Японците MONO гостуват в София на 23 април за 15-годишнината на "Rawk'n'Roll"

7 яну 2019, 15:09 ч. 654 / 4 2
пред./следв.

   Получихме следното съобщение:

15 години Rawk'n'Roll - 23 април, клуб Mixtape 5!

Точно 4 години след първия си концерт в София, японските експериментатори Mono отново ще се качат на сцената в клуб Mixtape 5, за да ни отведат на инструментално пътешествие, както само те могат. През 2019 година емблематичната пост-рок формация отбелязва своето 20-годишно съществуване с нов албум, озаглавен Nowhere Now Here, който ще бъде и фокус в предстоящото европейско турне. Десетата плоча се отличава от предходните с това, че Takaakira 'Taka' Goto въвежда електронни нюанси към класическия формат барабани, бас и китари. Другата новост е барабанистът Dahm Majuri Cipolla, както и дебютиращите вокали от страна на Tamaki. Записан от продуцентът Steve Albini, Nowhere Now Here излиза на 25 януари от Pelagic Records.

На това турне към тях се присъединяват и пионерите на истинския норвежки арт рок Arabrot - вече с богата дискография зад гърба си, също имат актуален дългосвирещ запис в пост-пънк, нойз рок стилистиката, с която са известни. Носители на награда Грами за най-добър метъл албум на 2012 година, композирали музиката към филми като "Die Niebelungen" и "Doctor Caligari", отново заеха едно от челните места в класацията за албуми на 2018 година на The Quietus. Who Do You Love е отчасти записан в Electrical Audio - студиото на Steve Albini, след като вокалистът Kjetil Nernes

преборва коварния рак на гърлото.

За още повече грандиозност, на 23 април ще видим и чуем също така Jo Quail - композитор и виртуозен челист от Лондон - тя комбинира майсторски музикантски умения и looping техники.

Допълнителна информация за артистите и програмата ще последва в близко бъдеще, а цената на билетите и откъде могат да бъдат закупени очаквайте още тази седмица.

 



Коментари   (2)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


!!! 7.01.2019 20:11:13 отговори + 4 1
Ехааа, и Arabrot Това ще е велико събитие! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Бляк 7.01.2019 16:55:05 отговори + 3 6
Чакам Стерео и се метам! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".