок общност в България, съжаление Адриан "Maldoror" Лазаровски вече не е между живите.... Той напуска този свят на 39 години. Загинал е в автомобилна катастрофа вчера, 1 октомври, по пътя Шумен-Бургас, близо до село до Радко Димитриево, при челен сблъсък с тежкотоварен камион... 

   Мир на праха му! 

   На нашия сайт може да намерите и прочетете една част от написаните от Адриан Лазаровски материали - ревюта, интервюта и статии. 

 



Коментари   (45)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Весо 12.10.2015 15:15:29 отговори + 0 0
Думите са безсилни !!! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

sorrow 5.10.2015 16:28:10 отговори + 3 3
Мисля, че по-горе много ясно е написано - челен сблъсък с тежкотоварен камион. Тезата за изпреварването е спекулация на други медии и неподплатена с факти... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Фенът 5.10.2015 13:13:21 отговори + 1 4
Лека му пръст на г-н Лазаровски! Попрочетох коментарите отдолу провокиран от Доцента. И виждам и някакъв спор, в който се е намесил дори самия сайт. И си мисля, за да няма спекулации и спорове, като тези с изказването на Доцента и Хетфиелд е редно впоследствие да се потърси истината и да се публикува. Доцента говори за нещо, което звучи страшничко и самоубийствено!!! Werock, вие сте на ход! Но дали ви се занимава с разследване - съмнявам се! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Morrigan 5.10.2015 16:29:10 + 12 0
Какво значи "вие сте на ход!"? Хората от този МУЗИКАЛЕН сайт са бивши колеги на Адриан. Не са разследващ колектив. Каквато и да е причината той вече да не е сред живите, неговите колеги и приятели скърбят. Не просто не е работа на сайта да провежда "разследване" (wtf?), ами е обидно за самия Адриан хората, с които е работил да се занимават със слухове, подхвърлени думи, различни полицейски и неполицейски версии, вместо просто да си спомнят хубавите мигове с него и по този начин да го почетат. Ако някой има допълнителна информация - да се обърне към КОМПЕТЕНТНИТЕ органи.
Екипът на сайта може единствено да поднесе съболезнования към близките и да изрази съжаление, че този стойностен (във всякакво отношение) човек вече не е между нас.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Козльо 3.10.2015 12:46:39 отговори + 10 1
Доценте, ако наистина знаеш нещо повече, е добре да го съобщиш на полицията. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Доцента 3.10.2015 14:45:58 + 5 0
Виж, човече, каква е ползата от това... Ние никога няма да можем да върнем нашия приятел!
Така, че нека полицаите да си ровят и да си гадаят. Ако имат нужда от мен, те ще ме намерят...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Доцента 3.10.2015 12:09:12 отговори + 5 6
Мир на праха ти приятелю! Винаги ще съм до теб! Съжалявам, че не успях да повлияя на решението ти....

До всички онези по-долу, които пишат без да знаят за какво иде реч и си позволяват да коментират.... По-добре не го правете! Не ви прави чест!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


вирус 3.10.2015 10:34:09 отговори + 5 0
Не мога и не искам да повярвам Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

... 2.10.2015 23:56:46 отговори + 8 0
Лека му пръст и дано е на по-добро място! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Rock EnRolla 2.10.2015 23:33:01 отговори + 7 1
Почивай в мир! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

KILLERS 2.10.2015 22:59:15 отговори + 8 1
Почивай в Мир !!!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ronnie 2.10.2015 21:59:19 отговори + 10 0
Почивай в мир! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Десо 2.10.2015 20:03:53 отговори + 7 1
Почивай в мир, стари приятелю... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Nespithe 2.10.2015 19:29:27 отговори + 10 1
Мир и вечен респект! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хетфиелд 2.10.2015 18:59:37 отговори + 11 15
А ето го я и истинската причина за тази трагедия: "39-годишният водач е управлявал лек автомобил "БМВ" с варненска регистрация. До трагичния инцидент се стигнало, след като немската кола навлязла в лентата за насрещно движение и се блъснала в товарен автомобил “Скания”. Вследствие на силния удар е загинал на място 39-годишният варненец.
Това е цитат от варненски новинарски сайт!
Хората се казали: За умрелите или добро или нищо.
Иска ми са само тази война по пътищата да спре и да на такива като този млад мъж да им дойда акъла в главите. И не ме критикувайте за това, че се радвам, че няма други жертви. Там можеше да не е товарен камион, ами друго семейство, което сега също да го няма!
Искрени съболезнования на близките, те нямат вина, че Адриан е бил неразумен!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ККК 2.10.2015 21:41:59 + 10 2
Абе, не знам причината, поради която е навлязъл в насрещното, ама я си представи, че му е станало зле или нещо друго подобно, не че е карал с прекалено висока скорост или че е бил пиян. А едва ли ще кара пил. Не казвам, че няма резон в думите ти, но просто звучат прекалено едностранчиво. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Florimel 3.10.2015 00:58:02 + 9 1
Адриан никога не би се качил зад волана, ако е пил. Да не говорим, че като цяло напоследък рядко употребяваше алкохол. Съгласна съм, че неразумното шофиране отнема много животи в България през последната година. И все пак - за покойниците или добро, или нищо. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Гриша 3.10.2015 04:32:58 + 10 0
Няма как да знаем какво точно е станало. На път всичко се случва. Може да е спукал гума, може да е станала техническа повреда, може да е загубил управление заради дупка в хубавите ни пътища и какво ли още не...... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

HeathenHeart 3.10.2015 07:16:36 + 8 0
Адриан не беше пияница, аз също изключвам алкохол като причина за нещастието. За съжаление, у нас по пътищата се води своеобразна война. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хетфиелд 3.10.2015 11:30:56 + 0 6
Ами точно, защото не се пишат причините написах предишния си коментар. Обикновено се правят някакви огледи още в началото. Със сигурност точната причина ще стане ясна. Да, всички написани версии са вероятни. И точно затова ми се иска повече информация по случая да се беше написала. Защото момчето беше страхотен професионалист, голям фен на любимата ми Iron Maiden.
Не знам защо, но ми се струва, че нарицателното вече шофиране на голфаджиите се измести от тези, които карат БМВ-та! Просто VW Golf беше заменен от BMW.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

WeRock.bg 3.10.2015 13:03:14 + 6 4
Хетфиелд, молим Ви да спрете с невъздържаните коментари!
За катастрофа, случила се в 18 ч. вечерта, ние на следващия ден сутринта няма как да извадим заключенията на полицията! И каквито и огледи да се правят на мястото - те не са окончателни.

Странно, ако се възхищавате толкова на професионалните качества на Адриан, как при тази трагедия автоматично приемате за вярна версията, при която той лично има максимум вина?!?

Дори и така да е. Защо не предположите и други хипотези? Не само какво би станало, ако в отсрещната лента бе имало кола със семейство с деца.
Ами и:
Какво би станало, ако в отсрещната лента бе кортежът на премиера?
Какво би станало, ако в отсрещната лента бе руският посланик?
Какво би станало, ако в отсрещната лента бе американският посланик?
Какво би станало, ако в отрещната лента пътуваше папомобилът?
Какво би станало, ако в отсрещната лента имаше кола, претъпкана с бежанци?
Какво би станало, ако в отсрещната лента бе лидер на Ислямска държава?
Какво би станало, ако в отсрещната лента бе кацнала летяща чиния с миролюбиво настроени извънземни, но заради катастрофата те ни приемат за враждебни и унищожат Земята?
И така нататък...
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хетфиелд 2.10.2015 18:42:25 отговори + 4 8
Странно как махнахте възможността за коментари! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Хетфиелд 2.10.2015 18:37:33 отговори + 10 7
Мир на праха на момчето. Иска ми се обаче, когато се пишат такива статии да се споменава и виновника за катастрофата. Защото повечето хора в тази държава не се съобразяват с никакви правила на пътя! Мислят се за безсмъртни, а физическите закони неможеш да ги излъжеш. И ако Адриан е карал безумно или е предпериел някакво неразумно изпреварване, в следствие на което е изгубил живота си, то тогава бих казал: Слаба Богу, че не е взел още човешки животи!
Сега можете да плюете колкото си изкате по изказването ми, защото сигурен съм ще има недоволни от него!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Pisna_mi_ot_razbira4i 2.10.2015 18:22:09 отговори + 12 0
Моите най-искрени съболезнования на цялото семейство на Адриан, всичките му приятели, бивши и към днешна дата колеги. Имах честта да го познавам. Уникален и винаги усмихнат човек.
Сбогом, Адриане.
Винаги ще останеш в сърцата ни.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

makeyourownbones 2.10.2015 18:07:36 отговори + 10 0
Няма фен в България, които да не съжалява за липсата му... Почивай в мир. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Jurisprudent 2.10.2015 16:27:18 отговори + 14 0
Материалите му бяха еталон. И са, и ще бъдат. Това е истинското безсмъртие. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Dreamer 2.10.2015 16:13:10 отговори + 10 0
Поклон за Адриан, светлина по пътя му нагоре! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Рой 2.10.2015 15:15:15 отговори + 8 0
Поклон към светлата му памет. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Сокол 2.10.2015 13:54:04 отговори + 10 0
Огромна трагедия! Почивай в мир, Адриански! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Tigermaster 2.10.2015 13:52:42 отговори + 13 0
Не знам какво да кажа.
Малко са хората, които са дали на българската рок-журналистика толкова... Ако изобщо има такива.
Прекрасен автор, прекрасен преводач и, макар че нямах честта да го познавам, прекрасен човек, Maldoror никога няма да бъде забравен.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

maiden 2.10.2015 13:44:04 отговори + 16 0
"Only The Good Die Young"
Поредният млад,талантлив човек,който си отива адски рано Почивай в мир!!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Нещото 2.10.2015 13:33:17 отговори + 12 0
Много е тъжно, че един толкова стойностен човек си отиде млад. Почивай в мир, Адриане! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

HeathenHeart 2.10.2015 13:19:21 отговори + 12 0
Почивай в мир, Адриане!
Праведната музика загуби един от най-добрите си войни.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


sorrow 2.10.2015 13:18:17 отговори + 9 0
Страхотен човек, автор, преводач, кавалер... Почивай в мир, Maldoror Ще се съберем пак на по бира някъде другаде, може би... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Maiden 2.10.2015 13:01:30 отговори + 7 0
Почивай в мир! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Виенски кифъл 2.10.2015 12:50:29 отговори + 11 0
Познавах го. Сбогом, Адриане!
Cthulhu Saves!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

MrUncleslayer 2.10.2015 12:45:20 отговори + 11 0
Наскоро си купих сборник разкази на
Х.Ф. Лафкрафт - съставена и преведена от него...имах намерение да му я изпратя за автограф...Явно,това ще го отложа във времето,тогава,когато се срещнем...на ''оня'' свят...
Почивай в мир,приятелю!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Florimel 2.10.2015 12:30:40 отговори + 19 0
Сърцето ми се къса... Сбогом, Адриане! Загубихме интелект, хумор и човечност, които рядко се срещат в такава комбинация. Ще ни липсваш много.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Ник 2.10.2015 12:16:44 отговори + 8 0
Да почива в мир! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Владо/FETUS RAPE 2.10.2015 12:14:07 отговори + 9 0
почивай в мир!!!!съболезнования на близките.... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Диана 2.10.2015 12:10:49 отговори + 12 0
Only the good die young... Загуба за този свят, в който многото му читатели и приятели са мислено с него при преминаването му към онзи. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ККК 2.10.2015 12:03:37 отговори + 11 0
Тия катастрофи, мамка му... Не знам...Няма оправия.

И гинат и без това малкото стойностни хора...

Да почива в мир!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

violator 2.10.2015 11:40:21 отговори + 27 0
Вечна му памет на Адриан.

Споделяли сме чудесни мигове заедно. Освен музиката, ни свързваше и безгранична любов към Стивън Кинг. А точно той е човек с неоценим принос към каузата "Стивън Кинг" за България.

Загубата е голяма.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


!!! 2.10.2015 11:37:44 отговори + 11 0
Какво става по тия пътища бе..... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Ozzy 2.10.2015 11:27:57 отговори + 32 0
Имах удоволствието да го познавам и да работя с него доста години. Един от най-големите фенове на Iron Maiden, които съм срещал. Мир на праха му! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".