CLIMATE откриват концерта на австралийците SLEEPMAKESWAVES на 8 април

2 апр 2015, 12:50 ч. 539 / 5 1
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Българският проект CLIMATE ще бъде специалният гост на концерта на австрилийските инструменталисти SLEEPMAKESWAVES в София на 8 април. Това е и дебютен лайв за групата, която ще представи за пръв път на живо песните от първия си албум "Visual Snow".

CLIMATE е groove metal дуо, създадено през 2013 от двама дългогодишни приятели Даниел Иванов (китара, вокали, основател и основна фигура в Heptagram) и Христомир Събчев (барабани). Експериментирайки с ниско настроени китари, изкривени времена и композирайки както инструментални, така и вокални парчета, групата прекарва една година в репетиционната, където създава достатъчно материал, за студиен запис. Между юли и август 2014 двамата успяват да запишат 7 парчета, като част от процеса е осъществен в София, а друга – в Пловдив. Озаглавен "Visual Snow", дебютът им е миксиран от Aaron Harris, бившият барабанист на гигантите ISIS и настоящ такъв на PALMS. Мастерингът пък е поверен на Chris Common (екс-This Arms Are Snakes). "Visual Snow" е с продължителност от около 23 минути добре пипнат groove metal, оставяйки слушателя без дъх и с високи очаквания за звученето му на живо. Концертът им преди изпълнението на SLEEPMAKESWAVES е и първа изява на живо за CLIMATE.

SLEEPMAKESWAVES е инструментална рок банда от Сидни, Австралия, създадена през 2006 година. След формирането си, групата сама продуцира и издава две EP-та преди излизането на дебютния "...And So We Destroyed Everything" (2011). От тогава насам групата е направила осем австралийски и три европейски турнета, осъществила е и една северноамериканска обиколка, и е свирила с артисти като 65daysofstatic, Karnivool и Russian Circles. Вторият им дълговирещ албум "Love Of Cartography" е продуциран от Nick DiDia, работил с Karnivool, Pearl Jam, Stone Temple Pilots, Powderfinger и Rage Against The Machine, и донася на бандата номинации за ARIA Award, J Award и AIR Award, както и безброй положителни ревюта от цял свят.

Концертът на SLEEPMAKESWAVES и CLIMATE в София е на 8 април в малката зала на клуб Mixtape-5, началото е 20:00, а входът ще струва 15 лева.

 

SMW_poster_bg



Коментари   (1)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


Много 2.04.2015 15:56:47 отговори + 1 1
Слабо! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".