Адриан "Maldoror" Лазаровски ви кани на премиерата на новата си книга

6 ное 2011, 11:34 ч. 505 / 5 11
пред./следв.
След големия успех на хумористичния трилър "Завладей българите!" (Издателска група "България", 2009), ето че дойде времето и за дългоочакваното му продължение. Новата книга се казва "Завладей българките" и излиза на 7 ноември (неслучайно!), понеделник, с клеймото на издателство "Софтпрес". Действието в романа се развива само няколко месеца след края на събитията от предишната книга. Коварните извънземни пришълци предприемат следващата стъпка от грандиозния си план за завладяването на Земята, привличайки на своя страна неочакван съюзник... без да си дават сметка, че в играта за власт са се намесили и други представители на Великите древни. Те обаче не са единствените, които ламтят за световно господство – недостижимият олигарх Щърбан Щангата плете свои собствени кроежи, разнищвайки най-съкровените тайни на трамплиерите, елиминатите и млясоните и другите конспиративни общества... но дали ще съумее да преодолее неочакваната съпротива, попарила дръзките му попълзновения на любовния фронт? В лагера на "ПИС-2" нервите също са обтегнати – поредната брилянтна идея на Пацо Парцуцата за стремителен икономически възход създава нечувани проблеми на Гучо Гущера, Кордонбльото и братята Маргарини (Големия и Малкия Маргарин), а внезапното завръщане на блудния брат на иконата Жорко Филиев-Гладния тотално преобръща чистия и спретнат свят на холдинга след отрязването на опашката на гущера. За добро или за зло, Ристю Респивакса няма подобни грижи – в момента той изцяло е погълнат от шеметната експанзия на бизнеса си и балансирането върху тънкия лед на политическите игри, ето защо въобще не се интересува от появата на нова трибуквена групировка, зад която стои бившата му дясна ръка - легендарният поп-фолк идол Литю Лайнера...

   С неподражаемата си комбинация от взривоопасен хумор и динамичен многопластов сюжет, "Завладей българките!" ни пренася в един до болка познат, но и различен съвременен свят, изпъстрен с неповторими образи и дръзки идеи, фрапиращи откровения и скандални прозрения, изненадващи обрати и епични кулминации, безкористни приятелства и вероломни предателства... И докато умните глави спорят какво точно представлява този роман - фантастична пародия, литературна гротеска, алтернативна история, хумористична алегория или просто една от най-оригиналните книги, излизали напоследък на книжния пазар, най-добре отпийте сами от този невероятен коктейл, непресъхващ извор на безброй усмивки и весело настроение!

   Официалната премиера на книгата ще се състои на друга знакова дата - 10 ноември, четвъртък, от 18:30 ч в книжарница "Хеликон" на бул. "Патриарх Евтимий" 68 в София. Очакваме ви!
Завладей българките


Коментари   (11)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Анонимен 8.11.2011 12:58:44 отговори + 0 0
Ти ако не знаеш кой е Малдорор кво изобщо праиш в тоя сайт??? [2] Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Alexander The Great 8.11.2011 10:53:17 отговори + 0 0
Ти ако не знаеш кой е Малдорор кво изобщо праиш в тоя сайт??? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 8.11.2011 09:51:35 отговори + 0 0
Толкова много коментари и никой не пита, що за новина в този сайт? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.11.2011 14:13:05 отговори + 0 0
Няма как да са споменава за лирически героини, защото в прозата няма такива. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 7.11.2011 13:56:18 отговори + 0 0
Нищо не се споменава за лирическите героини!? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


sense 7.11.2011 10:01:04 отговори + 0 0
С огромно удоволствие ще прочета и тази! Успех на автора! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

She-wolf 7.11.2011 09:13:23 отговори + 0 0
Ура ! Вече имам книгата, не мога да я оставя просто! Страхотна е ! Уникална !!! Не съм виждала по-добре оформена и издадена българска книга , а като фенка на предишната съм сигурна , че и новата ще е супер !
Успех на автора !!!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 6.11.2011 20:40:36 отговори + 0 0
Аз на български език съм виждал само едно изданиие на Лъвкрафт (не помня име) и цялостното оформление беше направо трагично. Отказах се да го купувам и избягах с писъци! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 6.11.2011 18:02:04 отговори + 0 0
На предпремиерата в събота автора спомена, че има яки бъзици с руската мафия и руските комуняги, явно затова ще да е...
Иначе на български има 4 книги на Лъвкрафт, във форума на Катехизиса е писано доста за тях!
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

wolf 6.11.2011 17:39:26 отговори + 0 0
Ок, обаче тука имам две питания:
Първо: Защо излизането на 7.11 е "неслучайно" (не ми стана много ясно)?; и
Второ(и малко по-сериозно): Понеже такъв тип хумор изобщо не ми понася, но за сметка на това ме интересуват преводите на H. P. Lovecraft (от които няколко съм намирал из нета), та има ли ги някъде издадени, и ако да, от къде мога да се сдобия?
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Armageddon 6.11.2011 11:52:47 отговори + 0 0
Там съм! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".