"Alarma Punk Jazz" започва с триото MOONWALKS от Детройт

17 яну 2018, 08:08 ч. 503 / 2 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

25 януари 2018 (четвъртък) – 21:00ч. - София, Tell Me Bar (ул. „Иван Вазов“ 12)
26 януари 2018 (петък) – 20:30ч. – Пловдив, Post-Culture Stage (ул. „Йоаким Груев“ 36)

Ударно начало на годината е подготвил екипът на радиофестивала „Аларма Пънк Джаз“ на БНР. Първите гости за 2018г., когато и концертната серия, и предаването-майка „Аларма“, честват 10 години от създаването си, са психеделик-дарк-спейс-рокендрол триото Moonwalks от Детройт, Мичиган. Това са трима съвсем млади музиканти (две момичета и едно момче - Кейт Гутвалд – бас, Кериган Пиърс – барабани и Джейкъб Дийн - китара, вокали), които обаче доста уверено са хванали дявола за опашката и свирят „дяволската музика“ така, както мнозина музиканти днес, увлечени в трикове на ниво технически прогрес и аранжименти, забравят, че трябва да се свири. А именно – с хъс, с първичност, така, сякаш краят на света е зад ъгъла…

Moonwalks имат три издания зад гърба си – едноименното от 2014, пълнометражният дебют Lunar Phases от 2015 и In Light (The Scales In The Frame) от 2016г., а новият албум на групата излиза буквално по време на българската отсечка от януарското им европейско турне, което започва тази седмица. Да, официалната дата на излизане е точно 26 януари 2018г. (разбира се, първите бройки ще са налични заедно с групата).
На 25 януари (рождения ден на БНР) в София „Аларма“ обединява усилия с платформата Alive Trhursday на Tell Me Bar, а на 26, петък вечер, домакин на концерта е „Пост-културната сцена“ на град Пловдив.

Откриващата група и за двете вечери от българска страна е OOHS! - синт-поп/инди дебютът на Максим Мокдад и Margg Names, чийто първи албум Tropic Of Cancel излезе миналия месец с логото на лейбъла за авангардна електронна музика Amek.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".