Актуална информация за концерта на Bob Dylan в София

3 май 2010, 10:32 ч. 326 / 7 0
пред./следв.
"Sofia Music Enterprises" разпространиха следното съобщение:

   Точно месец остава до култовата дата 3 юни, когато Зала 1 на НДК ще се превърне в арена за вечните хитове на легендарния рок музикант Bob Dylan. Концертът му на живо в София е едно от най-чаканите събития през лято 2010. Родните меломани разполагат с броени седмици да закупят билети за заветното шоу, като ограничени количества са все още налични в мрежата на "Тикетпро" и неговите партньори на цени от 50 до 150 лв.

   Bob Dylan е хедлайнър на деветото поредно издание на фестивала "Арена Музика 2010". Именно неговото участие ще открие музикалния форум и ще предаде щафетата на други звезди от ранга на Elton John и MASSIVE ATTACK. Датата на изявата на Dylan се включва и в рамките на "XV Салон на изкуствата 2010" в НДК. Американският бард обещава незабравимо преживяване за ценителите на истинската музика, а за познавачите на качествени инструменти остава изненадата с кои любими китари от колецията му ще го видим на сцената в София. Рок звездата и неговия страхотен бенд пристигат в столицата в деня на концерта и ще отседнат в луксозен хотел. Ден преди участието си тук, Dylan ще радва феновете в Букурещ, а след невероятния си концерт у нас ще отпътува за Скопие, за да продължи с изявите си в други европейски градове.

   Интересно е, че паралелно със световното турне на Bob Dylan вече започна музикалната обиколка на неговия син – Jakob Dylan, който също впечатлява с успешна солова кариера. Зад кулисите на световната музикална сцена особено любопитни са историите на онези талантливи артисти, които продължават мисията на някой свой предшественик. Ето защо фенове и критици живо се интересуват от кариерата на Jakob, който поразително прилича на своя баща и вокално, и визуално. Бившият фронтмен на THE WALLFLOWERS в момента попълва графика си с многобройни участия на американска територия и активна кампания в Интернет, за да промотира новия си проект. В началото на април излезе новият му (втори поред) солов албум с поетичното заглавие "Women and Country". Компилацията включва 11 парчета, 8 от които с беквокалите на Нико Кейс и Кели Хоугън. Четири от песните - "Holly Rollers For Love", "Everybody's Hurtin'", "They've Trapped Us Boys" и превърналата се вече в хит "Nothing But The Whole Wide World", са подбрани в специален сет с безплатен даунлоуд на сайта www.daytrotter.com.

   На неизбежния въпрос дали Dylan-баща прослушва записите на сина си за одобрение, Jakob казва пред журналисти, че изпраща албумите си до офиса на баща си, както правят всички други колеги музиканти. Що се отнася до това дали окуражава собствените си четирима синове да тръгнат по неговия път, Jakob е отново лаконичен: "Разбира се, но макар да са внуци на Bob Dylan, децата ми са все още далеч от това да се тревожат за думата "кариера"".

   Какъв репертоар е подготвил Bob Dylan за феновете на непреходната рок музика и защо именно това е любимият стил на редица поколения, предстои да разберем на 3 юни в зала 1 на НДК.


Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".