Бившият клавирист на DEEP PURPLE Jon Lord с концерт в София на 30 октомври

20 апр 2010, 11:49 ч. 367 / 6 21
пред./следв.
Стана известен и още един от големите концерти на чужди изпълнители през есента. На 30 октомври, след успешното си гостуване в Пловдив миналата година (репортаж), бившият клавирист на DEEP PURPLE Jon Lord ще посети за втори път България. Шоуто ще бъде в Зала 1 на НДК, а по очертаващата се вече традиция легендарният музикант ще излезе на сцената със симфоничен оркестър и музикантите от група ТЕ. Билетите с цени от 30 до 80 лв. тръгват в продажба от 26 април чрез мрежата на "Тикетпро". Събитието е в рамките на организирания от "Sofia Music Enterprises" "Music Jam 2010".


Коментари   (21)

Име или псевдоним:


Коментар (на кирилица):


qwerty95 5.05.2010 19:35:31 отговори + 0 0
Да, сигурно, понеже Jon Lord все едно не може да си позволи "по-скъпи" музиканти. Забравете ТЕ като група, гледайте всеки един от музикантите поотделно. То и без това само двама от ТЕ свирят с Jon Lord. Верно, направили са си лоша услуга като музиканти в група ТЕ, но Jon Lord знае какво прави. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 24.04.2010 12:01:19 отговори + 0 0
Я по спокойно за световното ниво.Това че група Те се тикат от Българска страна май не ви е ясно.Просто проекта не е толкова мащабен,иначе Lord пак щеше да е със Simon Philips на барабаните ,както преди 5 години беше в Германия.Наистина имаме много музиканти на световно ниво,но не и група Те.И както каза човека по долу трябва да изгледат някой концерт на рок банда .Защото Vinnie Colaiuta както свири с Chik Corea,така записва и в Megadeth,и също със Sting. Това е музикант на световно ниво.Поздрави Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

qwerty95 24.04.2010 02:02:38 отговори + 0 0
Ами естествено, те са си студийни музиканти, нормално е да ги викат и за Jon Lord и за Music Idol и т.н. А не съм съгласен, че Jon Lord се измъчвал. Ако не му харесваше, щеше да си доведе музиканти от чужбина, както си доведе певци и самия Дуги Уайт. Е колко пъти трябва да ги похвали и да ги покани да свирят с него в чужбина, за да се убедят хората, че му харесват. Освен това ТЕ са свирили и рок, и метал навремето (не като група ТЕ, поотделно). И освен това концептът на Jon Lord, не е само рок, а и класика. Иначе щеше да си остане в Deep Purple. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

ТЕ 23.04.2010 00:24:16 отговори + 0 0
Няколко думи на човека от кухнята,защото аз съм готвача.Така наречените"pick up band"на запад не са нищо ново.Точно такива са и момчетата от групата"ТЕ".Миналата година,когато община Пловдив решиха да спонсорират този концерт,организиран от СМЕ,пик ъп бенда "ТЕ" бяхяа избрани от общинарите, защото по това време всяка вечер групата свиреше всякякви парчета на айдълчетата,което е навело на мисълта майните,че групата може да свири всичо. Да,ама не! Рок музиката не е някякво произведение, на което просто отваряш щима и започваш да свириш.Тази музика се свири с душа и отдаденост.Момчетата от "ТЕ" свирят сърцато,но хард рока изобщо не е тяхната филия с лютеница! От пет метра наблюдавах как Jon Lord в определени моменти се измъчва от начина,по който звучат нещата. Моите уважения към момчетата от група"ТЕ",но рок музиката е един съвсем друг свят,за който,в някой случаи, един живот не е достатъчен,за да го опознаеш.Особено,ако не си се родил там. А-а,Jon Lord,за този край на света, вече си има добре обигран лично от него пик ъп бенд, в пицето на групата "ТЕ".Lord e изключително интелигентен човек,а както знаем,интелигентните хора слушат събеседниците си и практично извличат полза от чутото и видяното,за да могат да го използват,ако им е необходимо.Поговорката гласи,че човек се учи,докато е жив...а-а,може и да не съм прав... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

qwerty95 21.04.2010 20:41:10 отговори + 0 0
Хора. Малко информация от кухнята. Предполагам заблудата иде от там, че се сравняват не група ТЕ като музиканти, а като стил, сравнен с този на Jon Lord или Deep Purple. "ТЕ" е проект, който е чисто комерсиален и там почти не се проявяват музикалните способности на музикантите. Но всеки един член от ТЕ е супер професионален музикант, вече от световна класа, Jon Lord е признал това, и съвсем не случайно им предлага договор след договор и държи именно ТЕ да свирят с него. Скоро ще ходят и в Украйна. Така че тук имаме случай където наши родни музиканти са предпочетени от една от най-великите световно признати звезди и смятам, че момчетата от ТЕ заслужават нашето уважение и подкрепа, тъй като те представят достойно родината ни. Че има хора, които са с по-ниска музикална култура и не могат да преценят и оценят тези факти си е разбираемо, но оплюването в случая е ярка проява на липса на каквато и да било култура въобще.

А, забравих да добавя, нещо, което много малко хора знаят, че Jon Lord слуша и оценява съветите на ТЕ затова как евентуално някои неща да се променят и да се свирят по-различно, за да звучат още по-добре - нещо, което силно и приятно го е впечатлило.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Елена Алекснадрова 21.04.2010 16:26:01 отговори + 0 0
На мене пък н еми хареса първата и малко от втората аст от концерта-прекалено филхармония и класика и поти никакъв рок.
В София със софийската фихармония ще е още по-зле
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.04.2010 01:01:02 отговори + 0 0
* ще съжаляваш втори път ако и този път не дойдеш. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Анонимен 21.04.2010 00:59:50 отговори + 0 0
stanislav - 2010-04-20 13:32:26
добре де,и аз имам предразсъдаци.не отидох в Пловдив заради ТЕ и после съжалявах.сигурно сгреших-написах го импулсивно...

-------------------
Аз бях в Пловдив, наистина беше чудесно и щом си тачиш мистър Лорд (поне така усещам) щеше да ти хареса и на теб. Този път не пропускай, група Те няма да ти развалят кефа. Джон Лорд е такъв професионалист и така изпипва детайлите, че и местната клубна банда от с. Дръндар да хване ще ги обработи и подготви така, че да не можеш да ги познаеш. Това, че Те ще свирят с него го бутни настрани някъде като съвсем малка подробност, ще съжаляваш втори път.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

AryanRocker 20.04.2010 18:25:42 отговори + 0 0
В пловдив беше изключ1ително разбиващо, ся е ред да видиме и в София какво ще направи, а що остава до яденето, няма да ядем, ще пиеме! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

сорегаши 20.04.2010 17:02:53 отговори + 0 0
Спрете бе... какво ще ядем ние? Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Stavrogin 20.04.2010 14:39:23 отговори + 0 0
Jon Lord не може да бъде бивш клавирист на Дийп Пърпъл, както не е прието да се говори за президента на САЩ в минало време докато е жив, и всички се обръщат към него с г-н президент, така и с Лорд - той винаги ще си остане клавириста на Дийп Пърпъл! Това в кръга на майтапа, но и съвсем сериозно! Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Logos 20.04.2010 14:03:33 отговори + 0 0
Този път няма да пропусна... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

gateofheaven 20.04.2010 13:54:03 отговори + 0 0
Концертът в Пловдив беше супер, така, че няма две мнения за посещението в София! А за ТЕ - м'чи кво?!... Всъщност те - ТЕ, свириха много добре (не съм им фен, не съм от групата, говоря обективно!)... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

stanislav 20.04.2010 13:32:26 отговори + 0 0
добре де,и аз имам предразсъдаци.не отидох в Пловдив заради ТЕ и после съжалявах.сигурно сгреших-написах го импулсивно... Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Mr.Tenev 20.04.2010 13:06:57 отговори + 0 0
Тоз да не си купи и той къща тука xD Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


Roswell 47 20.04.2010 13:06:43 отговори + 0 0
човека се ядосва че не са му върнали парите още Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Тигър 20.04.2010 12:58:24 отговори + 0 0
stanislav...
Понякога да си много тру не е хубаво.
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Лора 20.04.2010 12:37:22 отговори + 0 0
@stanislav написа: гавра

Ами да, той си плюе на фасона и за трети път ще свири с тях! Сигурно е мазохист....Боже, Боже....
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

mdenchev 20.04.2010 12:31:55 отговори + 0 0
@stanislav - Мислиш, че твоето мнение за коя група да е поддържащата на Jon Lord е по-добро от това на самия Jon Lord? И в крайна сметка ти Jon Lord ли ще слушаш или самостоятелен концерт на Те?

Новината е страхотна. Концерта миналата година беше приказка, а сега в зала 1 на НДК ще е още по-прекрасно ( от гледна точка, че до 10 мин. ще съм си вкъщи )
Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

Envy 20.04.2010 12:05:32 отговори + 0 0
Не виждам защо се пениш. Пичовете от Те се справиха повече от добре в Пловдив. Няма причина и в София да не е така. Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.


stanislav 20.04.2010 12:00:27 отговори + 0 0
А Н А Т Е М А ! ! ! Т Р И Ж Д И П Ъ Т - А Н А Т Е М А ! ! ! те ? ! ? ! ? г а в р а Този коментар има твърде много негативни оценки. Натиснете тук, за да го видите.

▲ Горе

WeRock.bg не носи отговорност за мненията към новините на този сайт.

Забранено е: писането на български език с букви от латинската азбука; писането на коментари, съдържащи груби обидни изрази, независимо срещу кого са насочени; писането на коментари от един и същи потребител, но с различни имена с цел манипулация; писането на конфликтни, провокативни, нецензурни и др. подобни коментари; писането на коментари, представляващи явна или скрита реклама.

WeRock.bg си запазва правото да заличава и всякакви други коментари, които прецени като некоректни или ненужни.

ВАЖНО: Коментарите НЕ са начин за контакт с WeRock.bg. Ако имате въпроси към нас, пишете на имейл адресите, посочени в "Контакти".