Билетите за концерта на японците MONO са в продажба

14 фев 2015, 09:19 ч. 738 / 9 0
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

Както вече знаете, японската пост-рок банда MONO ще свири за пръв път в България на 18 април в голямата зала на Mixtape 5. Преди тях на сцената ще излезе американската челистка Helen Money. Билетите за концерта вече са в продажба в мрежата на Eventim, като първите 50 от тях са на специална цена от 20 лева. След изчерпването им цената става 25 лева, а в деня на концерта и на входа на клуба ще се продават по 30 лева [поръчай онлайн].

Поетично-меланхолични, албумите на MONO са красиви инструментални пътешествия, на живо японците са неудържимо интензивни и енергични. В Mixtape 5 ще ги видим в откъс от тяхното турне "The Last Dawn/Rays of Darkness", по името на двата им албума от миналата година - записани паралелно, но с различна, макар и допълваща се концепция. Музиката на квартета често носи определения като "филмов саундтрак" и "епична мелодрама". Определят ги ту като пост-рок, ту като шугейз, в албумите им има солидно влияние от класическата музика, а музикалният размах често прелива в минимъл и нойз.

Специален гост на цялото турне на MONO е Alison Chesley, позната под сценичния си псевдоним Helen Money. Навремето част от акустичното рок дуо Verbow, днес Helen Money свири на прокарано през усилватели виолончело - агресивна и впечатляваща музика. Свирила е в албуми на MONO, Anthrax, Russian Circles и е била на турнета с Earth, Shellac, Portishead и Joe Lally от Fugazi.

Съвсем накратко - на 18 април ще има много за гледане и слушане в голямата зала на Mixtape 5.

 



Коментари   (0)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".