Слушайте новия албум на AEGONIA "Moonlight Tales"

1 сеп 2022, 13:09 ч. 659 / 11 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Преди броени дни излезе новият албум на българския фентъзи проект Аегония. Той носи заглавието "Moonlight Tales" и включва пет композиции. Kакто и при дебютния албум "The Forgotten Song", текстовете на песните са базирани на фентъзи поредицата на групата "Истории от земите на Аегония".

"Спомням си, когато довършихме първия роман и първия албум от фентъзи проекта ни. Тогава си мислехме, че това е края на историята за магьосницата Ендориел и нейната забравена песен. Но една вечер, докато се разхождахме сред руините на древен храм и си говорехме за края на първата ни книга (и албум), изведжъж започнаха да изникват нови и нови идеи. С изненада открихме, че историята не свършва до там! Щастливи сме с новия си албум "Moonlight Tales" да ви представим една малка част от нейното продължение. Старали сме се песните да звучат колкото се може по-магично и вълшебно - така, както ние усещаме приказния свят на Аегония, който ни се разкрива в сънищата и въображението." - споделят авторите на проекта Елица Стоянова и Николай Николов.

Групата ще изпълни на живо всички песни от "Moonlight Tales" и избрани композиции от предишните си издания на 3 септември в дом на културата "Средец" в София и на 4 септември в концертната зала на музикално училище "Добрин Петков" в Пловдив. Двата концерта, под надслов "Velvet Moonlight", са организирани от четири групи, всяка от които ще представи музиката си акустично.

"Тази събота и неделя, в София и в Пловдив, ще ви очакваме с голямо вълнение, за да ви представим най-добрите си композиции в мелодично-красив аранжимент за класически инструменти. Това е началото на една ползотворна и вдъхновяваща колаборация между български и международни творци: фентъзи проекта Аегония, симфоник метъл групата Tsena Koev, които ще представят дебютния си албум "Emotions In a Jar", пловдивската Nordic folk/pagan група Freija, които стигнаха до полуфинал в предаването "България търси талант" и международния all-star проект Vivaldi Metal Project, начело с Maestro Mistheria, който се завръща за четвърти път в България.

Подарете си една вълшебна вечер, в която класиката, българският и скандинавският фолклор ще срещнат твърдата музика по кадифено мек начин!" - отправят поканата си организаторите на събитията.

Билети можете да намерите онлайн, в мрежата на bilet.bg, както и на мястото на събитията. Входът е свободен за деца до 12 години.

Можете да слушате "Moonlight Tales" в Youtube и всички онлайн платформи.

За повече информация следете фейсбук страницата на Aegonia.

 

 

aegonia

още за:

Aegonia


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".