AEGONIA ще представят нов албум с акустични концерти в София и Пловдив

20 авг 2022, 10:12 ч. 450 / 8 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Новият албум на българския фентъзи проект Аегония ще излезе официално на 28 август и ще носи заглавието "Moonlight Tales".

Албумът ще бъде представен акустично с концерти в София и Пловдив на 3 и 4 септември.

Аегония е проект, обединяващ в себе си фентъзи метъл с приказни текстове и поредица от фентъзи романи "Истории от земите на Аегония".

Досега групата има издадени един албум и няколко сингъла, включително песента "Of Love and Hate", включена в новия албум на групата.

В концертите ще участват и all-star международният проект Vivaldi Metal Project, симфоничната метъл група Tsena Koev и пловдивската nordic folk/pagan група Freija.

"За нас това са два много специални концерта, защото от доста време работим по това да аранжираме нашите песни за акустичен състав, включващ класически инструменти като блок-флейта, обой, фагот, виолончело и контрабас. Главните виновници за това са нашите много добри приятели Сабина Йорданова (фагот) и Константин Кожухаров (обой), с които ни е изключително приятно да свирим. Към състава идеално пасна и страхотният Domenico Fornari с неговия контрабас, а с последното попълнение Гергана Едрева и нейното виолончело песните добиха съвсем завършен вид.

Преди концертите предстои и едно много важно за нас събитие - издаването на втория ни албум. Mакар че албумът включва само 5 песни, ние сме вложили безкрайно много енергия и работа в него. На концерта ще изпълним както песни от първия, така и от втория албум, както и авторските ни песни, вдъхновени от родопския фолклор - "Самодива" и "Ща да ида, майчинко"."

Албумът ще бъде наличен във всички онлайн платформи на 28 август, а с физическо копие феновете на групата ще могат да се сдобият на концертите през септември.

Билети можете да закупите на мястото на събитията или от сайта на bilet.bg: билети за София и билети за Пловдив. Концертите са с вход свободен за деца до 12 години.

За повече информация следете събитията във Фейсбук за София и Пловдив и страницата на Аегония.

 

aegonia

още за:

Aegonia


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".